Femeile gestioneaza mai bine creditele decat barbatii

Femeile reusesc sa gestioneze mai eficient banii si datoriile decat barbatii, arata un studiu realizat in Statele Unite de catre Experian, unul din principalele birouri de credit americane.


In medie, barbatii au o datorie cu 4,3% mai mare decat a femeilor si inregistreaza intarzieri mai mari cu 7% la plata ratelor la creditele imobiliare decat femeile.

In plus, barbatii folosesc mai mult din creditul disponibil decat femeile. Aceste diferente conduc ca scoringul primit de femei sa fie mai ridicat decat cel al barbatilor.

Studiul “a relevat superioritatea femeilor in administrarea banilor, acestea intrecand barbatii atat in sanatatea imprumuturilor cat si in gestionarea datoriilor, in ciuda salariilor mai mici de care dispun”, este concluzia analistilor de la Experian.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Dupa case si masini, bancile finanteaza si electrocasnicele verzi
Dupa case si masini, bancile finanteaza si electrocasnicele verzi

Bancile au solutii pentru cei ce doresc sa isi finanteze achizitia electrocasnicelor, aparaturii, materialelor eco-friendly la costuri mai bune decat in cazul imprumuturilor standard.

9 Noiembrie 2021 | Credite de consum

Imprumut pe 15 zile fara dobanda croit pentru Black Friday
Imprumut pe 15 zile fara dobanda croit pentru Black Friday

Spre deosebire de optiunea platii in rate lunare, o noua campanie lansata de eMag se adreseaza celor care au descoperit un pret atractiv, dar n-au momentan 2000 lei in cont.

29 Octombrie 2021 | Credite de consum

IRCC e la minim istoric, dar in viitor urmeaza cresteri consistente
IRCC e la minim istoric, dar in viitor urmeaza cresteri consistente

Ascensiunea dobanzilor e tot mai evidenta, de la ultimele valori Robor la randamentele din piata titlurilor de stat, astfel incat e doar o chestiune de timp pana cand debitorii de data recenta vor incepe sa simta efectele asupra ratelor lunare.

5 Octombrie 2021 | Credite de consum

Creditele de vacanta, solutii si costuri
Creditele de vacanta, solutii si costuri

Daca aveti in plan un sejur cu bani imprumutati, aveti de ales intre un credit de nevoi personale, o refinantare, un descoperit de cont sau utilizarea unui card de credit, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

5 August 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus