Premiera la INM: Reprezentantii consumatorilor participa la sesiunile de formare in drept bancar


Reprezentantii asociatiilor de consumatori din domeniul financiar bancar vor putea participa, in premiera, in calitate de observatori, la seminarele de formare in domeniul dreptului bancar organizate de Institutul National al Magistraturii (INM).
Precizarea este cuprinsa intr-un raspuns al Institutului transmis la solicitarea a patru asociatii din domeniu.

“In ceea ce priveste solicitarea dumneavoastra referitoare la participarea in calitate de observator in cadrul seminarelor mentionate, dorim sa va informam ca, desi sesiunile de formare organizate de INM nu sunt, de regula, deschise publicului, obiectivul lor principal fiind formarea judecatorilor si procurorilor romani, avand in vedere interesul manifestat de semnatarii adresei transmise, INM va permite participarea a cate un reprezentant desemnat de fiecare din cele patru entitati”, se mentioneaza in raspunsul INM.

INM accepta ideea dezbaterii cu toate partile implicate

Pe de alta parte, institutia a transmis ca agendele seminariilor se afla in curs de finalizare. In acest context, a fost apreciata ca „interesanta” propunerea ca la aceste actiuni de formare sa fie invitate toate partile implicate, respectiv aparatori ai bancilor, clientilor, reprezentati ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, respectiv ai BNR, s-a apreciat ca “excede obiectivelor stiintifice deja stabilite”, respectiv insusirea unor notiuni de baza in domenul economico-financiar si unificarea practicii judiciare in materie. „In viitor ar putea fi imaginate activitati care sa fie deschise participarii tuturor actorilor amintiti, structurate ca forumuri de dezbatere in materie”.

In prezent, au fost invitate sa participe la seminare doar reprezentanti ai caselor de avocatura Clifford Chance Badea, Bondoc & Asociatii si Bulboaca & Asociatii, acestea fiind selectate din randul caselor de avocatura cu departamente de banking&finance, din topul oficial realizat de Chambers&Partners, scrie INM.
 
INM nu doreste sa publice inregistrarea dezbaterilor

In acelasi context, magistratii sunt de parere ca postarea pe site a inregistrarilor cursurilor de formare este necesara doar atunci cand implica modificari importante ale legislatiei in vigoare.

In toate celelalte situatii, inregistrarile evenimentelor nu au fost facute publice, pentru ca participantii sa poata sa-si exprime necenzurat opiniile, pentru o mai buna eficienta a demersului formativ, se mentioneaza in raspunsul INM.

Seminariile de formare se vor desfasura in 10 aprilie si 9 octombrie la Bucuresti, respectiv in 27 aprilie si 5 octombrie la Sinaia.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Creditele Telekom Banking sunt disponibile pe Conso
Creditele Telekom Banking sunt disponibile pe Conso

Conso extinde reteaua de parteneri prin adaugarea ofertei Telekom Banking in sectiunea Credite Nevoi Personale. Utilizatorii pot solicita rapid un credit, completand un formular online.

30 Septembrie 2019 | Credite de consum

Conso te ajuta sa verifici online situatia de la Biroul de Credit
Conso te ajuta sa verifici online situatia de la Biroul de Credit

Conso permite consumatorilor sa isi verifice online situatia inscrierii la Biroul de Credit, printr-o procedura simpla si rapida. Informatiile sunt obtinute in timp real de la Biroul de Credit si salvate in contul Conso.

11 Septembrie 2019 | Credite de consum

Compara creditele pentru care esti eligibil!
Compara creditele pentru care esti eligibil!

Conso.ro ajuta consumatorii sa compare ofertele de credite tinand cont de conditiile minime de eligibilitate impuse de banci, astfel incat utilizatorii website-ului pot identifica rapid oferta cea mai ieftina, adecvata propriei situatii financiare.

23 Mai 2019 | Credite de consum

Parlamentul continua ancheta privind manipularea ROBOR
Parlamentul continua ancheta privind manipularea ROBOR

Discutiile referitoare la manipularea indicilor de referinta ai pietei monetare (ROBOR) au tinut capul de afis al presei economice din ultimele luni. Un raport al Comisiei economice din Senat sustine ca exista dovezi ca bancile s-au inteles pentru stabilirea cotatiilor. Autoritatea de concurenta si BNR neaga acuzatiile.

15 Mai 2019 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus