top banner

Ce dobanzi incaseaza IMM-urile pentru depozitele in lei?

25 Iunie 2014 | Autor: Conso

Daca in cazul persoanelor fizice rata dobanzii a scazut chiar si sub 2% la depozitele in lei, nici IMM-urile nu stau mai bine la capitolul castiguri provenite din economiile depuse la banca. In cazul firmelor, dobanzile  incep chiar de sub 1%, pentru scadenta de o luna.
Ratele de dobanda au scazut in principal pe fondul reducerii semnificative a ratelor de referinta interbancare Robor, pana la niveluri de sub 2,9% pe toate scadentele.
Printre bancile care au dat tonul reducerilor, pana sub nivelul de 2% in cazul ofertei adresate companiilor, se numara banci de talie mare precum BCR, BRD, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, Volksbank si ING Bank.
In vreme ce in cazul persoanelor fizice, aceste dobanzi sub 2% sunt afisate momentan doar in cazul perioadelor scurte de timp, in cazul IMM-urilor acestea au invadat toate scadentele de pana la 1 an.
Spre exemplu, pentru un depozit de 10.000 lei, cele mai mici dobanzi sunt oferite de BRD (0,7%), BCR si UniCredit Tiriac Bank (0,8%), precum si de Raiffeisen Bank (0,85%), pentru economii depuse pe 1 luna.
Urmatoarele banci clasate in topul cu cele mai mici dobanzi pentru depozitele pe o luna sunt Volksbank si ING Bank (1,5%), Bancpost si CEC Bank (1,75%), BRD (1,8%), Millennium Bank (1,9%).
Si in cazul scadentei de 12 luni se intalnesc dobanzi mai mici de 2%, respectiv de 1,4% in cazul BCR, 1,7% in cazul BRD, 1,75% - Credit Europe Bank si 1,8% in cazul Volksbank si UniCredit Tiriac Bank.
Clientii mai pot insa beneficia si in prezent de dobanzi mai mari, de pana la 4-4,5%, in functie de scadenta aleasa. Cele mai mari niveluri sunt practicate insa de banci mici, precum TBI Bank, Libra Bank, Nextebank, ProCredit Bank sau Banca Feroviara.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Economisire prin rotunjire plus dobanda

Economisire prin rotunjire plus dobanda

Dupa programele de educatie financiara cu accent pe economisire, bancile isi indeamna clientii sa puna bani deoparte prin rotunjirea sumelor cheltuite zilnic, oferind dobanzi de pana la 4%.

23 Apr 2024 | Depozite
De ce nu avem donatori si in programul Tezaur?

De ce nu avem donatori si in programul Tezaur?

La precedenta emisiune Fidelis, suma medie investita de donatorii de sange a fost de aproape 20.000 euro, numarul relativ mic al acestora justificand intrebarea de ce nu se extinde programul si in zona investitorilor Tezaur daca donarea reprezinta principala miza.

09 Apr 2024 | Depozite
Ce dobanda primesti pentru disponibilitatile din cont?

Ce dobanda primesti pentru disponibilitatile din cont?

Majoritatea bancilor prefera sa nu plateasca dobanzi la conturile curente, oferind clientilor care nu doresc sa se lege de o anumita scandenta conturile de economii.

02 Apr 2024 | Depozite
Ministerul Finantelor creste dobanzile titlurilor de stat

Ministerul Finantelor creste dobanzile titlurilor de stat

Intr-o miscare ce a surprins investitorii consacrati in aceste instrumente, dobanzile au urcat la noua emisiune Tezaur atat la scadenta la un an, cat si la cea de 3 ani.

19 Mar 2024 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii