Volksbank prefera solutii individuale in disputele cu clientii

Volksbank prefera sa gaseasca solutii individuale in disputele cu clientii, astfel incat problemele sa fie solutionate pe cale amiabila, a declarat noul presedinte al bancii, Benoit Catel.

Catel a precizat pentru Conso.ro ca banca incearca mai intai sa ajunga la o intelegere cu clientul, pana sa se ajunga la un proces in instanta.

Curtea Europeana de Justitie s-a pronuntat recent intr-un caz ce viza eliminarea comisionului de risc la credite, dupa intrarea in vigoare a OUG 50/2010. Prin aceasta decizie, argumentele avocatilor care au reprezentat Volksbank au fost respinse, Curtea precizand ca ordonanta nu incalca acquis-ul comunitar si trebuie aplicata in conformitate cu instructiunile date de ANPC.


Intrebat de Conso.ro daca banca va lua o masura generala pentru toti clientii pentru care aceasta decizie poate avea implicatii juridice, presedintele Volksbank a spus ca banca va respecta deciziile justitiei, dar va cauta solutii individuale pentru fiecare caz in parte. El a precizat ca termenii contractuali nu au fost aceeasi la toate creditele acordate in trecut, astfel ca se impun solutii diferite de la caz la caz.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani
Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani

Bancile pot folosi în acest scop parghia oferita de un regulament al BNR din iulie 2020 care lasa mai mult spatiu de manevra finantatorilor in contextul in care debitorii se confrunta cu probleme pe fondul pandemiei.

12 Aprilie 2021 | Credite de consum

Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite de consum

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite de consum

Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?
Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?

Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.

6 Ianuarie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus