Bancile ofera bonusuri de dobanda la prelungirea depozitelor

Bancile vor sa isi pastreze clientii prin acordarea de bonusuri la prelungirea depozitelor. Clientii pot obtine un plus de dobanda de peste 1 procent daca nu isi muta banii la alta banca.


Clientii care aleg prelungirea depozitelor pe mai multe perioade pot obtine castiguri mai mari decat nivelurile standard oferite.

Spre exemplu, BCR ofera un bonus de dobanda cuprins intre 0,25 si 0,75 procente la prelungirea unui depozit pe 3 luni in lei. Oferta este valabila pana la cea de a treia prelungire automata, nivelul bonusului crescand cu un sfert de procent la fiecare prelungire. Incepand cu cea de a patra prelungire insa dobanda revine la nivelul standard. Depozitul poate fi constituit pana la finele lui februarie, in limita unui plafon prestabilit de 100 de milioane de lei.

Intesa Sanpaolo Bank prezinta un concept similar, permitand tot 3 prelungiri automate pentru un depozit pe 3 luni. Bonusul de dobanda este cuprins in prezent intre 0,75 si 2,25 puncte procentuale in cazul variantei in lei, respective intre 1,25 si 2,25 puncte procentuale in cazul in care se opteaza pentru varianta in euro.

Si UniCredit Tiriac Bank incearca sa-si fidelizeze deponentii, oferind un plus de dobanda de 3 procente la depozitul pe 8 luni, in lei, euro sau dolari. Acesta este oferit insa abia la cea de a doua prelungire automata.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus