Credite de nevoi personale, oferta estivala

Cateva banci au lansat oferte pentru creditele de nevoi personale intr-o perioada in care multi aleg sa isi petreaca vacantele, tentandu-si potentialii debitori cu certificate digitale oferite gratuit sau cu dobanzi mai mici decat cele standard.

Pana pe 31 octombrie Intesa Sanpaolo Bank are o promotie la creditele de nevoi personale oferind o dobanda fixa de 8,95% pentru imprumuturile cuprinse intre 5.000 lei si 35.000 lei si 8,45% pentru cele de peste 35.000 lei (valoarea maxima a creditului este de 100.000 lei sau chiar 120.000 lei in cazul unor refinantari). 

In plus, se poate beneficia de o perioada de gratie la plata principalului de pana la 3 luni (pentru care se poate opta la acordarea creditului) si de amanarea platii unei rate in fiecare an calendaristic, cu conditia ca perioada totala de rambursare sa nu depaseasca 60 de luni. 

Pentru un credit de 35.000 lei pe 5 ani cu dobanda fixa de 8,45% DAE va fi de 9,39% (sau chiar de 9,12% in cazul unei refinantari), una dintre cele mai atractive valori din piata.

Bonusurile de dobanda fac imprumuturile UniCredit atractive

Pana pe 31 august, daca semnezi electronic documentatia de credit pentru imprumutul de Realizari personale fara ipoteca de la UniCredit ai acces la dobanzi cu 2 puncte procentuale mai mici decat cele standard. Cu alte cuvinte, promotia la credite vine la pachet cu digitalizarea. Inca 2 puncte procentuale reducere daca primesti salariul in cont la UniCredit. In plus, mai ai o reducere de 2 puncte procentuale daca ai si o asigurare de viata atasata creditului. 

De exemplu, pentru un credit de 30.000 de lei pe 5 ani ai o dobanda fixa piperata de 14,99% daca nu ai asigurare de viata si nu primesti veniturile lunare intr-un cont deschis la UniCredit dar aceasta scade la 12,99% cu o asigurare de viata atasata (este vorba de o asigurare cu prima unica finantata, asigurare emisa de Generali Romania), la 10,99% daca primesti veniturile in contul curent deschis la Unicredit (DAE este 12,38% in acest caz). Daca documentele sunt semnate cu semnatura electronica, dobanda mai scade cu inca 2 puncte procentuale, la 8,99%. 

Important de subliniat, costurile certificatului pentru a detine semnatura electronica sunt suportate de UniCredit pentru toti solicitantii de credite care au un numar de telefon si o adresa de mail valida. Semnatura electronica are acceasi valoare juridica ca cea olografa iar certificatul electronic este emis de Trans Sped SRL. 

Oferta tentanta la BRD, in special pentru refinantari

Tot o dobanda de 8,99%, fixa, gasim si la creditul Expresso Restart de la BRD pentru care banca deruleaza o campanie promotionala intre 29 iunie si 30 septembrie. Ne referim la o dobanda obtinuta la o valoare a imprumutului de 30.000 lei, pe 5 ani, caz in care DAE este de 11,18%. 

Dobanda poate fi chiar mai mica in cazul in care valoarea imprumutului creste, pana la 6,99% (DAE 8,63%), daca creditul depaseste la 75.000 lei si este folosit pentru refinantarea altui imprumut. 

3 luni de pauza la plata ratelor la Raiffeisen Bank 

Raiffeisen Bank propune la randul sau un Flexicredit cu dobanda promotionala (reducere de 1% fata de creditele standard) pentru cei ce vor sa incaseze salariul in contul curent deschis la Raiffeisen, oferta valabila in perioada 23 iunie-30 septembrie. 

Revenind la exemplul nostru, un credit de 30.000 lei pe 5 ani va avea o dobanda fixa de 9,75% fata de cea standard de 10,75%. DAE pentru acest imprumut este de 10,88%. Dobanda fixa poate scadea pana la 8% daca valoarea imprumutului creste la randul sau spre echivalentul in lei a 20.000 euro. 

Ca facilitate, debitorii pot beneficia de o pauza de 3 luni la plata ratelor incepand cu a saptea luna de rambursare, daca se vor confrunta cu dificultati financiare pe parcusul derularii imprumutului. 

O solutie de avarie: creditul cu dobanda zero timp de 4 luni

Sunt situatii in care putem avea nevoie de bani pentru un concediu mai interesant fara sa bagam prea mult mana in buzunar. Am gasit un astfel de produs la TBI Credit IFN, parte a grupului TBI Bank. 

Filosofia din spatele sau este sa poti da banii inapoi fara costuri nu mai tarziu de 4 luni de la accesarea creditului, altfel dobanda sare direct la un nivel exorbitant de 41%. 

Pentru cine nu se intinde insa mai mult decat plapuma (valoarea maxima a creditului este de 5.000 lei) si poate rambursa banii in perioada de gratie de 4 luni, este o solutie de luat in calcul pentru o vacanta reusita. 

Sfaturi pentru alegerea corecta

Chiar daca promotiile nu lipsesc in aceasta perioada este important ca fiecare sa se asigure ca asumarea unor rate suplimentare nu ii afecteaza echilibrul financiar, mai ales ca urmeaza o perioada dificila pentru multi romani care si-au amanat ratele mai vechi. 

Nu ar fi intelept sa ne indatoram suplimentar in aceasta perioada, cata vreme am amanat deja pana la finalul anului ratele la creditele mai vechi sau au aparut intre timp ceva probleme la actualul loc de munca (volum mai mic de activitate, reducere a veniturilor, taierea unor bonusuri, etc). 

Chiar daca perspectiva unei vacante exuberante dupa o perioada de constrangeri aduse de pandemie este tentanta, sa nu uitam ca ratele nu vor suferi inca o amanare in 2021 sau cel putin nu se intrevede nimnic in acest sens acum. 

Nu in ultimul rand, alegeti ofertele cele mai avantajoase, actualizate permanent, pe masura aparitiei de noi promotii, folosind in acest sens Comparatorul Conso


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum
Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum

Comisia Europeana a lansat recent un set de propuneri care sa modifice Directiva 48 din 2008 in beneficiul consumatorilor. Principalele noutati vizeaza includerea in sfera reglementarii a imprumuturilor de valoare mica, eliminarea practicilor inselatoare si plafonarea costurilor pentru consumatori.

7 Iulie 2021 | Credite de consum

Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite
Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite

Biroul de Credit si CSALB avertizeaza clientii bancilor care au probleme in accesarea unor noi imprumuturi ca apelarea la firme “specializate” care promit radierea se poate incheia cu procese si executari silite in cazul neplatii onorariilor solicitate.

28 Iunie 2021 | Credite de consum

Isi vor ajusta bancile conditiile de acordare a creditelor in functie de varsta?
Isi vor ajusta bancile conditiile de acordare a creditelor in functie de varsta?

Guvernul a aprobat recent un proiect de lege care permite pensionarea optionala la 70 de ani, iar bancile ar putea lua in calcul modificarea varstei-limita la acordarea imprumuturilor. Pe de alta parte, CNCD a penalizat recent ING Bank pentru impunerea varstei de 64 de ani ca limita pentru emiterea unui card de credit.

24 Iunie 2021 | Credite de consum

Bancile scad marjele la creditele de consum
Bancile scad marjele la creditele de consum

Dobanzile fixe pleaca in acest moment de la 6% pe an, iar veniturile primite in cont aduc costuri mai mici debitorilor, ca si sumele mai mari solicitate de acestia pentru imprumuturile de nevoi personale.

27 Mai 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

GHIDURI


Ghid credite de consum

Finantatorii acorda mai multe tipuri de credit de consum, cele mai des intalnite fiind creditele pentru nevoi personale (cu si fara ipoteca). Perioada maxima pe care se acorda creditele de nevoi personale a fost reglementata de catre BNR la 5 ani. Informatii despre suma imprumutata, costul creditului, alegerea tipului de credit si garantia imprumut

Biroul de Credit

Biroul de Credit s-a infiintat in anul 2003, avand 25 de banci ca principali actionari. Baza sa de date cuprinde, atat date furnizate de bancile actionare cat si de la banci si alte institutii care au calitatea de participanti. In acest fel, se verifica atat comportamentul de plata din trecut, cat si gradul de indatorare al clientului. Totul despre

Centrala Riscurilor de Credit (CRC)

Centrul Riscurilor de credit - CRC este un centru de colectare de date care functioneaza in cadrul Bancii Nationale. Aceasta functioneaza ca un birou de credit, unde sunt raportate informatii de risc bancar si informatii despre fraudele cu carduri. La CRC, raporteaza informatii si au acces la baza de date toate institutiile de credit din Romania. T

Noua legislatie a creditului

De fiecare data cand solicita informatii despre un credit, fie ca este vorba despre un credit cu ipoteca sau de un credit negarantat, clientii trebuie sa primeasca de la functionarul bancar o fisa standard cu detaliile principale ale produsului. Ce drepturi am cand ma informez? Ce drepturi am la analiza dosarului? In ce conditii pot renunta la cred

Cum sa te imprumuti prudent in 3 pasi?

Inainte de a merge la banca sa intrebi ce suma maxima poti imprumuta, este vine sa iti faci de acasa temele. Nimeni nu stie mai bine decat tine situatia financiara si cat de mult iti poti permite sa platesti. Te ajutam sa iti faci calculele: cat de mult cheltuiesti, care este venitul disponibil si cat poti rambursa in Ghidul Cum sa te imprumuti pru

Inapoi sus