Creditele First Bank pot fi obtinute prin Conso

First Bank s-a alaturat retelei de parteneri Conso, in sectiunea Credite Nevoi Personale. Utilizatorii pot solicita credit la banca, completand online un simplu formular.

Creditul “Increzator” poate fi gasit in sectiunea Credite Nevoi Personale, iar cei interesati pot opta intre o dobanda fixa si una variabila avand la dispozitie si un sistem de bonusuri. Poti obtine credit de la banca, completand un formular online pe Conso. Vei fi contactat apoi pentru a intra in video call cu un reprezentant al bancii.

Este vorba de imprumuturi de nevoi personale in lei, inclusiv de refinantarea unor credite de consum mai vechi cu sau fara garantie reala, care pot ajunge pana la echivalentul in lei a 30.000 euro, pentru clientii “Star” (cei cu venituri de peste 1.000 euro lunar sau echivalentul in lei a acestei sume). 

Creditele au o scadenta de pana la 5 ani iar debitorii pot opta intre o dobanda fixa toata perioada de derulare a imprumutului sau una variabila, revizuibila trimestrial in functie de evolutia indicelui Robor la 3 luni. De remarcat ca dobanzile practicate sunt influentate si de marimea creditului acordat, fiind ceva mai mici la valori ale imprumutului mai mari.

De pilda, la alegerea unei dobanzi variabile, in cazul unei sume acordate de peste 58.000 lei marja standard a bancii este de 8,25% dar creste la 8,75% pentru imprumuturi intre 23.000 lei si 58.000 lei si ajunge la 9,25% pentru credite de sub 23.000 lei. 

Reduceri de dobanda

Exista insa un sistem de bonusuri de dobanda care pot ajunge la 2,5 puncte procentuale prin cumulare (1% pentru primirea salariului in cont la First Bank, 1% pentru achizitionarea unei asigurari oferite prin banca si 0,5% in cazul refinantarii unui imprumut) astfel incat DAE minima practicata va fi de 11,65% pentru sume de peste 58.000 lei (la o marja minima de 5,75%), 12,21% la creditele intre 23.000 si 58.000 lei sau 12,78% pentru creditele de valoare mai mica. 

Cine alege un credit cu dobanda fixa porneste de la o dobanda de 11,09% pentru creditele de peste 58.000 lei, 11,59% pentru cele cuprinse intre 23.000 si 58.000 lei si 12,09% pentru cele de valoare sub 23.000 lei. 

Ca si in cazul precedent, la acestea se pot adauga bonsuri in functie de virarea salariului in cont, incheierea unei asigurari sau refinantarea unui imprumut anterior ce pot elimina 2,5 puncte procentuale din dobanda. In acest caz, DAE minima va fi de 11,27% pentru imprumuturile de valoare de peste 58.000 lei, 11,84% pentru creditele “medii” si 12,41% pentru imprumuturile de valoare mai mica din oferta bancii. 

Bonus pentru plata ratelor la timp

Aparent, cine ia un imprumut de nevoi personale “Increzator” este stimulat sa mearga spre dobanzile fixe, fiind premiat pentru ca alege siguranta. Exista insa un bonus suplimentar care poate schimba ierarhia si care se aplica doar in cazul imprumutului cu dobanda variabila. 

Este vorba de “Oferta cu recompensa” care presupune reducerea marjei bancii cu 0,5 puncte procentuale la fiecare 12 luni de plati fara incidente a obligatiilor catre banca ceea ce inseamna ca in ultimul an reducerea cumulata ar reprezenta 2 puncte procentuale, un impuls care da un avantaj competitiv creditelor cu dobana variabila in fata celor cu dobanda fixa, pentru debitorii bun platnici. 

Pentru a solicita un credit de nevoi personale din oferta Fist Bank trebuie sa completezi un formular online.  

Conso te ajuta sa verifici instant criteriile minime impuse de banci la acordarea de imprumuturi in sectiunea Credite Nevoi Personale, cu ajutorul mecanismul de eligibilitate. Acesta iti permite sa compari doar ofertele pentru care esti eligibil din punct de vedere al varstei minime, venitului minim si vechimii minime in munca stabilite de catre finantatori. 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Cum verific scorul FICO prin Conso?
Cum verific scorul FICO prin Conso?

Prin parcurgerea unor pasi simpli, Conso va ajuta sa obtineti odata cu ofertele de credit cele mai convenabile si un raport de credit din care aflati, pe langa istoricul de plata si interactiunile cu creditorii, la ce punctaj va vor evalua bancile (scorul FICO).

25 Mai 2020 | Credite de consum

Cum obtii o dobanda mai buna la creditele de nevoi personale?
Cum obtii o dobanda mai buna la creditele de nevoi personale?

Unele banci pun dobanzile la creditele de nevoi personale la pachet cu alte servicii, precum asigurarile de viata si somaj, refinantarile, virarea salariului in cont, carduri de credit, etc astfel incat cine bifeaza cat mai multe poate obtine reduceri importante de costuri.

7 Mai 2020 | Credite de consum

Creditele Telekom Banking sunt disponibile pe Conso
Creditele Telekom Banking sunt disponibile pe Conso

Conso extinde reteaua de parteneri prin adaugarea ofertei Telekom Banking in sectiunea Credite Nevoi Personale. Utilizatorii pot solicita rapid un credit, completand un formular online.

30 Septembrie 2019 | Credite de consum

Conso te ajuta sa verifici online situatia de la Biroul de Credit
Conso te ajuta sa verifici online situatia de la Biroul de Credit

Conso permite consumatorilor sa isi verifice online situatia inscrierii la Biroul de Credit, printr-o procedura simpla si rapida. Informatiile sunt obtinute in timp real de la Biroul de Credit si salvate in contul Conso.

11 Septembrie 2019 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus