Bancile incep reducerile de dobanzi la depozitele in lei

Tot mai multe banci au inceput sa reduca dobanzile la depozitele in lei. In general, reducerea dobanzilor la lei este contrabalansata de cresterea celor la euro.


Carpatica a coborat incepand de luni rata dobanzii la lei si euro cu pana la 0,5 puncte procentuale. Cea mai inalta dobanda la lei este de 6,35%, in cazul depozitului la termen de 3 luni Sibiu 2007. In schimb la euro, nivelul maxim se dobanda se poate obtine in cazul unui depozit constituit pe perioade mai mulgi de timp, de 12 sau 24 luni.

Volksbank a ales sa reduca cu un sfert de procent dobanda la depozitele in lei pe 1 si 3 luni pana la niveluri de 5,75%, respectiv 6%. Banca a operat in acelasi timp o crestere similara pentru depozitele in euro pe 6 si 12 luni, noile rate de dobanda urcand la 4%, respectiv 4,25%.

Pe de alta parte, Emporiki Bank, membra a grupului francez Credit Agricole, a saltat dobanda la depozitele in lei cu pana la 0,65%. In urma acestei miscari, banca a urcat nivelul maxim de dobanda la 7,20%. In cazul variantei in euro, banca nu a efectuiat modificari uniforme. In vreme ce unele scadente au suferit reduceri usoare de dobanda, altele cu beneficiat de majorari de pana la 0,80 procente.

Astfel, dobanda maxima a coborat de la 3,4% la 3,35%. Cele mai inalte rate de dobanda atat la lei cat si la euro, pot fi incasate in cazul depozitului standard si  a celui cu dobanda progresiva, ambele constituite pe 1 an.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus