Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

Conturile curente online si depozitele constituite online au reprezentat primul obstacol depasit de institutiile financiare in tentativa de a reduce costurile de operare. Dobanzile au primit niste bonusuri in varianta deschiderii depozitelor online pentru incurajarea clientilor, s-a acordat accesul gratuit la aplicatiile mobile in unele cazuri, iar numarul celor care au acceptat sa nu mai treaca pe la ghiseu pentru a-si plasa economiile a fost in crestere. 

Urmatoarea borna in cursa interactionarii exclusiv online cu clientela pentru prestatorii de servicii financiare o reprezinta creditele acordate online si avem deja oferte bine reprezentate in acest segment.

IFN-urile au adoptat repede aceasta solutie

Primele care au impus acordarea online a imprumuturilor au fost IFN-urile care aveau avantajul ca isi fluidizeaza procedurile in acest mod, in conditiile in care sumele acordate erau oricum relativ reduse, iar costurile de creditare relativ ridicate. 

La Viva Credit solicitantul incepe prin a completa formularul online. In 15 minute creditul este aprobat si banii pot ajunge pe card in 2 ore de la depunerea solicitarii, in functie de preferintele aplicantului. 
Suma maxima imprumutata este de 2.000 lei si se poate opta pentru transferul unor sume partiale din creditul aprobat, din contul de client pe cardul solicitantului, in functie de nevoile de moment. Dobanzile se vor plati doar pentru suma utilizata, nu pentru intreaga linie de credit aprobata. 

Pentru aprobarea creditului, e nevoie de o copie in format electronic dupa cartea de identitate (alte documente care pot atesta bonitatea cllientului sunt de asemenea binevenite). Solicitantul de imprumut trebuie sa aiba peste 20 de ani si un venit stabil din pensie, salariu sau venituri PFA. 

Atentie mare la rambursare, dobanzile nu sunt deloc mici, iar lungirea imprumutului va atrage costuri mari astfel incat trebuie apelat la aceasta solutie de preferat pe termen foarte scurt si doar pentru nevoi de finantare urgente.  

De pilda, pentru 500 de lei imprumutati pentru 12 luni se vor plati in final 2.215 lei, cu o rata lunara de 184,6 lei (DAE 4114%). Clientii noi pot avea insa parte si de o rambursare a creditului fara costuri (dobanda 0%), daca ramburseaza creditul in maximum 30 de zile de la acordare.
 
Web Credit de la Idea Bank

La Idea Bank se pot acorda credite cuprinse intre 4.000 lei si 100.000 lei pe o perioada de 1 pana la 5 ani si se poate opta intre dobanda fixa (porneste de la 9,9%) sau una variabila. 

Diferentele nu sunt in prezent foarte mari, de pilda la un credit de 10.000 lei pe 5 ani, rata pentru creditul cu dobanda fixa este de 230 lei, iar pentru dobanda variabila de 226 lei. Pot aplica doar cei cu venituri pe perioada nedeterminata, din salarii si pensii. 

Procedura de aplicare presupune introducerea adresei de e-mail si a numarulului de telefon, va trebui ulterior sa ataseze o fotografie sau o copie a buletinului, iar telefonul sau laptopul de pe care aplica trebuie sa aiba o camera deschisa, pentru validarea identitatii. 

Conso.ro va permite sa intrati direct in fluxul de aplicare online pentru un credit la Idea Bank, apasand butonul Solicita credit in comparatorul de credite de nevoi personale din dreptul ofertei bancii.

George 100% online

Amatorii de credite de nevoi personale noi sau refinantari pentru alte imprumuturi mai vechi pot obtine prin aplicatia George de la BCR un imprumut online 100% online cu dobanzi fixe ce pleaca de la 6,5% pe an si ajung pana la 14,5% pe an (se aplica reduceri daca iti aduci salariul in contul deschis la BCR, iti faci o asigurare sau ai o refinantare). 

Solicitantul descarca aplicatia George, merge apoi in  George Store, alege caracteristicile creditului dorit, isi confirma datele personale si da acordul bancii sa faca verificari, confirma conditiile creditului ales, semneaza electronic contractul si il primeste in mailboxul aplicatiei George. 

Credite online de la CEC Bank

CEC Bank acorda in premiera credite de nevoi personale online prin magazinul online CEC_IN (de unde se mai poate achizitiona online Pachetul de bun venit-cont curent in lei, card de debit Visa in lei si aplicatia mobila a bancii iar in curand vor fi disponibile si carduri de credit sau descoperit de cont).

Pentru parcurgerea procedurii de acordare va fi nevoie de: carte de identitate la indemana, acces la adresa de e-mail, numar de mobil functional, acces la un dispozitiv cu camera (telefon, tableta, PC), datele de identificare ale sotului/sotiei (nume, prenume, CNP), datele de identificare ale angajatorului (nume firma, CUI), un cont curent deschis la CEC Bank. 

Utilizatorul va completa cateva chestionare vizand profesia si veniturile sale financiare, va participa la o sesiune video pentru confirmarea vizuala a identitatii cu un consultant al bancii si verificarea informatiilor introduse, isi va alege oferta potrivita si va semna electronic documentele. 

Pentru un imprumut de 10.000 lei pe 5 ani dobanda este de 10,4%, iar DAE de 15,47%.

Banca Transilvania te cheama putin la ghiseu

Creditul online de la Banca Transilvania presupune sa completezi online cererea de acordare (3 minute), sa afli online cati bani primesti (in 30 minute de la aplicare) si sa primesti banii ”la scurt timp dupa ce finalizam discutia la banca”. 

Suma imprumutata poate ajunge pana la 5.000 euro (echivalent lei), pe o perioada cuprinsa intre 1 si 5 ani.  Pentru 10.000 lei pe 5 ani si incasarea salariului intr-un cont deschis la Banca Transilvania, se plateste o dobanda fixa de 9,9%.

Pentru a obtine un credit prin Conso, compara ofertele folosind comparatoarele noastre, aplica online (cererea ta este trimisa bancii sau esti introdus direct in aplicatia online a bancii), iar ca bonus iti poti verifica gratuit situatia de la Biroul de Credit.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


IRCC e la minim istoric, dar in viitor urmeaza cresteri consistente
IRCC e la minim istoric, dar in viitor urmeaza cresteri consistente

Ascensiunea dobanzilor e tot mai evidenta, de la ultimele valori Robor la randamentele din piata titlurilor de stat, astfel incat e doar o chestiune de timp pana cand debitorii de data recenta vor incepe sa simta efectele asupra ratelor lunare.

5 Octombrie 2021 | Credite de consum

Creditele de vacanta, solutii si costuri
Creditele de vacanta, solutii si costuri

Daca aveti in plan un sejur cu bani imprumutati, aveti de ales intre un credit de nevoi personale, o refinantare, un descoperit de cont sau utilizarea unui card de credit, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

5 August 2021 | Credite de consum

Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum
Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum

Comisia Europeana a lansat recent un set de propuneri care sa modifice Directiva 48 din 2008 in beneficiul consumatorilor. Principalele noutati vizeaza includerea in sfera reglementarii a imprumuturilor de valoare mica, eliminarea practicilor inselatoare si plafonarea costurilor pentru consumatori.

7 Iulie 2021 | Credite de consum

Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite
Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite

Biroul de Credit si CSALB avertizeaza clientii bancilor care au probleme in accesarea unor noi imprumuturi ca apelarea la firme “specializate” care promit radierea se poate incheia cu procese si executari silite in cazul neplatii onorariilor solicitate.

28 Iunie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

GHIDURI


Ghid credite de consum

Finantatorii acorda mai multe tipuri de credit de consum, cele mai des intalnite fiind creditele pentru nevoi personale (cu si fara ipoteca). Perioada maxima pe care se acorda creditele de nevoi personale a fost reglementata de catre BNR la 5 ani. Informatii despre suma imprumutata, costul creditului, alegerea tipului de credit si garantia imprumut

Biroul de Credit

Biroul de Credit s-a infiintat in anul 2003, avand 25 de banci ca principali actionari. Baza sa de date cuprinde, atat date furnizate de bancile actionare cat si de la banci si alte institutii care au calitatea de participanti. In acest fel, se verifica atat comportamentul de plata din trecut, cat si gradul de indatorare al clientului. Totul despre

Centrala Riscurilor de Credit (CRC)

Centrul Riscurilor de credit - CRC este un centru de colectare de date care functioneaza in cadrul Bancii Nationale. Aceasta functioneaza ca un birou de credit, unde sunt raportate informatii de risc bancar si informatii despre fraudele cu carduri. La CRC, raporteaza informatii si au acces la baza de date toate institutiile de credit din Romania. T

Noua legislatie a creditului

De fiecare data cand solicita informatii despre un credit, fie ca este vorba despre un credit cu ipoteca sau de un credit negarantat, clientii trebuie sa primeasca de la functionarul bancar o fisa standard cu detaliile principale ale produsului. Ce drepturi am cand ma informez? Ce drepturi am la analiza dosarului? In ce conditii pot renunta la cred

Cum sa te imprumuti prudent in 3 pasi?

Inainte de a merge la banca sa intrebi ce suma maxima poti imprumuta, este vine sa iti faci de acasa temele. Nimeni nu stie mai bine decat tine situatia financiara si cat de mult iti poti permite sa platesti. Te ajutam sa iti faci calculele: cat de mult cheltuiesti, care este venitul disponibil si cat poti rambursa in Ghidul Cum sa te imprumuti pru

Inapoi sus