Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale. 

Banca Transilvania (BT) are o campanie promotionala la inceput de martie, mai exact in perioada “babelor” astfel incat chiar asa se si numeste campania-“BaBeTe”. 

Banca Transilvania reduce mult dobanzile

In perioada 1-7 martie creditul de nevoi personale are o dobanda fixa de 6,75% pe an, asigurari de viata si somaj incluse si comision de analiza zero. In plus, se ofera 100 de lei in puncte pentru cardul Star, la prima cumparatura. 

Fata de oferta standard, unde dobanzile fixe erau cuprinse intre 9,5% (daca se primeau veniturile intr-un cont BT) si 10,5% pe an, comisionul de analiza era 200 de lei, iar bonusul in puncte pe cardul Star reprezenta echivalentul a numai 10 lei, este o imbunatire vizibila. 

Banca s-a gandit la o oferta si pentru cei ce nu doresc un card de credit la pachet cu imprumutul de nevoi personale, iar dobanda fixa scade la numai 7,7% pe an, asigurarile de viata si somaj sunt incluse si in acest caz si nu se percepe comision de analiza. 

Cine nu isi doreste neaparat un credit de consum acum dar stie ca ar putea apela la asa ceva la un moment dat, in urmatoarele 12 luni, ar putea sa se multumeasca cu un overdraft de la Banca Transilvania, in cadrul aceleiasi campanii promotionale, dobanda la descoperitul de cont pe cardul de salariu fiind redusa la 9% (oferta standard era la 17%). 

Conditii mai bune la sume imprumutate mai mari la BRD

BRD a modificat in februarie dobanzile la creditele Expresso taind putin peste jumatate de procent, pe transe valorice. Astfel, un credit Expresso intre 2.000 lei si 15.000 lei va avea o dobanda de 12,94% (in scadere de la 13,5%), unul intre 15.000 si 35.000 lei va purta o dobanda de 10%, pentru transa valorica 35.000-75.000 lei dobanda va fi 8,56% (in scadere de la 9,11%) iar pentru sume imprumutate intre 75.000 si 130.000 lei se va percepe o dobanda de 7,67%, in scadere de la 8,22%. 

Tot o scadere de 0,5 puncte procentuale se va opera si in cazul creditelor Expresso cu virare a veniturilor in cont, dar in aceste cazuri si dobanda initiala era mai mica. Noile niveluri, corespunzatoare transelor valorice de mai sus, vor fi de 11,65%, 9%, 7,70% si 6,90%. 

Iar daca la virarea venitului in contul deschis la BRD se adauga si un card de credit la pachet, scaderea va fi chiar un pic mai mare, iar dobanzile pe transe valorice va fi de 11,45%, 8,80%, 7,50%, 6,50%. 

Dupa cum se observa, intre creditul cu valoarea cea mai mica, fara virare de venit, si cel cu valoarea cea mai mare, cu virare de venit si card de credit atasat, diferenta intre dobanzile practicate este de la simplu la dublu. 

ING Bank, promotie pana in 15 martie

Creditele de nevoi personale cu si fara asigurare de viata, cu si fara virarea venitului au reduceri de dobanda cu 1 punct procentual in aceasta perioada. 
Astfel, ING Personal cu asigurare de viata are o dobanda fixa de 10,49% pentru creditele mai mici de 20.000 lei, 9,75% pentru creditele cuprinse intre 20.000 si 50.000 lei si 8,99% pentru creditele mai mari de 50.000 lei. 

Daca nu s-ar opta si pentru asigurarea de viata, creditele ar avea o dobanda fixa mai mare cu 1 punct procentual (oricum, si aici s-a operat o scadere a dobanzilor fara de valorile anterioare). 

In cazul in care pe langa asigurarea de viata se opteaza si pentru virarea venitului la ING, banca mai taie 2 puncte procentuale din dobanzile standard drept bonus, astfel incat, pe transe valorice, acestea vor fi de 8,49%, 7,75%, 6,99% (s-a operat si in acest caz reducerea promotionala de 1 pp fata de valorile anterioare). 

Cu virarea veniturilor, dar fara asigurare de viata dobanzile pe transe valorice ar fi cu 1 pp procentual mai mari, de 9,49%, 8,75%, 7,99%. 

