Creditele First Bank pot fi obtinute prin Conso

First Bank s-a alaturat retelei de parteneri Conso, in sectiunea Credite Nevoi Personale. Utilizatorii pot solicita credit la banca, completand online un simplu formular.

Creditul “Increzator” poate fi gasit in sectiunea Credite Nevoi Personale, iar cei interesati pot opta intre o dobanda fixa si una variabila avand la dispozitie si un sistem de bonusuri. Poti obtine credit de la banca, completand un formular online pe Conso. Vei fi contactat apoi pentru a intra in video call cu un reprezentant al bancii.

Este vorba de imprumuturi de nevoi personale in lei, inclusiv de refinantarea unor credite de consum mai vechi cu sau fara garantie reala, care pot ajunge pana la echivalentul in lei a 30.000 euro, pentru clientii “Star” (cei cu venituri de peste 1.000 euro lunar sau echivalentul in lei a acestei sume). 

Creditele au o scadenta de pana la 5 ani iar debitorii pot opta intre o dobanda fixa toata perioada de derulare a imprumutului sau una variabila, revizuibila trimestrial in functie de evolutia indicelui Robor la 3 luni. De remarcat ca dobanzile practicate sunt influentate si de marimea creditului acordat, fiind ceva mai mici la valori ale imprumutului mai mari.

De pilda, la alegerea unei dobanzi variabile, in cazul unei sume acordate de peste 58.000 lei marja standard a bancii este de 8,25% dar creste la 8,75% pentru imprumuturi intre 23.000 lei si 58.000 lei si ajunge la 9,25% pentru credite de sub 23.000 lei. 

Reduceri de dobanda

Exista insa un sistem de bonusuri de dobanda care pot ajunge la 2,5 puncte procentuale prin cumulare (1% pentru primirea salariului in cont la First Bank, 1% pentru achizitionarea unei asigurari oferite prin banca si 0,5% in cazul refinantarii unui imprumut) astfel incat DAE minima practicata va fi de 11,65% pentru sume de peste 58.000 lei (la o marja minima de 5,75%), 12,21% la creditele intre 23.000 si 58.000 lei sau 12,78% pentru creditele de valoare mai mica. 

Cine alege un credit cu dobanda fixa porneste de la o dobanda de 11,09% pentru creditele de peste 58.000 lei, 11,59% pentru cele cuprinse intre 23.000 si 58.000 lei si 12,09% pentru cele de valoare sub 23.000 lei. 

Ca si in cazul precedent, la acestea se pot adauga bonsuri in functie de virarea salariului in cont, incheierea unei asigurari sau refinantarea unui imprumut anterior ce pot elimina 2,5 puncte procentuale din dobanda. In acest caz, DAE minima va fi de 11,27% pentru imprumuturile de valoare de peste 58.000 lei, 11,84% pentru creditele “medii” si 12,41% pentru imprumuturile de valoare mai mica din oferta bancii. 

Bonus pentru plata ratelor la timp

Aparent, cine ia un imprumut de nevoi personale “Increzator” este stimulat sa mearga spre dobanzile fixe, fiind premiat pentru ca alege siguranta. Exista insa un bonus suplimentar care poate schimba ierarhia si care se aplica doar in cazul imprumutului cu dobanda variabila. 

Este vorba de “Oferta cu recompensa” care presupune reducerea marjei bancii cu 0,5 puncte procentuale la fiecare 12 luni de plati fara incidente a obligatiilor catre banca ceea ce inseamna ca in ultimul an reducerea cumulata ar reprezenta 2 puncte procentuale, un impuls care da un avantaj competitiv creditelor cu dobana variabila in fata celor cu dobanda fixa, pentru debitorii bun platnici. 

Pentru a solicita un credit de nevoi personale din oferta Fist Bank trebuie sa completezi un formular online.  

Conso te ajuta sa verifici instant criteriile minime impuse de banci la acordarea de imprumuturi in sectiunea Credite Nevoi Personale, cu ajutorul mecanismul de eligibilitate. Acesta iti permite sa compari doar ofertele pentru care esti eligibil din punct de vedere al varstei minime, venitului minim si vechimii minime in munca stabilite de catre finantatori. 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani
Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani

Bancile pot folosi în acest scop parghia oferita de un regulament al BNR din iulie 2020 care lasa mai mult spatiu de manevra finantatorilor in contextul in care debitorii se confrunta cu probleme pe fondul pandemiei.

12 Aprilie 2021 | Credite de consum

Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite de consum

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite de consum

Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?
Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?

Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.

6 Ianuarie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

GHIDURI


Ghid credite de consum

Finantatorii acorda mai multe tipuri de credit de consum, cele mai des intalnite fiind creditele pentru nevoi personale (cu si fara ipoteca). Perioada maxima pe care se acorda creditele de nevoi personale a fost reglementata de catre BNR la 5 ani. Informatii despre suma imprumutata, costul creditului, alegerea tipului de credit si garantia imprumut

Biroul de Credit

Biroul de Credit s-a infiintat in anul 2003, avand 25 de banci ca principali actionari. Baza sa de date cuprinde, atat date furnizate de bancile actionare cat si de la banci si alte institutii care au calitatea de participanti. In acest fel, se verifica atat comportamentul de plata din trecut, cat si gradul de indatorare al clientului. Totul despre

Centrala Riscurilor de Credit (CRC)

Centrul Riscurilor de credit - CRC este un centru de colectare de date care functioneaza in cadrul Bancii Nationale. Aceasta functioneaza ca un birou de credit, unde sunt raportate informatii de risc bancar si informatii despre fraudele cu carduri. La CRC, raporteaza informatii si au acces la baza de date toate institutiile de credit din Romania. T

Noua legislatie a creditului

De fiecare data cand solicita informatii despre un credit, fie ca este vorba despre un credit cu ipoteca sau de un credit negarantat, clientii trebuie sa primeasca de la functionarul bancar o fisa standard cu detaliile principale ale produsului. Ce drepturi am cand ma informez? Ce drepturi am la analiza dosarului? In ce conditii pot renunta la cred

Cum sa te imprumuti prudent in 3 pasi?

Inainte de a merge la banca sa intrebi ce suma maxima poti imprumuta, este vine sa iti faci de acasa temele. Nimeni nu stie mai bine decat tine situatia financiara si cat de mult iti poti permite sa platesti. Te ajutam sa iti faci calculele: cat de mult cheltuiesti, care este venitul disponibil si cat poti rambursa in Ghidul Cum sa te imprumuti pru

Inapoi sus