Volksbank prefera solutii individuale in disputele cu clientii

Volksbank prefera sa gaseasca solutii individuale in disputele cu clientii, astfel incat problemele sa fie solutionate pe cale amiabila, a declarat noul presedinte al bancii, Benoit Catel.

Catel a precizat pentru Conso.ro ca banca incearca mai intai sa ajunga la o intelegere cu clientul, pana sa se ajunga la un proces in instanta.

Curtea Europeana de Justitie s-a pronuntat recent intr-un caz ce viza eliminarea comisionului de risc la credite, dupa intrarea in vigoare a OUG 50/2010. Prin aceasta decizie, argumentele avocatilor care au reprezentat Volksbank au fost respinse, Curtea precizand ca ordonanta nu incalca acquis-ul comunitar si trebuie aplicata in conformitate cu instructiunile date de ANPC.


Intrebat de Conso.ro daca banca va lua o masura generala pentru toti clientii pentru care aceasta decizie poate avea implicatii juridice, presedintele Volksbank a spus ca banca va respecta deciziile justitiei, dar va cauta solutii individuale pentru fiecare caz in parte. El a precizat ca termenii contractuali nu au fost aceeasi la toate creditele acordate in trecut, astfel ca se impun solutii diferite de la caz la caz.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Creditele de vacanta, solutii si costuri
Creditele de vacanta, solutii si costuri

Daca aveti in plan un sejur cu bani imprumutati, aveti de ales intre un credit de nevoi personale, o refinantare, un descoperit de cont sau utilizarea unui card de credit, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

5 August 2021 | Credite de consum

Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum
Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum

Comisia Europeana a lansat recent un set de propuneri care sa modifice Directiva 48 din 2008 in beneficiul consumatorilor. Principalele noutati vizeaza includerea in sfera reglementarii a imprumuturilor de valoare mica, eliminarea practicilor inselatoare si plafonarea costurilor pentru consumatori.

7 Iulie 2021 | Credite de consum

Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite
Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite

Biroul de Credit si CSALB avertizeaza clientii bancilor care au probleme in accesarea unor noi imprumuturi ca apelarea la firme “specializate” care promit radierea se poate incheia cu procese si executari silite in cazul neplatii onorariilor solicitate.

28 Iunie 2021 | Credite de consum

Isi vor ajusta bancile conditiile de acordare a creditelor in functie de varsta?
Isi vor ajusta bancile conditiile de acordare a creditelor in functie de varsta?

Guvernul a aprobat recent un proiect de lege care permite pensionarea optionala la 70 de ani, iar bancile ar putea lua in calcul modificarea varstei-limita la acordarea imprumuturilor. Pe de alta parte, CNCD a penalizat recent ING Bank pentru impunerea varstei de 64 de ani ca limita pentru emiterea unui card de credit.

24 Iunie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus