Creditele First Bank pot fi obtinute prin Conso

First Bank s-a alaturat retelei de parteneri Conso, in sectiunea Credite Nevoi Personale. Utilizatorii pot solicita credit la banca, completand online un simplu formular.

Creditul “Increzator” poate fi gasit in sectiunea Credite Nevoi Personale, iar cei interesati pot opta intre o dobanda fixa si una variabila avand la dispozitie si un sistem de bonusuri. Poti obtine credit de la banca, completand un formular online pe Conso. Vei fi contactat apoi pentru a intra in video call cu un reprezentant al bancii.

Este vorba de imprumuturi de nevoi personale in lei, inclusiv de refinantarea unor credite de consum mai vechi cu sau fara garantie reala, care pot ajunge pana la echivalentul in lei a 30.000 euro, pentru clientii “Star” (cei cu venituri de peste 1.000 euro lunar sau echivalentul in lei a acestei sume). 

Creditele au o scadenta de pana la 5 ani iar debitorii pot opta intre o dobanda fixa toata perioada de derulare a imprumutului sau una variabila, revizuibila trimestrial in functie de evolutia indicelui Robor la 3 luni. De remarcat ca dobanzile practicate sunt influentate si de marimea creditului acordat, fiind ceva mai mici la valori ale imprumutului mai mari.

De pilda, la alegerea unei dobanzi variabile, in cazul unei sume acordate de peste 58.000 lei marja standard a bancii este de 8,25% dar creste la 8,75% pentru imprumuturi intre 23.000 lei si 58.000 lei si ajunge la 9,25% pentru credite de sub 23.000 lei. 

Reduceri de dobanda

Exista insa un sistem de bonusuri de dobanda care pot ajunge la 2,5 puncte procentuale prin cumulare (1% pentru primirea salariului in cont la First Bank, 1% pentru achizitionarea unei asigurari oferite prin banca si 0,5% in cazul refinantarii unui imprumut) astfel incat DAE minima practicata va fi de 11,65% pentru sume de peste 58.000 lei (la o marja minima de 5,75%), 12,21% la creditele intre 23.000 si 58.000 lei sau 12,78% pentru creditele de valoare mai mica. 

Cine alege un credit cu dobanda fixa porneste de la o dobanda de 11,09% pentru creditele de peste 58.000 lei, 11,59% pentru cele cuprinse intre 23.000 si 58.000 lei si 12,09% pentru cele de valoare sub 23.000 lei. 

Ca si in cazul precedent, la acestea se pot adauga bonsuri in functie de virarea salariului in cont, incheierea unei asigurari sau refinantarea unui imprumut anterior ce pot elimina 2,5 puncte procentuale din dobanda. In acest caz, DAE minima va fi de 11,27% pentru imprumuturile de valoare de peste 58.000 lei, 11,84% pentru creditele “medii” si 12,41% pentru imprumuturile de valoare mai mica din oferta bancii. 

Bonus pentru plata ratelor la timp

Aparent, cine ia un imprumut de nevoi personale “Increzator” este stimulat sa mearga spre dobanzile fixe, fiind premiat pentru ca alege siguranta. Exista insa un bonus suplimentar care poate schimba ierarhia si care se aplica doar in cazul imprumutului cu dobanda variabila. 

Este vorba de “Oferta cu recompensa” care presupune reducerea marjei bancii cu 0,5 puncte procentuale la fiecare 12 luni de plati fara incidente a obligatiilor catre banca ceea ce inseamna ca in ultimul an reducerea cumulata ar reprezenta 2 puncte procentuale, un impuls care da un avantaj competitiv creditelor cu dobana variabila in fata celor cu dobanda fixa, pentru debitorii bun platnici. 

Pentru a solicita un credit de nevoi personale din oferta Fist Bank trebuie sa completezi un formular online.  

Conso te ajuta sa verifici instant criteriile minime impuse de banci la acordarea de imprumuturi in sectiunea Credite Nevoi Personale, cu ajutorul mecanismul de eligibilitate. Acesta iti permite sa compari doar ofertele pentru care esti eligibil din punct de vedere al varstei minime, venitului minim si vechimii minime in munca stabilite de catre finantatori. 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

SONDAJ CONSO

Parerea ta conteaza!


Samsung Galaxy Tab

Dorim sa stim parerea ta despre serviciile oferite de Conso.

Participa la un scurt sondaj si vei fi automat inscris intr-o tragere la sorti.
Marele premiu: o tableta Samsung Galaxy Tab S5e.

Particip la sondaj Detalii sondaj

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura
O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura

Apropierea reluarii platii ratelor pentru creditele a caror rambursare a fost suspendata readuce in discutie oportunitatea prelungirii masurii si riscurile aferente pentru debitori si banci.

19 Octombrie 2020 | Credite de consum

Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?
Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?

Poti face rapid o simulare pentru un credit de nevoi personale pe Conso. Verifici pe loc care este rata lunara, suma totala de rambursat si DAE pentru creditele de nevoi personale oferite de banci si IFN-uri.

7 Octombrie 2020 | Credite de consum

Creditele in magazin sunt rapide, dar au costuri mari
Creditele in magazin sunt rapide, dar au costuri mari

Daca bancile sunt preferate cand vine vorba de sistemul rate fara dobanda de catre retaileri, pentru variantele de e-credit sau credit direct in magazin s-a ales oferta IFN-urilor, care pot oferi banii mai repede decat bancile dar la costuri semnificativ mai mari decat in cazul unui credit de nevoi personale.

8 Septembrie 2020 | Credite de consum

Credite de nevoi personale, oferta estivala
Credite de nevoi personale, oferta estivala

Cateva banci au lansat oferte pentru creditele de nevoi personale intr-o perioada in care multi aleg sa isi petreaca vacantele, tentandu-si potentialii debitori cu certificate digitale oferite gratuit sau cu dobanzi mai mici decat cele standard.

20 August 2020 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus