Apetitul pentru depozite a continuat sa scada in luna august

Atat populatia cat si companiile au economisit mai putin in august. Valoarea totala a depozitelor atrase de banci a scazut usor comparativ cu luna anterioara.


Soldul total al sumelor atrase de banci a scazut cu 0,5% in luna august, conform datelor BNR. Comparativ cu aceeasi perioada din 2011, valoarea depozitelor ramane in crestere cu 8,8%.

Depozitele in lei ale populatiei s-au redus la 0,8% in timp ce in cazul companiilor, depozitele in lei s-au diminuat cu 0,3%.

Valoarea totala a economiilor in lei ramane la peste 65% din valoarea totala a sumelor atrase de sistemul bancar de la clientii neguvernamentali.

Depozitele in valuta, exprimate in lei, au scazut cu 0,4%. Exprimate in euro insa, sumele depuse de populatie si companii au cunoscut o crestere de 2,1%, diferenta de trend fiind intre cele doua valori fiin data de evolutia cursuluiu valutar.

Comparativ cu luna august 2011, valoarea depozitelor in valuta, exprimate in lei, a urcat cu 11,7%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Depozite


Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus