top banner

Creste nisa produselor bancare cu asigurari atasate

16 August 2023 | Autor: Cristian Dogaru

Creste nisa produselor bancare cu asigurari atasate

Foto Unsplash.com

Daca pana de curand bancile ofereau stimulente pentru asigurarile de viata sau somaj atasate creditelor, iata ca apar si asigurari cuplate cu depozitele la termen. 
Anterior, singurele stimulente oferite deponentilor erau reprezentate de bonusurile de dobanda oferite pentru cei care erau dispusi sa isi vireze veniturile in contul curent deschis la banca sau bonusurile pentru categorii sociale specifice (de pilda pentru pensionari, studenti, etc). 
Recent au aparut insa si asigurarile care pot fi cuplate cu depozitele, iar beneficiile sunt bonusurile de dobanda sau plata anticipata a dobanzii. 
Intesa ofera asigurari de viata si sanatate la depozite
Oferta Intesa Sanpaolo Bank este pentru depozitul cu scadenta la 12 luni, in cadrul parteneriatului incheiat cu Groupama.
Depozitul in lei, disponibil impreuna cu asigurarea de viata, beneficiaza de dobanda de 7,75% pe an, acordata in avans la constituire, in contul curent al clientului, iar prima unica de asigurare se plateste automat din contul acestuia. 
In cazul desfiintarii depozitului inainte de termen, banca va retine valoarea dobanzii platite din valoarea depozitului. 
Depozitul este constituit pentru o perioada de 12 luni in lei, fara prelungire automata la scadenta, iar suma minima necesara este de 10.000 lei. 
Asigurarea de viata atasata este valabila pe o perioada de 12 luni si ofera protectie pentru membrii familiei, in cazul producerii unor evenimente precum decesul din accident sau boala. 
In plus, pe toata durata de valabilitate a asigurarii, este disponibil accesul la serviciul de chat medical IntreabaMedic, o platforma de suport medical la distanta, sub forma unor micro-consultatii oferite de doctori licentiati, prin intermediul WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram sau SMS.
Tot la capitolul asigurari atasate produselor de economisire, clientii Intesa ce incheie o asigurare de sanatate pot beneficia de un bonus de dobanda de 0,25% raportat la dobanzile standard practicate de banca la depozitele la termen, pentru sume de minim 25.000 lei. 
BCR ofera reduceri la asigurarile atasate George Credit
Creditul de nevoi personale are o dobanda fixa, cuprinsa intre 9,79% si 19,99%/an (in functie de istoricul relatiei cu banca, venitul realizat, vechimea locului de munca, ratele in derulare si comportamentul de plata, suma, perioada creditului, etc) dar solicitantii pot obtine reduceri la dobanda, cand opteaza pentru: salariu sau pensie incasate la BCR (1 pp), salariu sau pensie incasate la BCR si refinantare credit de la alte banci (1,5 pp), asigurare de credit achizitionata prin intermediul BCR (0,50 pp).
Este vorba de pachetul de asigurari de la BCR Asigurari de Viata. In cazul unui salariat, riscurile asigurate includ invaliditatea, incapacitatea de munca temporara, somaj, spitalizare, deces. 
Pentru solcitantii de credite ipotecare Casa Mea, BCR ofera primul an de asigurare facultativa pentru imobile platit de banca, pentru politele incheiate cu Omniasig.  
De asemenea, pentru cei care incaseaza salariul in cont si au asigurare de viata incheiata, dobanzile fixe la care se ofera creditele ipotecare in primii ani sunt reduse cu 1,3 puncte procentuale, acelasi bonus fiind in cazul marjelor percepute de banca. 
ING ofera reduceri la creditele cu asigurari de viata atasate
Strategia bancii este vizibila atat la imprumuturile de nevoi personale (ING Personal) cat si la cele ipotecare. 
Astfel, creditele ING Personal cu dobanda fixa au reduceri de 1 punct procentual daca au asigurari de viata atasate, acelasi lucru fiind valabil si pentru creditele cu dobanzi variabile (este redusa marja bancii).
In cazul creditelor ipotecare, reducerea este de 0,3 puncte procentuale, atat in cazul marjelor aplicate, cat si in cel al dobanzilor fixe introductorii din primii 5 ani. 
De exemplu, creditul ipotecar Avantaj Plus cu dobanda fixa timp de 5 ani ofera o dobanda fixa de 7,49% iar ulterior va varia dupa IRCC+3,99% dar in cazul existentei unei asgurari de viata dobanda fixa este de 7,19%, iar algoritmul ulterior de variatie IRCC+3,69%.
CEC Bank ofera asigurarile gratuit
Creditele de nevoi personale au asigurarile de viata si somaj oferite gratuit de banca. Dobanda este variabila, iar marja bancii aplicata peste IRCC este de 7,2% (6,2% daca se incaseaza veniturile in cont). 
Banca ofera si imprumuturi de nevoi personale fara asigurari, este vorba de creditele online de nevoi personale cu dobanda fixa, unde dobanda este de 12% (11% daca veniturile sunt virate in cont). 
Cum IRCC este in prezent de 5,94%, rezulta ca dobanzile creditelor cu asigurare inclusa in mod gratuit sunt mai mari (ar putea scadea insa odata cu IRCC, pana la scadenta).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Dobanzile depozitelor bancare in lei au intrat la apa

Dobanzile depozitelor bancare in lei au intrat la apa

In ultima perioada mai multe banci si-au ajustat dobanzile la termen in lei, cele mai lovite fiind randamentele pe termen de 24-36 luni. Pe anumite scadente, plasamentele in euro rivalizeaza cu cele in lei.

07 Dec 2023 | Depozite
Dobanzile in euro ameninta randamentele in lei in programul Fidelis

Dobanzile in euro ameninta randamentele in lei in programul Fidelis

In intervalul 27 noiembrie-15 decembrie, investitorii sunt tentanti cu o noua transa de titluri de stat in lei si euro. In vreme ce randamentele in lei la scadenta de un an s-au redus, cele in euro au crescut din nou.

27 Noi 2023 | Depozite
Bancile au inceput sa concureze statul la atragerea de euro

Bancile au inceput sa concureze statul la atragerea de euro

Dupa modelul randamentelor oferite de titlurile de stat din emisiunile Fidelis, bancile cresc treptat dobanzile la termen in moneda europeana.

18 Oct 2023 | Depozite
Interesul fata de emisiunile Fidelis scade abrupt

Interesul fata de emisiunile Fidelis scade abrupt

Fata de prima emisiune din acest an din aprilie, subscrierile la editia incheiata pe 3 octombrie s-au injumatatit. In continuare, interesul pentru plasamentele in euro ramane semnificativ mai mare decat pentru cele in lei.

06 Oct 2023 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii