top banner

Ce solutie este mai rentabila daca vreau sa economisesc lunar?

27 Ianuarie 2011 | Autor: Marius Serban

Cel mai usor mod de a economisi lunar este deschiderea unui cont de economii. Acesta permite depuneri si retrageri de numerar in orice moment, fara a exista riscul de a fi penalizat.
Aceste avantaje au insa si un cost. Dobanzile practicate sunt ceva mai mici decat cele de la depozitele la termen. Sunt si cateva oferte unde aceste diferente sunt aproape nesemnificative, in special la bancile cu retea teritoriala restransa. Daca acest lucru nu reprezinta un inconvenient, conturile de economii se pot dovedi o solutie atat rentabila cat si usor de gestionat.
Folosind motorul de comparatii Conso.ro pentru conturi de economii, analizarea ofertelor este extrem de facila. Este de ajuns sa introduci suma de care dispui initial si suma pe care intentionezi sa o depui lunar, iar Conso.ro face toate calcule si iti afiseaza dobanda pe care o poti incasa la fiecare produs disponibil in oferta bancilor.
In cazul in care preferi bancile mari – cu multe agentii si sucursale – cea mai rentabila solutie este constituirea unui depozit la termen. Acest lucru implica din partea clientului o mai buna planificare financiara.
In principiu, luna de luna, trebuie constituit un nou depozit pentru fiecare noua depunere. Se poate ajunge chiar la deschiderea a 10 conturi de depozit, fiecare cu propria scadenta. Unele banci ofera clientilor posibilitatea de a face depuneri suplimentare in acelasi cont de depozit, astfel incat sa nu mai fie nevoiti sa deschida noi conturi si sa pastreze aceeasi scadenta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

De ce unele banci ofera dobanzi mai mari la depozitele pe 6 luni decat la cele pe un an?

De ce unele banci ofera dobanzi mai mari la depozitele pe 6 luni decat la cele pe un an?

Mai multe banci au inceput sa isi modifice strategia de bonificare a depozitelor la termen, stimuland mai mult economisirea pe termen scurt, in asteptarea reducerii mai agresive a inflatiei pe final de an.

07 Mar 2023 | Depozite
Se contureaza un trend de scadere a dobanzilor la depozite

Se contureaza un trend de scadere a dobanzilor la depozite

Mai multe banci au anuntat reduceri ale dobanzilor la depozite, pentru inceput in special in zona ofertelor pe termen lung sau a celor promotionale.

14 Feb 2023 | Depozite
Bancile incep sa prefere depozitele pe termen scurt

Bancile incep sa prefere depozitele pe termen scurt

Depozitele pe termen de 3 ani au inceput sa aiba dobanzi mai mici decat cele pe un an la mai multe banci, semn ca lichiditatea buna din sistem si previziunile de scadere a inflatiei au redus presiunile de finantare pe termen lung.

27 Ian 2023 | Depozite
Puteti negocia cu banca si pe partea de economisire

Puteti negocia cu banca si pe partea de economisire

Chiar daca ne-am obisnuit cu ideea ca doar un imprumut in dificultate poate fi rescadentat, ajustat la un nou indice sau inghetat o perioada, in urma discutiilor cu banca, si in cazul depozitelor exista acum loc de negociere.

08 Dec 2022 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii