top banner

Dunca (ANPC): Bancile nu au venit cu solutii in sprijinul debitorilor

09 Iulie 2015 | Autor: Conso

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, sustine ca si-ar dori ca legea sa ii permita sa suspende activitatea de creditare a bancilor. El a precizat ca ar lua o astfel de masura pentru ca bancile nu au facut nimic pentru a usura situatia clientilor cu credite in franci elvetieni.
Seful ANPC a declarat ca institutia pe care o reprezinta deruleaza o serie de controale la toate bancile care au oferit credite in franci elvetieni si la toate celelalte cu care institutia este in proces.
"Avem un control tematic la operatorii financiar-bancari. Daca nu ne-au primit sa fim prezenti la negocieri (cele organizate de Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare - AURSF impreuna cu reprezentantii debitorilor in franci elvetieni - n.r.), ne primesc sigur ca organ de control. Mi-as dori sa-mi permita legea sa le suspend activitatea de creditare catre persoane fizice. Caut in legislatie portita care-mi permite acest lucru", a afirmat Dunca.
Potrivit acestuia, Autoritatea va verifica daca "masurile de reglare a deficientelor" au fost luate de catre institutiile de credit, iar acestea sa dovedeasca cum au solutionat problemele clientilor. In opinia presedintelui Autoritatii, bancile nu au venit cu nicio masura in sprijinul debitorilor.
"Avem decizii definitive care nu sunt puse in aplicare. Chiar isi bat joc de romani, chiar nu vor sa inteleaga ca romanii sunt in imposibilitatea de a-si plati creditele si risca sa ajunga in strada cu familiile. La nivel de declaratii, toti operatorii financiar-bancari sunt asi, dar cand sa puna in aplicare masurile declarate ...", a spus Dunca.
Seful ANPC a participat la o conferinta de presa organizata impreuna cu Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) si Grupul Clientilor cu Credite in CHF (GCCC), dupa finalizarea negocierilor cu bancile pe tema creditelor in franci elvetieni.
In prezent, Autoritatea mai are circa 300 de dosare in instanta impotriva bancilor si inca patru dosare in curs de depunere.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

Te gândești să îți renovezi casa, să îți achiziționezi noi piese de mobilier care să spună o nouă poveste sau, poate, să îți schimbi mașina? Pentru dorințe împlinite și planuri viitoare, ING oferă creditul de nevoi personale cu o dobândă fixă avantajoasă între 5,99% - 15,49% pe an, redusă de la 6,24%-16,49%.

15 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Reducerea dobanzii de politica monetara nu va produce deocamdata efecte majore pe piata creditelor, dar deponentii bancilor ar putea simti mai repede scaderea dobanzii la facilitatea de depozit a BNR.

09 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Noile oferte promotionale lansate de banci coboara dobanda fixa la creditele de nevoi personale pana la 6,25%, nivel foarte apropiat de indicele IRCC din prezent.

14 Mar 2024 | Credite nevoi personale
Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

In conditiile in care BNR se pregateste sa dea startul scaderii dobanzii de politica monetara in 2024, imprumuturile cu dobanzi variabile la creditele de nevoi personale ar putea fi de preferat celor fixe, la valori comparabile.

20 Feb 2024 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul