BNR a salvat deponentii Bank of Cyprus

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a anuntat ca problema depozitelor de la Bank of Cyprus Romania a fost solutionata, iar acum sunt sub protectia legislatiei autohtone.


Vasilescu a spus ca aceste depozite vor fi incluse in schema de garantare a depozitelor din Romania, operatiunile bancii fiind suspendate pentru a se finaliza procedurile tehnice, precizeaza Ziarul Financiar.

Consilierul BNR nu a dat mai multe detalii despre modul in care s-au transferat depozitele clientilor, insa cel mai probabil, acest lucru implica achizitia activelor sucursalei cipriote de catre o banca cu sediul in Romania.

Bank of Cyprus functiona la noi ca o sucursala de banca straina, astfel ca sediul social era in Cipru si se conforma reglementarilor bancare din tara de origine. In absenta unei interventii a BNR, deponentii din Romania cu sume mai mari de 100.000 la Bank of Cyprus ar fi suferit pagube serioase.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus