BNR a salvat deponentii Bank of Cyprus

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a anuntat ca problema depozitelor de la Bank of Cyprus Romania a fost solutionata, iar acum sunt sub protectia legislatiei autohtone.


Vasilescu a spus ca aceste depozite vor fi incluse in schema de garantare a depozitelor din Romania, operatiunile bancii fiind suspendate pentru a se finaliza procedurile tehnice, precizeaza Ziarul Financiar.

Consilierul BNR nu a dat mai multe detalii despre modul in care s-au transferat depozitele clientilor, insa cel mai probabil, acest lucru implica achizitia activelor sucursalei cipriote de catre o banca cu sediul in Romania.

Bank of Cyprus functiona la noi ca o sucursala de banca straina, astfel ca sediul social era in Cipru si se conforma reglementarilor bancare din tara de origine. In absenta unei interventii a BNR, deponentii din Romania cu sume mai mari de 100.000 la Bank of Cyprus ar fi suferit pagube serioase.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Economisirea in euro castiga duelul randamentelor la scadente scurte
Economisirea in euro castiga duelul randamentelor la scadente scurte

Daca ne raportam la depozitele nou constituite pe termen de maxim 6 luni, aprecierea euro de la inceputul anului a facut mai profitabile depozitele in moneda europeana in fata celor in lei.

28 Septembrie 2021 | Depozite

Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus