Creditele de consum in lei si euro au ajuns la acelasi nivel de costuri

Diferenta de costuri intre creditele de consum in lei si cele in euro a disparut aproape complet. Nivelul mediul al DAE este in prezent acelasi pentru ambele variante.


Clientii care doresc sa obtina un imprumut de consum vor plati aceleasi costuri indiferent daca aleg un credit in lei sau unul in euro. Nivelul Dobanzii Anuale Efective (DAE) medii a ajuns in aprilie la 17,20% pentru ambele variante, conform datelor Conso.ro.

Comparativ cu luna anterioara, atat creditele in lei cat si cele in euro s-au ieftinit cu pana la 0,70 procente in medie.

Raportat la luna aprilie 2012 creditele de consum in lei s-au ieftinit cu 1,4 procente in medie, in timp ce costul creditelor de consum in euro a scazut cu 0,4 procente, dupa o serie de oscilatii pe parcursul anului trecut.

eliminarea ecartului de cost dintre cele doua variante de credit de consum a fost generata pe de o parte de eliminarea din oferta de o serie de banci a imprumuturilor in euro dar si de o scadere puternica a indicilor Robor in ultimele saptamani.

Acestia au atins minime istorice pe toate scadentele iar Robor la 3 luni, cea mai utilizata referinta in stabilirea dobanzilor la credite a coborat sub pragul de 4%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?
Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?

Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.

6 Ianuarie 2021 | Credite de consum

CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii
CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii

Concilierile dintre IFN-uri si clientii acestora au rezultate slabe, chiar si dupa cinci ani de la infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar. Desi cererile adresate IFN-urilor sunt cu aproape 60% mai multe decat anul trecut, acestea au acceptat spre negociere doar 22 de solicitari ale consumatorilor.

16 Noiembrie 2020 | Credite de consum

O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura
O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura

Apropierea reluarii platii ratelor pentru creditele a caror rambursare a fost suspendata readuce in discutie oportunitatea prelungirii masurii si riscurile aferente pentru debitori si banci.

19 Octombrie 2020 | Credite de consum

Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?
Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?

Poti face rapid o simulare pentru un credit de nevoi personale pe Conso. Verifici pe loc care este rata lunara, suma totala de rambursat si DAE pentru creditele de nevoi personale oferite de banci si IFN-uri.

7 Octombrie 2020 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus