Clientii platesc pentru toate tipurile de credit in primul an o dobanda fixa, urmand ca din al doilea an al contractului de credit dobanda sa devina variabila, in functie de Robor sau Euribor.
Pentru aceste credite, banca a schimbat in acelasi timp si indicele la care se raporteaza dobanzile platite de clienti. De acum, marja fixa se aplica peste ratele de referinta interbancara la 6 luni, fata de maturitatile la 12 luni anterior.
Prin urmare, un credit de nevoi personale fara garantii imobiliare in lei presupune o dobanda introductorie de 12%, in scadere de la 13,5%. Pentru anii urmatori, dobanda devine variabila, cu o marja fixa de 5,5% peste Robor, fata de 6,9% anterior.
Cei care opteaza insa pentru un imprumut de nevoi personale cu ipoteca, vor plati o dobanda fixa in primul an de 12,5% la lei, respectiv 6% la euro. Dupa trecerea acestui an, clientii vor suporta o marja fixa de 3% la lei si 5,5% la euro.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Bancile pot folosi în acest scop parghia oferita de un regulament al BNR din iulie 2020 care lasa mai mult spatiu de manevra finantatorilor in contextul in care debitorii se confrunta cu probleme pe fondul pandemiei.
12 Aprilie 2021 | Credite de consum
Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.
3 Martie 2021 | Credite de consum
Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.
3 Februarie 2021 | Credite de consum
Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.
6 Ianuarie 2021 | Credite de consum