Restantele la creditele in valuta au urcat de 3 ori mai rapid decat la cele in lei

Valoarea restantelor inregistrate de populatie la creditele in valuta a urcat la finalul lunii noiembrie 2012 cu 42,7% comparativ cu perioada similara din anul anterior, conform datelor BNR.


Valoarea totala a restantelor a depasit 6 miliarde lei, in echivalent. Marea majoritate o reprezinta restantele in euro, care au urcat de la 2,85 miliarde lei in 2011 la 3,90 miliarde lei in 2012. O crestere puternica, de peste 55% au consemnat restantele aferente creditelor in alte valute, in special in “valute exotice”, precum  francul elvetian sau yenul japonez.

Valoarea acestora s-a majorat de la 1,38 miliarde lei la 2,15 miliarde lei in noiembrie 2012.

In acelasi interval de timp, restantele la creditele in lei au urcat intr-un pas mult mai moderat, prezentand o crestere de 13,4%. Valoarea acestora a ajuns la 3,58 miliarde lei la finalul lunii noiembrie 2012.

Numarul restantierilor continua sa urce si se ridica la peste 740.000 de persoane. Aproximativ 90% din totalul restantelor inregistreaza fie mai mult de 90 zile de intarziere fie sunt deja in faza de colectare.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura
O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura

Apropierea reluarii platii ratelor pentru creditele a caror rambursare a fost suspendata readuce in discutie oportunitatea prelungirii masurii si riscurile aferente pentru debitori si banci.

19 Octombrie 2020 | Credite de consum

Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?
Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?

Poti face rapid o simulare pentru un credit de nevoi personale pe Conso. Verifici pe loc care este rata lunara, suma totala de rambursat si DAE pentru creditele de nevoi personale oferite de banci si IFN-uri.

7 Octombrie 2020 | Credite de consum

Creditele in magazin sunt rapide, dar au costuri mari
Creditele in magazin sunt rapide, dar au costuri mari

Daca bancile sunt preferate cand vine vorba de sistemul rate fara dobanda de catre retaileri, pentru variantele de e-credit sau credit direct in magazin s-a ales oferta IFN-urilor, care pot oferi banii mai repede decat bancile dar la costuri semnificativ mai mari decat in cazul unui credit de nevoi personale.

8 Septembrie 2020 | Credite de consum

Credite de nevoi personale, oferta estivala
Credite de nevoi personale, oferta estivala

Cateva banci au lansat oferte pentru creditele de nevoi personale intr-o perioada in care multi aleg sa isi petreaca vacantele, tentandu-si potentialii debitori cu certificate digitale oferite gratuit sau cu dobanzi mai mici decat cele standard.

20 August 2020 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus