BRD propune celor care fac plati prin card sa si economiseasca

BRD a lansat un produs care ii incurajeaza pe cei care realizeaza plati cu cardul la POS sau online, in tara sau in strainatate, sa puna deoparte o anumita suma de bani pentru ei sau pentru altii.


Produsul presupune existenta unui card de debit si a unui cont de economii la BRD si permite economisirea, din resurse proprii, a unei sume de bani la fiecare cumparatura facuta cu cardul.

Practic, atunci cand cineva face o plata la comercianti cu cardul sau de debit poate opta pentru transferul automat al unei sume de bani in contul de economii ales. Optiunile de transfer sunt multiple, putand consta in: rotunjirea sumei platite pana la prima valoare intreaga, rotunjirea sumei platite cu cardul pana la prima suma multiplu de 10, procent din suma platita (1%, 5%, 10%, 15% sau 20%) si suma fixa (1/5/10/20/50 lei sau 1/2/5/10/15 EUR sau USD).


Serviciul nu are costuri de aderare, de gestiune sau de transfer al fondurilor intre card si contul de economii. Deschiderea unui cont de economii presupune insa o suma minima pentru deschiderea acestuia. Pana pe data de 20 septembrie a.c., suma minima necesara pentru deschiderea unui cont de economii este diminuata la 100 lei/100 euro/100 dolari.

Sumele economisite in conturi sunt remunerate cu dobanzile standard valabile pentru conturile de economii, in functie de tipul si moneda acestora, iar titularul poate economisi atat pentru el insusi, cat si pentru apropiati sau chiar pentru alte persoane.

De asemenea, primii 10.000 de clienti care opteaza pentru achizitia noului produs pana la 20 septembrie si efectueaza macar o plata la POS in aceasta perioada, beneficiaza de un bonus de 25 lei oferit de banca o singura data, pentru a creste gradul de atractivitate al produsului.

Posesorii de card de debit cu overdraft (descoperit de cont) ar trebui sa fie insa foarte atenti atunci cand utilizeaza acest produs. Asta pentru ca dobanda pe care o platesc la descoperitul de cont este mult mai mare decat dobanda pe care ar incasa-o la sumele economisite in contul de economii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus