top banner

Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

03 Martie 2021 | Autor: Conso

Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale. 
Banca Transilvania (BT) are o campanie promotionala la inceput de martie, mai exact in perioada “babelor” astfel incat chiar asa se si numeste campania-“BaBeTe”. 

Banca Transilvania reduce mult dobanzile

In perioada 1-7 martie creditul de nevoi personale are o dobanda fixa de 6,75% pe an, asigurari de viata si somaj incluse si comision de analiza zero. In plus, se ofera 100 de lei in puncte pentru cardul Star, la prima cumparatura. 

Fata de oferta standard, unde dobanzile fixe erau cuprinse intre 9,5% (daca se primeau veniturile intr-un cont BT) si 10,5% pe an, comisionul de analiza era 200 de lei, iar bonusul in puncte pe cardul Star reprezenta echivalentul a numai 10 lei, este o imbunatire vizibila. 

Banca s-a gandit la o oferta si pentru cei ce nu doresc un card de credit la pachet cu imprumutul de nevoi personale, iar dobanda fixa scade la numai 7,7% pe an, asigurarile de viata si somaj sunt incluse si in acest caz si nu se percepe comision de analiza. 

Cine nu isi doreste neaparat un credit de consum acum dar stie ca ar putea apela la asa ceva la un moment dat, in urmatoarele 12 luni, ar putea sa se multumeasca cu un overdraft de la Banca Transilvania, in cadrul aceleiasi campanii promotionale, dobanda la descoperitul de cont pe cardul de salariu fiind redusa la 9% (oferta standard era la 17%). 

Conditii mai bune la sume imprumutate mai mari la BRD

BRD a modificat in februarie dobanzile la creditele Expresso taind putin peste jumatate de procent, pe transe valorice. Astfel, un credit Expresso intre 2.000 lei si 15.000 lei va avea o dobanda de 12,94% (in scadere de la 13,5%), unul intre 15.000 si 35.000 lei va purta o dobanda de 10%, pentru transa valorica 35.000-75.000 lei dobanda va fi 8,56% (in scadere de la 9,11%) iar pentru sume imprumutate intre 75.000 si 130.000 lei se va percepe o dobanda de 7,67%, in scadere de la 8,22%. 

Tot o scadere de 0,5 puncte procentuale se va opera si in cazul creditelor Expresso cu virare a veniturilor in cont, dar in aceste cazuri si dobanda initiala era mai mica. Noile niveluri, corespunzatoare transelor valorice de mai sus, vor fi de 11,65%, 9%, 7,70% si 6,90%. 

Iar daca la virarea venitului in contul deschis la BRD se adauga si un card de credit la pachet, scaderea va fi chiar un pic mai mare, iar dobanzile pe transe valorice va fi de 11,45%, 8,80%, 7,50%, 6,50%. 

Dupa cum se observa, intre creditul cu valoarea cea mai mica, fara virare de venit, si cel cu valoarea cea mai mare, cu virare de venit si card de credit atasat, diferenta intre dobanzile practicate este de la simplu la dublu. 

ING Bank, promotie pana in 15 martie

Creditele de nevoi personale cu si fara asigurare de viata, cu si fara virarea venitului au reduceri de dobanda cu 1 punct procentual in aceasta perioada. 
Astfel, ING Personal cu asigurare de viata are o dobanda fixa de 10,49% pentru creditele mai mici de 20.000 lei, 9,75% pentru creditele cuprinse intre 20.000 si 50.000 lei si 8,99% pentru creditele mai mari de 50.000 lei. 

Daca nu s-ar opta si pentru asigurarea de viata, creditele ar avea o dobanda fixa mai mare cu 1 punct procentual (oricum, si aici s-a operat o scadere a dobanzilor fara de valorile anterioare). 

In cazul in care pe langa asigurarea de viata se opteaza si pentru virarea venitului la ING, banca mai taie 2 puncte procentuale din dobanzile standard drept bonus, astfel incat, pe transe valorice, acestea vor fi de 8,49%, 7,75%, 6,99% (s-a operat si in acest caz reducerea promotionala de 1 pp fata de valorile anterioare). 

Cu virarea veniturilor, dar fara asigurare de viata dobanzile pe transe valorice ar fi cu 1 pp procentual mai mari, de 9,49%, 8,75%, 7,99%. 

Alpha Bank are credite cu cadou inclus pentru doamne

Este vorba de o promotie in perioada 1-8 martie pentru creditul Alpha Rapid, negarantat, cu dobanda fixa sau variabila si comision de analiza zero. 

Un astfel de imprumut, de 25.000 lei, pe 5 ani, cu dobanda variabila va avea o dobanda de 7,58% (DAE de 8,37%) iar un credit asemanator ca valoare (24.400 lei) cu dobanda fixa va avea o dobanda de 8,50% (DAE de 9,38%). 

Noutatea este ca primele 50 de cliente care solicita un imprumut in valoare de peste 5.000 euro (echivalent lei) in perioada campaniei si pana la 25 martie il utilizeaza, primesc un voucher de 200 de lei ce poate fi folosit in magazinele de cosmetice Sabon, iar la credite noi de valoare mai mica voucherul acordat va fi de 100 lei (si aici se acorda tot 50 vouchere). Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Noile oferte promotionale lansate de banci coboara dobanda fixa la creditele de nevoi personale pana la 6,25%, nivel foarte apropiat de indicele IRCC din prezent.

14 Mar 2024 | Credite nevoi personale
Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

In conditiile in care BNR se pregateste sa dea startul scaderii dobanzii de politica monetara in 2024, imprumuturile cu dobanzi variabile la creditele de nevoi personale ar putea fi de preferat celor fixe, la valori comparabile.

20 Feb 2024 | Credite nevoi personale
Noua directiva europeana pentru creditele de consum a intrat in vigoare

Noua directiva europeana pentru creditele de consum a intrat in vigoare

Noua directiva europeana a creditelor de consum a intrat in vigoare pe 19 noiembrie. Este doar inceputul unui proces laborios de transpunere si de implementare, la finalul caruia consumatorii vor fi mai bine protejati si vor avea mai multe drepturi.

21 Noi 2023 | Credite nevoi personale
Finantari pentru studenti, cu si fara subventie de stat

Finantari pentru studenti, cu si fara subventie de stat

Pentru al doilea an consecutiv,  CEC Bank acorda  credite in cadrul programelor Student Invest si Family Start cu dobanzi subventionate. BRD si Banca Transilvania au la randul lor credite pentru studenti, dar fara implicarea statului.

17 Noi 2023 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul