Bancile ofera bonusuri de dobanda la prelungirea depozitelor

Bancile vor sa isi pastreze clientii prin acordarea de bonusuri la prelungirea depozitelor. Clientii pot obtine un plus de dobanda de peste 1 procent daca nu isi muta banii la alta banca.


Clientii care aleg prelungirea depozitelor pe mai multe perioade pot obtine castiguri mai mari decat nivelurile standard oferite.

Spre exemplu, BCR ofera un bonus de dobanda cuprins intre 0,25 si 0,75 procente la prelungirea unui depozit pe 3 luni in lei. Oferta este valabila pana la cea de a treia prelungire automata, nivelul bonusului crescand cu un sfert de procent la fiecare prelungire. Incepand cu cea de a patra prelungire insa dobanda revine la nivelul standard. Depozitul poate fi constituit pana la finele lui februarie, in limita unui plafon prestabilit de 100 de milioane de lei.

Intesa Sanpaolo Bank prezinta un concept similar, permitand tot 3 prelungiri automate pentru un depozit pe 3 luni. Bonusul de dobanda este cuprins in prezent intre 0,75 si 2,25 puncte procentuale in cazul variantei in lei, respective intre 1,25 si 2,25 puncte procentuale in cazul in care se opteaza pentru varianta in euro.

Si UniCredit Tiriac Bank incearca sa-si fidelizeze deponentii, oferind un plus de dobanda de 3 procente la depozitul pe 8 luni, in lei, euro sau dolari. Acesta este oferit insa abia la cea de a doua prelungire automata.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus