Bancile abia reusesc sa mai atraga bani prin ofertele la depozite

Romanii nu mai au sau nu mai vor sa isi depuna banii la banca. In luna septembrie, soldul depozitelor atrase de banci a cunoscut o usoara crestere doar in zona depozitelor in euro ale populatiei.


In luna septembrie, soldul depozitelor administrate de banci de la firme si populatie a urcat cu doar 0,3% in termeni nominali, conform datelor BNR.

Depozitele in lei ale populatiei au ramas aproape pe loc in timp ce sumele in lei economisite de firme s-au diminuat cu 1,3%.

Pe componenta in euro, situatia sta mai bine doar conjunctural. Soldul total al depozitelor exprimat in lei a urcat cu 1,8%. Cea mai mare crestere s-a inregistrat in cazul populatiei, a caror sume depuse in banca au urcat cu 2,5%.

In schimb, daca valoarea totala a depozitelor si conturilor firmelor si populatiei ramane exprimata in euro, soldul acestora s-au majorat cu doar 0,1% in ultima luna.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus