BCR introduce un depozit in lei pe 2 ani, cu dobanda de 7%

BCR ofera deponentilor posibilitatea de a economisi pe 2 ani printr-un depozit in lei, rata dobanzii fiind fixata la 7% pe an.


Dobanda se plateste la scadenta depozitului, astfel ca la finele celor doi ani de economisire, clientii ajung sa incaseze o dobanda egala cu 14% din suma economisita. Suma urmeaza sa fie impozitata cu o cota de 16%.

Clientii care isi constituie depozitul pe internet, primesc un bonus de dobanda de 0,25% pe an.

In cazul in care insa, clientii lichideaza depozitul inainte de scadenta, dobanda remunerata depinde de perioada de detinere. Daca spargerea depozitului are loc pe parcursul primelor 6 luni de la deschidere, rata dobanzii incasata de clientii este de 3% (pe an). Nivelul acesteia creste treptat, pana la 6% (pe an), daca retragerea banilor se efectueaza in perioada 18-24 luni (excluzandu-se data scadentei).

“Evolutiile recente ale pietei bancare arata ca romanii au redevenit preocupati sa economiseasca. Acest lucru este un semnal bun pentru o tara care are una dintre cele mai scazute rate de economisire si care, in contextul international actual, trebuie sa-si revizuiasca modelul de crestere”, a declarat Catalina Nicoleta Zincenco, sef Departament in cadrul Directiei de Management al Produselor Retail din cadrul BCR.

Banca nu impune o suma minima de deschidere, iar la scadenta sau oricand dupa aceasta data, clientii nu platesc comision de retragere numerar.

De asemenea, BCR a majorat dobanzile la depozitele in euro cu 0,5 puncte procentuale pentru toate maturitatile. Ratele dobanzilor sunt cuprinse intre 2,5% si 3,6%, in functie de termenul depozitului. 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus