top banner

Dobanzile la depozitele pe 3 luni, plafonate la un nivel de 3,75%

10 Octombrie 2014 | Autor: Conso

Dobanzile la depozitele in lei pe 3 luni au ajuns sa fie remunerate cu dobanzi de 2% pana la 3,75%. Bancile au urmat tendinta impusa de BNR, scazand rata dobanzii dupa taierea in 2 randuri a dobanzii cheie de catre Banca Centrala, incepand cu luna august.
Scaderile efectuate de banci in ultimele 2 luni sunt destul de mici, acestea nedepasind 0,6 pp. Majoritatea sunt insa plafonate la maxim 0,35 pp, in conditiile in care BNR a redus cu 0,5 pp dobanda cheie in perioada august-octombrie.
Pana acum aproximativ un an, taierile operate de banci excedeau sau cel putin atingeau adesea reducerea dobanzii de politica monetara, insa cum in prezent dobanzile au ajuns la niveluri reduse, scaderile nu mai pot fi de mare amploare.
In ultimele saptamani, scaderi au fost intalnite la banci de toate marimile. Printre acestea se numara BCR, Raiffeisen Bank, Volksbank, Garanti Bank, Banca Romaneasca, OTP Bank, ProCredit Bank, Piraeus Bank, CEC Bank, Marfin Bank, Banca Carpatica, Banca Feroviara, RIB, Nextebank, Libra Internet Bank.
In ceea ce priveste topul cu cele mai mari dobanzi, acesta este dominat de banci mici si medii.
 
Cel mai inalt castig se regaseste in cazul TBI Bank, care isi rasplateste clientii cu o dobanda de 3,75%. Aceasta este urmata de banci precum RIB, Credit Europe Bank si Volksbank cu 3,5%, Piraeus Bank cu 3,45%, Banca Feroviara si Banca Romaneasca cu 3,3%.
Pe de alta parte, banci de talie mai mare au coborat dobanzile sub pragul de 3%. Spre exemplu, BRD afiseaza o dobanda de 2,9%, Banca Transilvania de 2,75%, CEC Bank de 2,6%, Bancpost de 2,5%.
Clientii care se indreapta la banci precum BCR, UniCredit Tiriac sau Raiffeisen primesc dobanzi chiar sub pragul de 2,5%, respectiv de 2,45%, 2,3% sau 2,1%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

De ce nu avem donatori si in programul Tezaur?

De ce nu avem donatori si in programul Tezaur?

La precedenta emisiune Fidelis, suma medie investita de donatorii de sange a fost de aproape 20.000 euro, numarul relativ mic al acestora justificand intrebarea de ce nu se extinde programul si in zona investitorilor Tezaur daca donarea reprezinta principala miza.

09 Apr 2024 | Depozite
Ce dobanda primesti pentru disponibilitatile din cont?

Ce dobanda primesti pentru disponibilitatile din cont?

Majoritatea bancilor prefera sa nu plateasca dobanzi la conturile curente, oferind clientilor care nu doresc sa se lege de o anumita scandenta conturile de economii.

02 Apr 2024 | Depozite
Ministerul Finantelor creste dobanzile titlurilor de stat

Ministerul Finantelor creste dobanzile titlurilor de stat

Intr-o miscare ce a surprins investitorii consacrati in aceste instrumente, dobanzile au urcat la noua emisiune Tezaur atat la scadenta la un an, cat si la cea de 3 ani.

19 Mar 2024 | Depozite
Statul taie 0,5% din dobanzile Fidelis cu scadente lungi

Statul taie 0,5% din dobanzile Fidelis cu scadente lungi

Noile emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa propun dobanzi in scadere pentru toate titlurile in lei si pentru cele in euro pe 5 ani, in ton cu reducerea dobanzilor la depozitele la termen din ultima vreme.

22 Feb 2024 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii