top banner

Bancile incep reducerile de dobanzi la depozitele in lei

13 Februarie 2012 | Autor: Conso

Tot mai multe banci au inceput sa reduca dobanzile la depozitele in lei. In general, reducerea dobanzilor la lei este contrabalansata de cresterea celor la euro.
Carpatica a coborat incepand de luni rata dobanzii la lei si euro cu pana la 0,5 puncte procentuale. Cea mai inalta dobanda la lei este de 6,35%, in cazul depozitului la termen de 3 luni Sibiu 2007. In schimb la euro, nivelul maxim se dobanda se poate obtine in cazul unui depozit constituit pe perioade mai mulgi de timp, de 12 sau 24 luni.
Volksbank a ales sa reduca cu un sfert de procent dobanda la depozitele in lei pe 1 si 3 luni pana la niveluri de 5,75%, respectiv 6%. Banca a operat in acelasi timp o crestere similara pentru depozitele in euro pe 6 si 12 luni, noile rate de dobanda urcand la 4%, respectiv 4,25%.
Pe de alta parte, Emporiki Bank, membra a grupului francez Credit Agricole, a saltat dobanda la depozitele in lei cu pana la 0,65%. In urma acestei miscari, banca a urcat nivelul maxim de dobanda la 7,20%. In cazul variantei in euro, banca nu a efectuiat modificari uniforme. In vreme ce unele scadente au suferit reduceri usoare de dobanda, altele cu beneficiat de majorari de pana la 0,80 procente.
Astfel, dobanda maxima a coborat de la 3,4% la 3,35%. Cele mai inalte rate de dobanda atat la lei cat si la euro, pot fi incasate in cazul depozitului standard si  a celui cu dobanda progresiva, ambele constituite pe 1 an.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Economisire prin rotunjire plus dobanda

Economisire prin rotunjire plus dobanda

Dupa programele de educatie financiara cu accent pe economisire, bancile isi indeamna clientii sa puna bani deoparte prin rotunjirea sumelor cheltuite zilnic, oferind dobanzi de pana la 4%.

23 Apr 2024 | Depozite
De ce nu avem donatori si in programul Tezaur?

De ce nu avem donatori si in programul Tezaur?

La precedenta emisiune Fidelis, suma medie investita de donatorii de sange a fost de aproape 20.000 euro, numarul relativ mic al acestora justificand intrebarea de ce nu se extinde programul si in zona investitorilor Tezaur daca donarea reprezinta principala miza.

09 Apr 2024 | Depozite
Ce dobanda primesti pentru disponibilitatile din cont?

Ce dobanda primesti pentru disponibilitatile din cont?

Majoritatea bancilor prefera sa nu plateasca dobanzi la conturile curente, oferind clientilor care nu doresc sa se lege de o anumita scandenta conturile de economii.

02 Apr 2024 | Depozite
Ministerul Finantelor creste dobanzile titlurilor de stat

Ministerul Finantelor creste dobanzile titlurilor de stat

Intr-o miscare ce a surprins investitorii consacrati in aceste instrumente, dobanzile au urcat la noua emisiune Tezaur atat la scadenta la un an, cat si la cea de 3 ani.

19 Mar 2024 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii