top banner

Creditele online devin tot mai populare

03 Februarie 2021 | Autor: Conso

Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.
Conturile curente online si depozitele constituite online au reprezentat primul obstacol depasit de institutiile financiare in tentativa de a reduce costurile de operare. Dobanzile au primit niste bonusuri in varianta deschiderii depozitelor online pentru incurajarea clientilor, s-a acordat accesul gratuit la aplicatiile mobile in unele cazuri, iar numarul celor care au acceptat sa nu mai treaca pe la ghiseu pentru a-si plasa economiile a fost in crestere. 

Urmatoarea borna in cursa interactionarii exclusiv online cu clientela pentru prestatorii de servicii financiare o reprezinta creditele acordate online si avem deja oferte bine reprezentate in acest segment.

IFN-urile au adoptat repede aceasta solutie

Primele care au impus acordarea online a imprumuturilor au fost IFN-urile care aveau avantajul ca isi fluidizeaza procedurile in acest mod, in conditiile in care sumele acordate erau oricum relativ reduse, iar costurile de creditare relativ ridicate. 

La Viva Credit solicitantul incepe prin a completa formularul online. In 15 minute creditul este aprobat si banii pot ajunge pe card in 2 ore de la depunerea solicitarii, in functie de preferintele aplicantului. 
Suma maxima imprumutata este de 2.000 lei si se poate opta pentru transferul unor sume partiale din creditul aprobat, din contul de client pe cardul solicitantului, in functie de nevoile de moment. Dobanzile se vor plati doar pentru suma utilizata, nu pentru intreaga linie de credit aprobata. 

Pentru aprobarea creditului, e nevoie de o copie in format electronic dupa cartea de identitate (alte documente care pot atesta bonitatea cllientului sunt de asemenea binevenite). Solicitantul de imprumut trebuie sa aiba peste 20 de ani si un venit stabil din pensie, salariu sau venituri PFA. 

Atentie mare la rambursare, dobanzile nu sunt deloc mici, iar lungirea imprumutului va atrage costuri mari astfel incat trebuie apelat la aceasta solutie de preferat pe termen foarte scurt si doar pentru nevoi de finantare urgente.  

De pilda, pentru 500 de lei imprumutati pentru 12 luni se vor plati in final 2.215 lei, cu o rata lunara de 184,6 lei (DAE 4114%). Clientii noi pot avea insa parte si de o rambursare a creditului fara costuri (dobanda 0%), daca ramburseaza creditul in maximum 30 de zile de la acordare.
 
Web Credit de la Idea Bank

La Idea Bank se pot acorda credite cuprinse intre 4.000 lei si 100.000 lei pe o perioada de 1 pana la 5 ani si se poate opta intre dobanda fixa (porneste de la 9,9%) sau una variabila. 

Diferentele nu sunt in prezent foarte mari, de pilda la un credit de 10.000 lei pe 5 ani, rata pentru creditul cu dobanda fixa este de 230 lei, iar pentru dobanda variabila de 226 lei. Pot aplica doar cei cu venituri pe perioada nedeterminata, din salarii si pensii. 

Procedura de aplicare presupune introducerea adresei de e-mail si a numarulului de telefon, va trebui ulterior sa ataseze o fotografie sau o copie a buletinului, iar telefonul sau laptopul de pe care aplica trebuie sa aiba o camera deschisa, pentru validarea identitatii. 

Conso.ro va permite sa intrati direct in fluxul de aplicare online pentru un credit la Idea Bank, apasand butonul Solicita credit in comparatorul de credite de nevoi personale din dreptul ofertei bancii.

George 100% online

Amatorii de credite de nevoi personale noi sau refinantari pentru alte imprumuturi mai vechi pot obtine prin aplicatia George de la BCR un imprumut online 100% online cu dobanzi fixe ce pleaca de la 6,5% pe an si ajung pana la 14,5% pe an (se aplica reduceri daca iti aduci salariul in contul deschis la BCR, iti faci o asigurare sau ai o refinantare). 

Solicitantul descarca aplicatia George, merge apoi in  George Store, alege caracteristicile creditului dorit, isi confirma datele personale si da acordul bancii sa faca verificari, confirma conditiile creditului ales, semneaza electronic contractul si il primeste in mailboxul aplicatiei George. 

Credite online de la CEC Bank

CEC Bank acorda in premiera credite de nevoi personale online prin magazinul online CEC_IN (de unde se mai poate achizitiona online Pachetul de bun venit-cont curent in lei, card de debit Visa in lei si aplicatia mobila a bancii iar in curand vor fi disponibile si carduri de credit sau descoperit de cont).

Pentru parcurgerea procedurii de acordare va fi nevoie de: carte de identitate la indemana, acces la adresa de e-mail, numar de mobil functional, acces la un dispozitiv cu camera (telefon, tableta, PC), datele de identificare ale sotului/sotiei (nume, prenume, CNP), datele de identificare ale angajatorului (nume firma, CUI), un cont curent deschis la CEC Bank. 

Utilizatorul va completa cateva chestionare vizand profesia si veniturile sale financiare, va participa la o sesiune video pentru confirmarea vizuala a identitatii cu un consultant al bancii si verificarea informatiilor introduse, isi va alege oferta potrivita si va semna electronic documentele. 

Pentru un imprumut de 10.000 lei pe 5 ani dobanda este de 10,4%, iar DAE de 15,47%.

Banca Transilvania te cheama putin la ghiseu

Creditul online de la Banca Transilvania presupune sa completezi online cererea de acordare (3 minute), sa afli online cati bani primesti (in 30 minute de la aplicare) si sa primesti banii ”la scurt timp dupa ce finalizam discutia la banca”. 

Suma imprumutata poate ajunge pana la 5.000 euro (echivalent lei), pe o perioada cuprinsa intre 1 si 5 ani.  Pentru 10.000 lei pe 5 ani si incasarea salariului intr-un cont deschis la Banca Transilvania, se plateste o dobanda fixa de 9,9%.

Pentru a obtine un credit prin Conso, compara ofertele folosind comparatoarele noastre, aplica online (cererea ta este trimisa bancii sau esti introdus direct in aplicatia online a bancii), iar ca bonus iti poti verifica gratuit situatia de la Biroul de Credit.  

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Noile oferte promotionale lansate de banci coboara dobanda fixa la creditele de nevoi personale pana la 6,25%, nivel foarte apropiat de indicele IRCC din prezent.

14 Mar 2024 | Credite nevoi personale
Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

In conditiile in care BNR se pregateste sa dea startul scaderii dobanzii de politica monetara in 2024, imprumuturile cu dobanzi variabile la creditele de nevoi personale ar putea fi de preferat celor fixe, la valori comparabile.

20 Feb 2024 | Credite nevoi personale
Noua directiva europeana pentru creditele de consum a intrat in vigoare

Noua directiva europeana pentru creditele de consum a intrat in vigoare

Noua directiva europeana a creditelor de consum a intrat in vigoare pe 19 noiembrie. Este doar inceputul unui proces laborios de transpunere si de implementare, la finalul caruia consumatorii vor fi mai bine protejati si vor avea mai multe drepturi.

21 Noi 2023 | Credite nevoi personale
Finantari pentru studenti, cu si fara subventie de stat

Finantari pentru studenti, cu si fara subventie de stat

Pentru al doilea an consecutiv,  CEC Bank acorda  credite in cadrul programelor Student Invest si Family Start cu dobanzi subventionate. BRD si Banca Transilvania au la randul lor credite pentru studenti, dar fara implicarea statului.

17 Noi 2023 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul