top banner

Ungaria trage cortina peste creditele in valuta

19 August 2015 | Autor: Conso

Guvernul maghiar a facut publice detaliile planului de conversie a creditelor de consum si a celor auto din valuta (in special CHF) in moneda nationala (forinti). Guvernul de la Budapesta a realizat inca de anul trecut o operatiune similara care a vizat creditele ipotecare in valuta, informeaza  Bloomberg.
Conversia vizeaza un numar de aproximativ 229.000 credite, cele mai multe fiind exprimate in franci elvetieni. Volumul creditelor care urmeaza sa fie convertite la cursul de schimb al zilei de miercuri, 19 august, este de 305 miliarde de forinti (aproximativ 1,1 miliarde de dolari).
Ministrul Economiei din guvernul maghiar, Mihaly Varga, a declarat ca debitorii vor beneficia de subventii la creditele noi in valoare de 31 miliarde de forinti (10% din volumul creditelor), care urmeaza sa fie suportate in mod egal de banci si de stat.
“Acest pas reprezinta o piatra de hotar in privinta eliminarii riscului valutar pentru debitorii personae fizice”, a declarat ministrul. El a mentionat ca, in urma adoptarii acestei masuri, ponderea creditului in valuta va scadea pana la 3% in Ungaria – de la 54% cat reprezenta inainte de eforturile de conversie ale executivului maghiar.
Operatiunea de conversie va fi sprijinita de Banca Nationala a Ungariei, care a ajuns la un acord cu Asociatia Ungara a Bancilor pentru furnizarea de lichiditate, astfel incat operatiunea de conversie sa nu afecteze semnificativ cursul de schimb al forintului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

Te gândești să îți renovezi casa, să îți achiziționezi noi piese de mobilier care să spună o nouă poveste sau, poate, să îți schimbi mașina? Pentru dorințe împlinite și planuri viitoare, ING oferă creditul de nevoi personale cu o dobândă fixă avantajoasă între 5,99% - 15,49% pe an, redusă de la 6,24%-16,49%.

15 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Reducerea dobanzii de politica monetara nu va produce deocamdata efecte majore pe piata creditelor, dar deponentii bancilor ar putea simti mai repede scaderea dobanzii la facilitatea de depozit a BNR.

09 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Noile oferte promotionale lansate de banci coboara dobanda fixa la creditele de nevoi personale pana la 6,25%, nivel foarte apropiat de indicele IRCC din prezent.

14 Mar 2024 | Credite nevoi personale
Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

In conditiile in care BNR se pregateste sa dea startul scaderii dobanzii de politica monetara in 2024, imprumuturile cu dobanzi variabile la creditele de nevoi personale ar putea fi de preferat celor fixe, la valori comparabile.

20 Feb 2024 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul