Bancile mari trec la scaderi usoare de dobanda la depozitele in euro

Autor: Conso |

Publicat in: Depozite

 

Bancile mari au continuat in toamna trendul de scadere a dobanzilor la depozite. Cele mai multe ajustari au cunoscut randamentele aferente depunerilor in euro, unde scaderea a fost de pana la 0,5%.

BCR , BRD si Raiffeisen au ales sa reduca usor, cu pana la 0,5 procente dobanzile standard oferite deponentilor care aleg moneda euro pentru economisire.

In cazul BCR dobanzile nu mai trec in prezent de un nivel maxim de 2,5%. Totusi, clientii mai pot inca incasa dobanzi de peste 3% la BRD, unde dobanda ajunge pana la 3,25%, sau la Raiffeisen Bank, care ofera pana la 3,3% randament la depozitele in euro.

Conform statisticilor Conso.ro, dobanda medie oferita de banci pentru scadentele cuprinse intre 1 si 12 luni pornesc de la 2,64% si ajung la 3,14%.

Intreaga oferta de depozite bancare poate fi comparata pe Conso.ro in sectiunea Depozite.

Alte articole din Depozite

Depozite

Ce se intampla daca lichidezi depozitul inainte de scadenta?

Deponentii au posibilitatea sa isi retraga banii inainte de scadenta unei depozit la termen, insa acest lucru vine la pachet cu o penalizare: castigul se pierde deseori, dar sunt si cazuri cand banca acorda o dobanda compensatorie. Citeste mai mult

(P) Depozitul Centenar de la Banca Romaneasca a fost desemnat Produsul de economisire al anului

Banca Romaneasca a primit, in cadrul evenimentului "Bank of the Year" organizat de catre MasterCard, premiul "Produsul de economisire al anului 2018". Citeste mai mult

Facebook