Alpha Bank are credite cu cadou inclus pentru doamne

Este vorba de o promotie in perioada 1-8 martie pentru creditul Alpha Rapid, negarantat, cu dobanda fixa sau variabila si comision de analiza zero. 

Un astfel de imprumut, de 25.000 lei, pe 5 ani, cu dobanda variabila va avea o dobanda de 7,58% (DAE de 8,37%) iar un credit asemanator ca valoare (24.400 lei) cu dobanda fixa va avea o dobanda de 8,50% (DAE de 9,38%). 

Noutatea este ca primele 50 de cliente care solicita un imprumut in valoare de peste 5.000 euro (echivalent lei) in perioada campaniei si pana la 25 martie il utilizeaza, primesc un voucher de 200 de lei ce poate fi folosit in magazinele de cosmetice Sabon, iar la credite noi de valoare mai mica voucherul acordat va fi de 100 lei (si aici se acorda tot 50 vouchere). 
Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


IRCC e la minim istoric, dar in viitor urmeaza cresteri consistente
IRCC e la minim istoric, dar in viitor urmeaza cresteri consistente

Ascensiunea dobanzilor e tot mai evidenta, de la ultimele valori Robor la randamentele din piata titlurilor de stat, astfel incat e doar o chestiune de timp pana cand debitorii de data recenta vor incepe sa simta efectele asupra ratelor lunare.

5 Octombrie 2021 | Credite de consum

Creditele de vacanta, solutii si costuri
Creditele de vacanta, solutii si costuri

Daca aveti in plan un sejur cu bani imprumutati, aveti de ales intre un credit de nevoi personale, o refinantare, un descoperit de cont sau utilizarea unui card de credit, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

5 August 2021 | Credite de consum

Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum
Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum

Comisia Europeana a lansat recent un set de propuneri care sa modifice Directiva 48 din 2008 in beneficiul consumatorilor. Principalele noutati vizeaza includerea in sfera reglementarii a imprumuturilor de valoare mica, eliminarea practicilor inselatoare si plafonarea costurilor pentru consumatori.

7 Iulie 2021 | Credite de consum

Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite
Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite

Biroul de Credit si CSALB avertizeaza clientii bancilor care au probleme in accesarea unor noi imprumuturi ca apelarea la firme “specializate” care promit radierea se poate incheia cu procese si executari silite in cazul neplatii onorariilor solicitate.

28 Iunie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

GHIDURI


Ghid credite de consum

Finantatorii acorda mai multe tipuri de credit de consum, cele mai des intalnite fiind creditele pentru nevoi personale (cu si fara ipoteca). Perioada maxima pe care se acorda creditele de nevoi personale a fost reglementata de catre BNR la 5 ani. Informatii despre suma imprumutata, costul creditului, alegerea tipului de credit si garantia imprumut

Biroul de Credit

Biroul de Credit s-a infiintat in anul 2003, avand 25 de banci ca principali actionari. Baza sa de date cuprinde, atat date furnizate de bancile actionare cat si de la banci si alte institutii care au calitatea de participanti. In acest fel, se verifica atat comportamentul de plata din trecut, cat si gradul de indatorare al clientului. Totul despre

Centrala Riscurilor de Credit (CRC)

Centrul Riscurilor de credit - CRC este un centru de colectare de date care functioneaza in cadrul Bancii Nationale. Aceasta functioneaza ca un birou de credit, unde sunt raportate informatii de risc bancar si informatii despre fraudele cu carduri. La CRC, raporteaza informatii si au acces la baza de date toate institutiile de credit din Romania. T

Noua legislatie a creditului

De fiecare data cand solicita informatii despre un credit, fie ca este vorba despre un credit cu ipoteca sau de un credit negarantat, clientii trebuie sa primeasca de la functionarul bancar o fisa standard cu detaliile principale ale produsului. Ce drepturi am cand ma informez? Ce drepturi am la analiza dosarului? In ce conditii pot renunta la cred

Cum sa te imprumuti prudent in 3 pasi?

Inainte de a merge la banca sa intrebi ce suma maxima poti imprumuta, este vine sa iti faci de acasa temele. Nimeni nu stie mai bine decat tine situatia financiara si cat de mult iti poti permite sa platesti. Te ajutam sa iti faci calculele: cat de mult cheltuiesti, care este venitul disponibil si cat poti rambursa in Ghidul Cum sa te imprumuti pru

Inapoi sus