Femeile gestioneaza mai bine creditele decat barbatii

Femeile reusesc sa gestioneze mai eficient banii si datoriile decat barbatii, arata un studiu realizat in Statele Unite de catre Experian, unul din principalele birouri de credit americane.


In medie, barbatii au o datorie cu 4,3% mai mare decat a femeilor si inregistreaza intarzieri mai mari cu 7% la plata ratelor la creditele imobiliare decat femeile.

In plus, barbatii folosesc mai mult din creditul disponibil decat femeile. Aceste diferente conduc ca scoringul primit de femei sa fie mai ridicat decat cel al barbatilor.

Studiul “a relevat superioritatea femeilor in administrarea banilor, acestea intrecand barbatii atat in sanatatea imprumuturilor cat si in gestionarea datoriilor, in ciuda salariilor mai mici de care dispun”, este concluzia analistilor de la Experian.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani
Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani

Bancile pot folosi în acest scop parghia oferita de un regulament al BNR din iulie 2020 care lasa mai mult spatiu de manevra finantatorilor in contextul in care debitorii se confrunta cu probleme pe fondul pandemiei.

12 Aprilie 2021 | Credite de consum

Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite de consum

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite de consum

Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?
Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?

Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.

6 Ianuarie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus