top banner

Bancile incep reducerile de dobanzi la depozitele in lei

13 Februarie 2012 | Autor: Conso

Tot mai multe banci au inceput sa reduca dobanzile la depozitele in lei. In general, reducerea dobanzilor la lei este contrabalansata de cresterea celor la euro.
Carpatica a coborat incepand de luni rata dobanzii la lei si euro cu pana la 0,5 puncte procentuale. Cea mai inalta dobanda la lei este de 6,35%, in cazul depozitului la termen de 3 luni Sibiu 2007. In schimb la euro, nivelul maxim se dobanda se poate obtine in cazul unui depozit constituit pe perioade mai mulgi de timp, de 12 sau 24 luni.
Volksbank a ales sa reduca cu un sfert de procent dobanda la depozitele in lei pe 1 si 3 luni pana la niveluri de 5,75%, respectiv 6%. Banca a operat in acelasi timp o crestere similara pentru depozitele in euro pe 6 si 12 luni, noile rate de dobanda urcand la 4%, respectiv 4,25%.
Pe de alta parte, Emporiki Bank, membra a grupului francez Credit Agricole, a saltat dobanda la depozitele in lei cu pana la 0,65%. In urma acestei miscari, banca a urcat nivelul maxim de dobanda la 7,20%. In cazul variantei in euro, banca nu a efectuiat modificari uniforme. In vreme ce unele scadente au suferit reduceri usoare de dobanda, altele cu beneficiat de majorari de pana la 0,80 procente.
Astfel, dobanda maxima a coborat de la 3,4% la 3,35%. Cele mai inalte rate de dobanda atat la lei cat si la euro, pot fi incasate in cazul depozitului standard si  a celui cu dobanda progresiva, ambele constituite pe 1 an.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Continua scaderea dobanzilor la titlurile Fidelis in lei

Continua scaderea dobanzilor la titlurile Fidelis in lei

O noua emisiune de titluri de stat listate la bursa, disponibila la subscriere intre 18 septembrie si 3 octombrie, vine cu dobanzi mai reduse la lei si cu cresteri de dobanda la euro la scadenta de un an.

18 Sep 2023 | Depozite
Care sunt implicatiile daca se vor impozita (si) titlurile de stat?

Care sunt implicatiile daca se vor impozita (si) titlurile de stat?

Ultima varianta a pachetului de ajustari fiscale pregatit de autoritati ajunsa in presa tinteste, printre altele, cresterea veniturilor bugetare prin impozitarea dobanzilor la titlurile de stat.

05 Sep 2023 | Depozite
Donatorii de sange isi tranzactioneaza titlurile de stat cu bonus de dobanda

Donatorii de sange isi tranzactioneaza titlurile de stat cu bonus de dobanda

Titlurile de stat pentru donatorii de sange se tranzactioneaza la bursa peste valoarea nominala si exista schimburi zilnice, in ciuda numarului relativ mic de investori in cele doua emisiuni.

24 Aug 2023 | Depozite
Creste nisa produselor bancare cu asigurari atasate

Creste nisa produselor bancare cu asigurari atasate

Daca pana de curand bancile ofereau stimulente pentru asigurarile de viata sau somaj atasate creditelor, iata ca apar si asigurari cuplate cu depozitele la termen.

16 Aug 2023 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii