BRD propune celor care fac plati prin card sa si economiseasca

BRD a lansat un produs care ii incurajeaza pe cei care realizeaza plati cu cardul la POS sau online, in tara sau in strainatate, sa puna deoparte o anumita suma de bani pentru ei sau pentru altii.


Produsul presupune existenta unui card de debit si a unui cont de economii la BRD si permite economisirea, din resurse proprii, a unei sume de bani la fiecare cumparatura facuta cu cardul.

Practic, atunci cand cineva face o plata la comercianti cu cardul sau de debit poate opta pentru transferul automat al unei sume de bani in contul de economii ales. Optiunile de transfer sunt multiple, putand consta in: rotunjirea sumei platite pana la prima valoare intreaga, rotunjirea sumei platite cu cardul pana la prima suma multiplu de 10, procent din suma platita (1%, 5%, 10%, 15% sau 20%) si suma fixa (1/5/10/20/50 lei sau 1/2/5/10/15 EUR sau USD).


Serviciul nu are costuri de aderare, de gestiune sau de transfer al fondurilor intre card si contul de economii. Deschiderea unui cont de economii presupune insa o suma minima pentru deschiderea acestuia. Pana pe data de 20 septembrie a.c., suma minima necesara pentru deschiderea unui cont de economii este diminuata la 100 lei/100 euro/100 dolari.

Sumele economisite in conturi sunt remunerate cu dobanzile standard valabile pentru conturile de economii, in functie de tipul si moneda acestora, iar titularul poate economisi atat pentru el insusi, cat si pentru apropiati sau chiar pentru alte persoane.

De asemenea, primii 10.000 de clienti care opteaza pentru achizitia noului produs pana la 20 septembrie si efectueaza macar o plata la POS in aceasta perioada, beneficiaza de un bonus de 25 lei oferit de banca o singura data, pentru a creste gradul de atractivitate al produsului.

Posesorii de card de debit cu overdraft (descoperit de cont) ar trebui sa fie insa foarte atenti atunci cand utilizeaza acest produs. Asta pentru ca dobanda pe care o platesc la descoperitul de cont este mult mai mare decat dobanda pe care ar incasa-o la sumele economisite in contul de economii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus