Indicele Robor face creditele in lei mai ieftine

Nivelul Robor la 3 luni s-a redus in ritm alert de la inceputul anului, scaderea accelerandu-se si mai mult in ultimele zile. Valoarea publicata vineri este foarte aproape de minimul istoric de 4,21%.


De la inceputul anului, Robor la 3 luni a coborat cu 1,5 puncte procentuale, pana la 4,5%, aflandu-se cu doar 0,3 procente peste minimul istoric. Un nivel mai mic nu a mai fost inregistrat din mai 2012.

Valorile Robor se incadrau vineri in intevalul 4,23% si 5,21%, in functie de scadenta, cel mai mare nivel inregistrandu-se pentru maturitatea de 1 an.


Incepand cu 2012, Robor la 3 luni s-a invartit in jurul nivelului de 5%, depasind ocazional chiar si pragul de 6%.

Robor la 3 luni este utilizat frecvent de banci la indexarea ratelor de dobanda la creditele in lei. Efectele recentelor scaderi ar trebui sa se reflecte in costul suportat de clienti, in lunile urmatoare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Bancile scad marjele la creditele de consum
Bancile scad marjele la creditele de consum

Dobanzile fixe pleaca in acest moment de la 6% pe an, iar veniturile primite in cont aduc costuri mai mici debitorilor, ca si sumele mai mari solicitate de acestia pentru imprumuturile de nevoi personale.

27 Mai 2021 | Credite de consum

Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani
Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani

Bancile pot folosi în acest scop parghia oferita de un regulament al BNR din iulie 2020 care lasa mai mult spatiu de manevra finantatorilor in contextul in care debitorii se confrunta cu probleme pe fondul pandemiei.

12 Aprilie 2021 | Credite de consum

Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite de consum

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus