BNR a salvat deponentii Bank of Cyprus

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a anuntat ca problema depozitelor de la Bank of Cyprus Romania a fost solutionata, iar acum sunt sub protectia legislatiei autohtone.


Vasilescu a spus ca aceste depozite vor fi incluse in schema de garantare a depozitelor din Romania, operatiunile bancii fiind suspendate pentru a se finaliza procedurile tehnice, precizeaza Ziarul Financiar.

Consilierul BNR nu a dat mai multe detalii despre modul in care s-au transferat depozitele clientilor, insa cel mai probabil, acest lucru implica achizitia activelor sucursalei cipriote de catre o banca cu sediul in Romania.

Bank of Cyprus functiona la noi ca o sucursala de banca straina, astfel ca sediul social era in Cipru si se conforma reglementarilor bancare din tara de origine. In absenta unei interventii a BNR, deponentii din Romania cu sume mai mari de 100.000 la Bank of Cyprus ar fi suferit pagube serioase.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus