Restantele la creditele in valuta au urcat de 3 ori mai rapid decat la cele in lei

Valoarea restantelor inregistrate de populatie la creditele in valuta a urcat la finalul lunii noiembrie 2012 cu 42,7% comparativ cu perioada similara din anul anterior, conform datelor BNR.


Valoarea totala a restantelor a depasit 6 miliarde lei, in echivalent. Marea majoritate o reprezinta restantele in euro, care au urcat de la 2,85 miliarde lei in 2011 la 3,90 miliarde lei in 2012. O crestere puternica, de peste 55% au consemnat restantele aferente creditelor in alte valute, in special in “valute exotice”, precum  francul elvetian sau yenul japonez.

Valoarea acestora s-a majorat de la 1,38 miliarde lei la 2,15 miliarde lei in noiembrie 2012.

In acelasi interval de timp, restantele la creditele in lei au urcat intr-un pas mult mai moderat, prezentand o crestere de 13,4%. Valoarea acestora a ajuns la 3,58 miliarde lei la finalul lunii noiembrie 2012.

Numarul restantierilor continua sa urce si se ridica la peste 740.000 de persoane. Aproximativ 90% din totalul restantelor inregistreaza fie mai mult de 90 zile de intarziere fie sunt deja in faza de colectare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani
Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani

Bancile pot folosi în acest scop parghia oferita de un regulament al BNR din iulie 2020 care lasa mai mult spatiu de manevra finantatorilor in contextul in care debitorii se confrunta cu probleme pe fondul pandemiei.

12 Aprilie 2021 | Credite de consum

Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite de consum

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite de consum

Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?
Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?

Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.

6 Ianuarie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus