top banner

Bancile incep reducerile de dobanzi la depozitele in lei

13 Februarie 2012 | Autor: Conso

Tot mai multe banci au inceput sa reduca dobanzile la depozitele in lei. In general, reducerea dobanzilor la lei este contrabalansata de cresterea celor la euro.
Carpatica a coborat incepand de luni rata dobanzii la lei si euro cu pana la 0,5 puncte procentuale. Cea mai inalta dobanda la lei este de 6,35%, in cazul depozitului la termen de 3 luni Sibiu 2007. In schimb la euro, nivelul maxim se dobanda se poate obtine in cazul unui depozit constituit pe perioade mai mulgi de timp, de 12 sau 24 luni.
Volksbank a ales sa reduca cu un sfert de procent dobanda la depozitele in lei pe 1 si 3 luni pana la niveluri de 5,75%, respectiv 6%. Banca a operat in acelasi timp o crestere similara pentru depozitele in euro pe 6 si 12 luni, noile rate de dobanda urcand la 4%, respectiv 4,25%.
Pe de alta parte, Emporiki Bank, membra a grupului francez Credit Agricole, a saltat dobanda la depozitele in lei cu pana la 0,65%. In urma acestei miscari, banca a urcat nivelul maxim de dobanda la 7,20%. In cazul variantei in euro, banca nu a efectuiat modificari uniforme. In vreme ce unele scadente au suferit reduceri usoare de dobanda, altele cu beneficiat de majorari de pana la 0,80 procente.
Astfel, dobanda maxima a coborat de la 3,4% la 3,35%. Cele mai inalte rate de dobanda atat la lei cat si la euro, pot fi incasate in cazul depozitului standard si  a celui cu dobanda progresiva, ambele constituite pe 1 an.
Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Cele mai bune solutii de economisire pe termen scurt

Cele mai bune solutii de economisire pe termen scurt

Depozit la o luna cu optiunea de capitalizare sau cont de economii? Iata cele mai avantajoase solutii pentru cei care nu vor sa isi imobilizeze banii o perioada mai lunga si cauta randamente mai bune decat in cazul contului curent.

21 Iun 2022 | Depozite
Dobanzile la depozite si titluri de stat isi continua cresterea sustinuta

Dobanzile la depozite si titluri de stat isi continua cresterea sustinuta

Noua oferta a Trezoreriei la titlurile de stat pentru populatie este semnificativ peste oferta bancilor la depozite. Insa deja unele banci au ridicat manusa Ministerului Finantelor si au majorat semnificativ dobanzile.

07 Iun 2022 | Depozite
Statul ofera dobanzi mai mici populatiei decat bancilor

Statul ofera dobanzi mai mici populatiei decat bancilor

Dobanzile la care statul se imprumuta de la investitorii institutionali, in lei si valuta, pe piata interna si pe cea externa, sunt semnificativ mai mari decat cele oferite populatiei pentru certificatele de trezorerie.

31 Mai 2022 | Depozite
Dobanzile depozitelor la termen incep sa concureze randamentele obligatiunilor corporative

Dobanzile depozitelor la termen incep sa concureze randamentele obligatiunilor corporative

Sa primesti dobanda de 8-9% parea un vis frumos in urma cu un an, accesibil doar detinatorilor de obligatiuni corporative listate, dar iata ca depozitele la termen au inceput sa se apropie tot mai mult de aceasta borna.

18 Mai 2022 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii