top banner

Cum pot negocia dobanda la depozit?

04 Septembrie 2012 | Autor: Alina Branescu

Fiecare banca isi stabileste propriul prag de la care doreste sa porneasca negocierea unei dobanzi la depozite. Suma minima poate depinde chiar de la client la client, in functie de puterea de convingere a fiecaruia.
De regula, suma de la care se poate purta o negociere incepe de la echivalentul a 10.000-20.000 euro.
Negocierea dobanzii se face in general in agentie, specificand ofiterilor bancari ca doriti o dobanda mai mare decat cea afisata. Acestia va vor spune daca se poate sau nu negocia dobanda pentru suma detinuta de dumneavoastra. De asemenea, se poate suna direct la Directia Trezorerie pentru a intra in legatura cu cei care aproba plata unor astfel de dobanzi.
Obtinerea unei dobanzi mai mari la o banca, prin negociere, nu garanteaza insa incasareea celei mai mari dobanzi din piata. In acest sens, este recomandat sa comparati toate ofertele, deoarece este posibil sa beneficiati din start de o dobanda mai avantajoasa daca mergeti la o alta banca.
De asemenea, trebuie avut in vedere ca bancile lanseaza adesea o serie de promotii, prin care ofera dobanzi mai mari pe o anumita perioada.
De asemenea, trebuie sa stiti ca exista riscul ca dobanzile negociate sa nu fie garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB), in caz de faliment bancar.  Decizia se ia adesea in urma unei analize a mai multor factori, realizata de catre lichidatorul judiciar numit la institutia de credit in faliment.
UPDATE: Modificari ulterioare ale legislatiei au incadrat si depozitele cu dobanda negociata in cadrul sferei de depoozite negarantate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Dobanzile titlurilor de stat au inghetat in prima jumatate a anului

Dobanzile titlurilor de stat au inghetat in prima jumatate a anului

In primele 6 luni din 2024 dobanzile la care statul se imprumuta in cadrul programelor Tezaur si Fidelis au batut pasul pe loc in vreme ce bancile au taiat succesiv randamentele depozitelor cu scadente lungi.

19 Iun 2024 | Depozite
La ce dobanzi isi plaseaza banii in banci marile companii?

La ce dobanzi isi plaseaza banii in banci marile companii?

Din raportarile catre investitorii de la BVB putem afla la ce dobanzi sunt plasati banii companiilor din energie si cat de mare e diferenta de randament fata de plasamentele deponentilor standard.

24 Mai 2024 | Depozite
Titlurile de stat migreaza in zona dobanzilor real pozitive

Titlurile de stat migreaza in zona dobanzilor real pozitive

Nu a avut loc o majorare recenta a dobanzilor, ci inflatia a facut pasi inapoi si, cel mai probabil, va continua sa faca si pe viitor, oferind in acest mod castiguri in termeni reali pentru detinatorii de titluri de stat, dar si pentru o parte a depozitelor la termen.

17 Mai 2024 | Depozite
Economisire prin rotunjire plus dobanda

Economisire prin rotunjire plus dobanda

Dupa programele de educatie financiara cu accent pe economisire, bancile isi indeamna clientii sa puna bani deoparte prin rotunjirea sumelor cheltuite zilnic, oferind dobanzi de pana la 4%.

23 Apr 2024 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii