top banner

Finantari pentru studenti, cu si fara subventie de stat

17 Noiembrie 2023 | Autor: Cristian Dogaru

Finantari pentru studenti, cu si fara subventie de stat

Foto Unsplash.com

Pentru al doilea an consecutiv,  CEC Bank acorda  credite in cadrul programelor Student Invest si Family Start cu dobanzi subventionate. BRD si Banca Transilvania au la randul lor credite pentru studenti, dar fara implicarea statului.
Prin cele doua programe guvernamentale derulate prin CEC Bank se pot obtine finantari de pana la 75 000 lei (Student Invest), respectiv 150 000 lei (Family Start) cu garantii de stat precum si cu dobanzi si comisioane subventionate. 
Durata maxima a creditelor Family Start si Student Invest este pana la 10 ani, cu perioada de gratie pana la 5 ani. 
 Prin Programul Student Invest, persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani neimpliniti, care sunt cuprinsi in institutiile de invatamant superior, pot obtine credite de nevoi personale pentru plata taxelor de studii, plata caminului sau a chiriei sau chiar avans pentru locuinta. Creditele pot fi utilizate si pentru cheltuieli precum cele cu serviciile dentare, interventii chirurgicale sau achizitia de autoturisme.
Dobanda si comisioanele de analiza, precum si comisioanele de gestiune a garantiilor sunt subventionate integral de catre stat, clientul rambursand lunar doar fractiunea corespunzatoare din principal. 
Programul Family Start este pentru persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani neimpliniti, care isi intemeiaza o familie si/sau persoanele care formeaza impreuna o familie, dintre care cel putin unul dintre beneficiari se incadreaza in criteriul de varsta. 
Acestia pot obtine credite de nevoi personale pentru nunta, pentru cheltuielile cu spitalizarea in cazul nasterilor, tratamente medicale complexe, educatia si cresterea copiilor, achizitia de autoturisme, plata chiriei, plata avans/ parte din pretul de achizitie a unei locuinte/ costul de constructiei, achizitia de aparatelor electrocasnice sau de solutii energetice sustenabile, etc.  
Programul se adrezeaza persoanelor care au venitul net lunar pe membru de familie de pana la 6.000 de lei, respectiv pentru familiile monoparentale care au venitul net lunar pe membru de familie de pana la 7.500 de lei.
Comisioanele de analiza a creditului si gestiune a garantiilor sunt subventionate de stat, precum si 75% din dobanda, astfel ca singurul cost suportat de clienti va fi 25% din dobanda (IRCC +4%/an).
Nu se admite calitatea de beneficiar in cadrul ambelor programe.
Credite pentru studenti de la Banca Transilvania si BRD
Banca Transilvania are doua subcategorii in cadrul creditului de nevoi personale-creditul pentru studii si creditul Work&Travel. 
Creditul pentru studii are ca scop finantarea cheltuielilor legate de efectuarea studiilor/ cursurilor de specializare sau calificare iar din momentul in care se primeste creditul beneficiarul poate opta ca timp de pana la 5 ani sa plateasca doar dobanda aferenta. 
Creditele sunt cu ipoteca imobiliara, pe 10 sau 20 de ani, iar suma acordata poate fi cuprinsa intre 20.000-150.000 euro sau echivalent lei. 
Pentru scadenta de 10 ani, dobanda variabila in lei pentru cei care incaseaza veniturile la banca este IRCC+7,75% iar in euro-Euribor la 6 luni +7%. In caz contrar, dobanda urca cu un punct procentual
Creditele de studii cu ipoteca pe 20 de ani au dobanda variabila IRCC+4% sau Euribor+6,5%. 
Prin creditul Work&Travel se pot obtine pana la 3.500 euro sau echivalent lei pe o perioada de pana la 2 ani. 
Se finanteaza taxa de inscriere in programul Work & Travel, alte taxe (taxa SEVIS, taxa consulara), costul biletului de avion, cheltuieli de buzunar (maxim 15% din valoarea creditului) si se poate opta pentru o perioada de gratie de pana la 6 luni in care nu se vor plati nici rata nici dobanda. 
Creditul are o dobanda fixa de 9% in lei si 8% in euro pentru cei care incaseaza veniturile in cont si cu un punct procentual mai mult in caz contrar. 
Creditul pentru studii de la BRD se acorda pe maxim 10 ani, pentru o suma de maxim 130.000 lei, fara ipoteca. 
Se poate opta si in acest caz pentru o periaoda de gratie de 6 luni in care se plateste doar dobanda, comisoanele si prima de asigurare. 
Dobanda este 6,5% pe an, fixa. 
Banca ofera si un credit pentru finantarea cheltuielilor studentesti, creditul 10. 
Se acorda pentru achzitia de carti, plata chiriei, cumpararea unui calculator, imprimanta, etc. Se poate obtine de la banca pana la 3.000 euro (echivalent lei), pe o periaoda de maxim 10 ani, cu dobanda fixa de 7%, cu o perioada de gratie partiala de pana la 12 luni (se plateste doar dobanda, comisioanele si prima de asigurare). 
Creditul este oferit studentilor inscrisi la studii universitare sau de masterat/doctorat/studii aprofundate la o universitate din Romania (acreditata de Ministerul Educatiei si Cercetarii), sau studentilor inscrisi la o universitate din strainatate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

Te gândești să îți renovezi casa, să îți achiziționezi noi piese de mobilier care să spună o nouă poveste sau, poate, să îți schimbi mașina? Pentru dorințe împlinite și planuri viitoare, ING oferă creditul de nevoi personale cu o dobândă fixă avantajoasă între 5,99% - 15,49% pe an, redusă de la 6,24%-16,49%.

15 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Reducerea dobanzii de politica monetara nu va produce deocamdata efecte majore pe piata creditelor, dar deponentii bancilor ar putea simti mai repede scaderea dobanzii la facilitatea de depozit a BNR.

09 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Noile oferte promotionale lansate de banci coboara dobanda fixa la creditele de nevoi personale pana la 6,25%, nivel foarte apropiat de indicele IRCC din prezent.

14 Mar 2024 | Credite nevoi personale
Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

In conditiile in care BNR se pregateste sa dea startul scaderii dobanzii de politica monetara in 2024, imprumuturile cu dobanzi variabile la creditele de nevoi personale ar putea fi de preferat celor fixe, la valori comparabile.

20 Feb 2024 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul