Volksbank prefera solutii individuale in disputele cu clientii

Volksbank prefera sa gaseasca solutii individuale in disputele cu clientii, astfel incat problemele sa fie solutionate pe cale amiabila, a declarat noul presedinte al bancii, Benoit Catel.

Catel a precizat pentru Conso.ro ca banca incearca mai intai sa ajunga la o intelegere cu clientul, pana sa se ajunga la un proces in instanta.

Curtea Europeana de Justitie s-a pronuntat recent intr-un caz ce viza eliminarea comisionului de risc la credite, dupa intrarea in vigoare a OUG 50/2010. Prin aceasta decizie, argumentele avocatilor care au reprezentat Volksbank au fost respinse, Curtea precizand ca ordonanta nu incalca acquis-ul comunitar si trebuie aplicata in conformitate cu instructiunile date de ANPC.


Intrebat de Conso.ro daca banca va lua o masura generala pentru toti clientii pentru care aceasta decizie poate avea implicatii juridice, presedintele Volksbank a spus ca banca va respecta deciziile justitiei, dar va cauta solutii individuale pentru fiecare caz in parte. El a precizat ca termenii contractuali nu au fost aceeasi la toate creditele acordate in trecut, astfel ca se impun solutii diferite de la caz la caz.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii
CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii

Concilierile dintre IFN-uri si clientii acestora au rezultate slabe, chiar si dupa cinci ani de la infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar. Desi cererile adresate IFN-urilor sunt cu aproape 60% mai multe decat anul trecut, acestea au acceptat spre negociere doar 22 de solicitari ale consumatorilor.

16 Noiembrie 2020 | Credite de consum

O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura
O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura

Apropierea reluarii platii ratelor pentru creditele a caror rambursare a fost suspendata readuce in discutie oportunitatea prelungirii masurii si riscurile aferente pentru debitori si banci.

19 Octombrie 2020 | Credite de consum

Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?
Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?

Poti face rapid o simulare pentru un credit de nevoi personale pe Conso. Verifici pe loc care este rata lunara, suma totala de rambursat si DAE pentru creditele de nevoi personale oferite de banci si IFN-uri.

7 Octombrie 2020 | Credite de consum

Creditele in magazin sunt rapide, dar au costuri mari
Creditele in magazin sunt rapide, dar au costuri mari

Daca bancile sunt preferate cand vine vorba de sistemul rate fara dobanda de catre retaileri, pentru variantele de e-credit sau credit direct in magazin s-a ales oferta IFN-urilor, care pot oferi banii mai repede decat bancile dar la costuri semnificativ mai mari decat in cazul unui credit de nevoi personale.

8 Septembrie 2020 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus