top banner

BRD propune celor care fac plati prin card sa si economiseasca

27 Iunie 2013 | Autor: Conso

BRD a lansat un produs care ii incurajeaza pe cei care realizeaza plati cu cardul la POS sau online, in tara sau in strainatate, sa puna deoparte o anumita suma de bani pentru ei sau pentru altii.
Produsul presupune existenta unui card de debit si a unui cont de economii la BRD si permite economisirea, din resurse proprii, a unei sume de bani la fiecare cumparatura facuta cu cardul.
Practic, atunci cand cineva face o plata la comercianti cu cardul sau de debit poate opta pentru transferul automat al unei sume de bani in contul de economii ales. Optiunile de transfer sunt multiple, putand consta in: rotunjirea sumei platite pana la prima valoare intreaga, rotunjirea sumei platite cu cardul pana la prima suma multiplu de 10, procent din suma platita (1%, 5%, 10%, 15% sau 20%) si suma fixa (1/5/10/20/50 lei sau 1/2/5/10/15 EUR sau USD).
Serviciul nu are costuri de aderare, de gestiune sau de transfer al fondurilor intre card si contul de economii. Deschiderea unui cont de economii presupune insa o suma minima pentru deschiderea acestuia. Pana pe data de 20 septembrie a.c., suma minima necesara pentru deschiderea unui cont de economii este diminuata la 100 lei/100 euro/100 dolari.
Sumele economisite in conturi sunt remunerate cu dobanzile standard valabile pentru conturile de economii, in functie de tipul si moneda acestora, iar titularul poate economisi atat pentru el insusi, cat si pentru apropiati sau chiar pentru alte persoane.
De asemenea, primii 10.000 de clienti care opteaza pentru achizitia noului produs pana la 20 septembrie si efectueaza macar o plata la POS in aceasta perioada, beneficiaza de un bonus de 25 lei oferit de banca o singura data, pentru a creste gradul de atractivitate al produsului.
Posesorii de card de debit cu overdraft (descoperit de cont) ar trebui sa fie insa foarte atenti atunci cand utilizeaza acest produs. Asta pentru ca dobanda pe care o platesc la descoperitul de cont este mult mai mare decat dobanda pe care ar incasa-o la sumele economisite in contul de economii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

O veste buna pentru deponenti-statul va concura mai mult bancile

O veste buna pentru deponenti-statul va concura mai mult bancile

Extinderea scadentelor pentru titlurile de stat Fidelis in lei si euro poate aduce un impuls suplimentar economisirii in aceste instrumente.

29 Noi 2024 | Depozite
Foamea statului de bani se simte (si) in numarul de emisiuni Fidelis

Foamea statului de bani se simte (si) in numarul de emisiuni Fidelis

Programul Fidelis pentru titlurile de stat listate la BVB a inceput in 2020 cand s-au lansat 2 emisiuni, a continuat intre 2021-2023 cu 4 emisiuni pe an, iar 2024 se va incheia, cel mai probabil, cu 6 emisiuni.

02 Oct 2024 | Depozite
Cat de atractive mai sunt conturile de economii pentru copii?

Cat de atractive mai sunt conturile de economii pentru copii?

Dobanzile oferite de conturile de economii pentru copii au scazut, in pas cu dobanzile la depozite, dar isi pastreaza avantajele in comparatie cu produsele pentru adulti.

30 Sep 2024 | Depozite
Economisire pe termen scurt sau plasament pe termen lung?

Economisire pe termen scurt sau plasament pe termen lung?

Intre randamentul net al depozitului bancar pe o luna in lei si cel al titlurilor de stat pe 5 ani, exista o diferenta de peste 2 puncte procentuale. In euro, diferenta este de aproape 3 pp.

11 Sep 2024 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii