top banner

BRD propune celor care fac plati prin card sa si economiseasca

27 Iunie 2013 | Autor: Conso

BRD a lansat un produs care ii incurajeaza pe cei care realizeaza plati cu cardul la POS sau online, in tara sau in strainatate, sa puna deoparte o anumita suma de bani pentru ei sau pentru altii.
Produsul presupune existenta unui card de debit si a unui cont de economii la BRD si permite economisirea, din resurse proprii, a unei sume de bani la fiecare cumparatura facuta cu cardul.
Practic, atunci cand cineva face o plata la comercianti cu cardul sau de debit poate opta pentru transferul automat al unei sume de bani in contul de economii ales. Optiunile de transfer sunt multiple, putand consta in: rotunjirea sumei platite pana la prima valoare intreaga, rotunjirea sumei platite cu cardul pana la prima suma multiplu de 10, procent din suma platita (1%, 5%, 10%, 15% sau 20%) si suma fixa (1/5/10/20/50 lei sau 1/2/5/10/15 EUR sau USD).
Serviciul nu are costuri de aderare, de gestiune sau de transfer al fondurilor intre card si contul de economii. Deschiderea unui cont de economii presupune insa o suma minima pentru deschiderea acestuia. Pana pe data de 20 septembrie a.c., suma minima necesara pentru deschiderea unui cont de economii este diminuata la 100 lei/100 euro/100 dolari.
Sumele economisite in conturi sunt remunerate cu dobanzile standard valabile pentru conturile de economii, in functie de tipul si moneda acestora, iar titularul poate economisi atat pentru el insusi, cat si pentru apropiati sau chiar pentru alte persoane.
De asemenea, primii 10.000 de clienti care opteaza pentru achizitia noului produs pana la 20 septembrie si efectueaza macar o plata la POS in aceasta perioada, beneficiaza de un bonus de 25 lei oferit de banca o singura data, pentru a creste gradul de atractivitate al produsului.
Posesorii de card de debit cu overdraft (descoperit de cont) ar trebui sa fie insa foarte atenti atunci cand utilizeaza acest produs. Asta pentru ca dobanda pe care o platesc la descoperitul de cont este mult mai mare decat dobanda pe care ar incasa-o la sumele economisite in contul de economii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Continua scaderea dobanzilor la titlurile Fidelis in lei

Continua scaderea dobanzilor la titlurile Fidelis in lei

O noua emisiune de titluri de stat listate la bursa, disponibila la subscriere intre 18 septembrie si 3 octombrie, vine cu dobanzi mai reduse la lei si cu cresteri de dobanda la euro la scadenta de un an.

18 Sep 2023 | Depozite
Care sunt implicatiile daca se vor impozita (si) titlurile de stat?

Care sunt implicatiile daca se vor impozita (si) titlurile de stat?

Ultima varianta a pachetului de ajustari fiscale pregatit de autoritati ajunsa in presa tinteste, printre altele, cresterea veniturilor bugetare prin impozitarea dobanzilor la titlurile de stat.

05 Sep 2023 | Depozite
Donatorii de sange isi tranzactioneaza titlurile de stat cu bonus de dobanda

Donatorii de sange isi tranzactioneaza titlurile de stat cu bonus de dobanda

Titlurile de stat pentru donatorii de sange se tranzactioneaza la bursa peste valoarea nominala si exista schimburi zilnice, in ciuda numarului relativ mic de investori in cele doua emisiuni.

24 Aug 2023 | Depozite
Creste nisa produselor bancare cu asigurari atasate

Creste nisa produselor bancare cu asigurari atasate

Daca pana de curand bancile ofereau stimulente pentru asigurarile de viata sau somaj atasate creditelor, iata ca apar si asigurari cuplate cu depozitele la termen.

16 Aug 2023 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii