top banner

Ce solutie este mai rentabila daca vreau sa economisesc lunar?

27 Ianuarie 2011 | Autor: Marius Serban

Cel mai usor mod de a economisi lunar este deschiderea unui cont de economii. Acesta permite depuneri si retrageri de numerar in orice moment, fara a exista riscul de a fi penalizat.
Aceste avantaje au insa si un cost. Dobanzile practicate sunt ceva mai mici decat cele de la depozitele la termen. Sunt si cateva oferte unde aceste diferente sunt aproape nesemnificative, in special la bancile cu retea teritoriala restransa. Daca acest lucru nu reprezinta un inconvenient, conturile de economii se pot dovedi o solutie atat rentabila cat si usor de gestionat.
Folosind motorul de comparatii Conso.ro pentru conturi de economii, analizarea ofertelor este extrem de facila. Este de ajuns sa introduci suma de care dispui initial si suma pe care intentionezi sa o depui lunar, iar Conso.ro face toate calcule si iti afiseaza dobanda pe care o poti incasa la fiecare produs disponibil in oferta bancilor.
In cazul in care preferi bancile mari – cu multe agentii si sucursale – cea mai rentabila solutie este constituirea unui depozit la termen. Acest lucru implica din partea clientului o mai buna planificare financiara.
In principiu, luna de luna, trebuie constituit un nou depozit pentru fiecare noua depunere. Se poate ajunge chiar la deschiderea a 10 conturi de depozit, fiecare cu propria scadenta. Unele banci ofera clientilor posibilitatea de a face depuneri suplimentare in acelasi cont de depozit, astfel incat sa nu mai fie nevoiti sa deschida noi conturi si sa pastreze aceeasi scadenta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Economisire prin rotunjire plus dobanda

Economisire prin rotunjire plus dobanda

Dupa programele de educatie financiara cu accent pe economisire, bancile isi indeamna clientii sa puna bani deoparte prin rotunjirea sumelor cheltuite zilnic, oferind dobanzi de pana la 4%.

23 Apr 2024 | Depozite
De ce nu avem donatori si in programul Tezaur?

De ce nu avem donatori si in programul Tezaur?

La precedenta emisiune Fidelis, suma medie investita de donatorii de sange a fost de aproape 20.000 euro, numarul relativ mic al acestora justificand intrebarea de ce nu se extinde programul si in zona investitorilor Tezaur daca donarea reprezinta principala miza.

09 Apr 2024 | Depozite
Ce dobanda primesti pentru disponibilitatile din cont?

Ce dobanda primesti pentru disponibilitatile din cont?

Majoritatea bancilor prefera sa nu plateasca dobanzi la conturile curente, oferind clientilor care nu doresc sa se lege de o anumita scandenta conturile de economii.

02 Apr 2024 | Depozite
Ministerul Finantelor creste dobanzile titlurilor de stat

Ministerul Finantelor creste dobanzile titlurilor de stat

Intr-o miscare ce a surprins investitorii consacrati in aceste instrumente, dobanzile au urcat la noua emisiune Tezaur atat la scadenta la un an, cat si la cea de 3 ani.

19 Mar 2024 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii