Bancile vor sa atraga euro si prin promotii la conturile de economii

Dupa ce au operat cresteri de dobanzi la depozitele in valuta, bancile vin cu promotii si la conturile de economii, pentru a atrage noi fonduri in euro.


Cea mai recenta promotie vine din partea BRD, care ofera pana pe 30 iunie dobanzi de 5% pentru fondurile noi in euro, depuse in contul de economii.

Rata dobanzii este fixa si valabila doar pentru sume mai mici de 10.000 euro. Randamentul este dublu fata de cel standard, de 2,5%, oferit anterior de banca.

Contul de economii este dedicat numai fondurilor noi aduse la banca si nu permite transferul sau cumularea fondurilor existente deja in alte conturi deschise anterior la BRD.

Pe de alta parte, dobanzile oferite pentru sumele detinute in lei continua sa scada. BCR a redus cu 0,25 procente dobanda la contul de economii si la o parte din depozitele in lei.

Miscarile de reducere sunt in parte asteptate de piata in conditiile in care BNR a scazut recent dobanda de politica monetara pana la un minim istoric de 5,50% iar analistii nu exclud reduceri suplimentare in viitorul apropiat.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus