Creditele de consum in lei si euro au ajuns la acelasi nivel de costuri

Diferenta de costuri intre creditele de consum in lei si cele in euro a disparut aproape complet. Nivelul mediul al DAE este in prezent acelasi pentru ambele variante.


Clientii care doresc sa obtina un imprumut de consum vor plati aceleasi costuri indiferent daca aleg un credit in lei sau unul in euro. Nivelul Dobanzii Anuale Efective (DAE) medii a ajuns in aprilie la 17,20% pentru ambele variante, conform datelor Conso.ro.

Comparativ cu luna anterioara, atat creditele in lei cat si cele in euro s-au ieftinit cu pana la 0,70 procente in medie.

Raportat la luna aprilie 2012 creditele de consum in lei s-au ieftinit cu 1,4 procente in medie, in timp ce costul creditelor de consum in euro a scazut cu 0,4 procente, dupa o serie de oscilatii pe parcursul anului trecut.

eliminarea ecartului de cost dintre cele doua variante de credit de consum a fost generata pe de o parte de eliminarea din oferta de o serie de banci a imprumuturilor in euro dar si de o scadere puternica a indicilor Robor in ultimele saptamani.

Acestia au atins minime istorice pe toate scadentele iar Robor la 3 luni, cea mai utilizata referinta in stabilirea dobanzilor la credite a coborat sub pragul de 4%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum
Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum

Comisia Europeana a lansat recent un set de propuneri care sa modifice Directiva 48 din 2008 in beneficiul consumatorilor. Principalele noutati vizeaza includerea in sfera reglementarii a imprumuturilor de valoare mica, eliminarea practicilor inselatoare si plafonarea costurilor pentru consumatori.

7 Iulie 2021 | Credite de consum

Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite
Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite

Biroul de Credit si CSALB avertizeaza clientii bancilor care au probleme in accesarea unor noi imprumuturi ca apelarea la firme “specializate” care promit radierea se poate incheia cu procese si executari silite in cazul neplatii onorariilor solicitate.

28 Iunie 2021 | Credite de consum

Isi vor ajusta bancile conditiile de acordare a creditelor in functie de varsta?
Isi vor ajusta bancile conditiile de acordare a creditelor in functie de varsta?

Guvernul a aprobat recent un proiect de lege care permite pensionarea optionala la 70 de ani, iar bancile ar putea lua in calcul modificarea varstei-limita la acordarea imprumuturilor. Pe de alta parte, CNCD a penalizat recent ING Bank pentru impunerea varstei de 64 de ani ca limita pentru emiterea unui card de credit.

24 Iunie 2021 | Credite de consum

Bancile scad marjele la creditele de consum
Bancile scad marjele la creditele de consum

Dobanzile fixe pleaca in acest moment de la 6% pe an, iar veniturile primite in cont aduc costuri mai mici debitorilor, ca si sumele mai mari solicitate de acestia pentru imprumuturile de nevoi personale.

27 Mai 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus