Bancile vor sa atraga euro si prin promotii la conturile de economii

Dupa ce au operat cresteri de dobanzi la depozitele in valuta, bancile vin cu promotii si la conturile de economii, pentru a atrage noi fonduri in euro.


Cea mai recenta promotie vine din partea BRD, care ofera pana pe 30 iunie dobanzi de 5% pentru fondurile noi in euro, depuse in contul de economii.

Rata dobanzii este fixa si valabila doar pentru sume mai mici de 10.000 euro. Randamentul este dublu fata de cel standard, de 2,5%, oferit anterior de banca.

Contul de economii este dedicat numai fondurilor noi aduse la banca si nu permite transferul sau cumularea fondurilor existente deja in alte conturi deschise anterior la BRD.

Pe de alta parte, dobanzile oferite pentru sumele detinute in lei continua sa scada. BCR a redus cu 0,25 procente dobanda la contul de economii si la o parte din depozitele in lei.

Miscarile de reducere sunt in parte asteptate de piata in conditiile in care BNR a scazut recent dobanda de politica monetara pana la un minim istoric de 5,50% iar analistii nu exclud reduceri suplimentare in viitorul apropiat.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus