top banner

Credite de nevoi personale, oferta estivala

20 August 2020 | Autor: Cristian Dogaru

Credite de nevoi personale, oferta estivala

Cateva banci au lansat oferte pentru creditele de nevoi personale intr-o perioada in care multi aleg sa isi petreaca vacantele, tentandu-si potentialii debitori cu certificate digitale oferite gratuit sau cu dobanzi mai mici decat cele standard.
Pana pe 31 octombrie Intesa Sanpaolo Bank are o promotie la creditele de nevoi personale oferind o dobanda fixa de 8,95% pentru imprumuturile cuprinse intre 5.000 lei si 35.000 lei si 8,45% pentru cele de peste 35.000 lei (valoarea maxima a creditului este de 100.000 lei sau chiar 120.000 lei in cazul unor refinantari). 

In plus, se poate beneficia de o perioada de gratie la plata principalului de pana la 3 luni (pentru care se poate opta la acordarea creditului) si de amanarea platii unei rate in fiecare an calendaristic, cu conditia ca perioada totala de rambursare sa nu depaseasca 60 de luni. 

Pentru un credit de 35.000 lei pe 5 ani cu dobanda fixa de 8,45% DAE va fi de 9,39% (sau chiar de 9,12% in cazul unei refinantari), una dintre cele mai atractive valori din piata.

Bonusurile de dobanda fac imprumuturile UniCredit atractive

Pana pe 31 august, daca semnezi electronic documentatia de credit pentru imprumutul de Realizari personale fara ipoteca de la UniCredit ai acces la dobanzi cu 2 puncte procentuale mai mici decat cele standard. Cu alte cuvinte, promotia la credite vine la pachet cu digitalizarea. Inca 2 puncte procentuale reducere daca primesti salariul in cont la UniCredit. In plus, mai ai o reducere de 2 puncte procentuale daca ai si o asigurare de viata atasata creditului. 

De exemplu, pentru un credit de 30.000 de lei pe 5 ani ai o dobanda fixa piperata de 14,99% daca nu ai asigurare de viata si nu primesti veniturile lunare intr-un cont deschis la UniCredit dar aceasta scade la 12,99% cu o asigurare de viata atasata (este vorba de o asigurare cu prima unica finantata, asigurare emisa de Generali Romania), la 10,99% daca primesti veniturile in contul curent deschis la Unicredit (DAE este 12,38% in acest caz). Daca documentele sunt semnate cu semnatura electronica, dobanda mai scade cu inca 2 puncte procentuale, la 8,99%. 

Important de subliniat, costurile certificatului pentru a detine semnatura electronica sunt suportate de UniCredit pentru toti solicitantii de credite care au un numar de telefon si o adresa de mail valida. Semnatura electronica are acceasi valoare juridica ca cea olografa iar certificatul electronic este emis de Trans Sped SRL. 

Oferta tentanta la BRD, in special pentru refinantari

Tot o dobanda de 8,99%, fixa, gasim si la creditul Expresso Restart de la BRD pentru care banca deruleaza o campanie promotionala intre 29 iunie si 30 septembrie. Ne referim la o dobanda obtinuta la o valoare a imprumutului de 30.000 lei, pe 5 ani, caz in care DAE este de 11,18%. 

Dobanda poate fi chiar mai mica in cazul in care valoarea imprumutului creste, pana la 6,99% (DAE 8,63%), daca creditul depaseste la 75.000 lei si este folosit pentru refinantarea altui imprumut. 

3 luni de pauza la plata ratelor la Raiffeisen Bank 

Raiffeisen Bank propune la randul sau un Flexicredit cu dobanda promotionala (reducere de 1% fata de creditele standard) pentru cei ce vor sa incaseze salariul in contul curent deschis la Raiffeisen, oferta valabila in perioada 23 iunie-30 septembrie. 

Revenind la exemplul nostru, un credit de 30.000 lei pe 5 ani va avea o dobanda fixa de 9,75% fata de cea standard de 10,75%. DAE pentru acest imprumut este de 10,88%. Dobanda fixa poate scadea pana la 8% daca valoarea imprumutului creste la randul sau spre echivalentul in lei a 20.000 euro. 

Ca facilitate, debitorii pot beneficia de o pauza de 3 luni la plata ratelor incepand cu a saptea luna de rambursare, daca se vor confrunta cu dificultati financiare pe parcusul derularii imprumutului. 

O solutie de avarie: creditul cu dobanda zero timp de 4 luni

Sunt situatii in care putem avea nevoie de bani pentru un concediu mai interesant fara sa bagam prea mult mana in buzunar. Am gasit un astfel de produs la TBI Credit IFN, parte a grupului TBI Bank. 

Filosofia din spatele sau este sa poti da banii inapoi fara costuri nu mai tarziu de 4 luni de la accesarea creditului, altfel dobanda sare direct la un nivel exorbitant de 41%. 

Pentru cine nu se intinde insa mai mult decat plapuma (valoarea maxima a creditului este de 5.000 lei) si poate rambursa banii in perioada de gratie de 4 luni, este o solutie de luat in calcul pentru o vacanta reusita. 

Sfaturi pentru alegerea corecta

Chiar daca promotiile nu lipsesc in aceasta perioada este important ca fiecare sa se asigure ca asumarea unor rate suplimentare nu ii afecteaza echilibrul financiar, mai ales ca urmeaza o perioada dificila pentru multi romani care si-au amanat ratele mai vechi. 

Nu ar fi intelept sa ne indatoram suplimentar in aceasta perioada, cata vreme am amanat deja pana la finalul anului ratele la creditele mai vechi sau au aparut intre timp ceva probleme la actualul loc de munca (volum mai mic de activitate, reducere a veniturilor, taierea unor bonusuri, etc). 

Chiar daca perspectiva unei vacante exuberante dupa o perioada de constrangeri aduse de pandemie este tentanta, sa nu uitam ca ratele nu vor suferi inca o amanare in 2021 sau cel putin nu se intrevede nimnic in acest sens acum. 

Nu in ultimul rand, alegeti ofertele cele mai avantajoase, actualizate permanent, pe masura aparitiei de noi promotii, folosind in acest sens Comparatorul Conso

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Noile oferte promotionale lansate de banci coboara dobanda fixa la creditele de nevoi personale pana la 6,25%, nivel foarte apropiat de indicele IRCC din prezent.

14 Mar 2024 | Credite nevoi personale
Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

In conditiile in care BNR se pregateste sa dea startul scaderii dobanzii de politica monetara in 2024, imprumuturile cu dobanzi variabile la creditele de nevoi personale ar putea fi de preferat celor fixe, la valori comparabile.

20 Feb 2024 | Credite nevoi personale
Noua directiva europeana pentru creditele de consum a intrat in vigoare

Noua directiva europeana pentru creditele de consum a intrat in vigoare

Noua directiva europeana a creditelor de consum a intrat in vigoare pe 19 noiembrie. Este doar inceputul unui proces laborios de transpunere si de implementare, la finalul caruia consumatorii vor fi mai bine protejati si vor avea mai multe drepturi.

21 Noi 2023 | Credite nevoi personale
Finantari pentru studenti, cu si fara subventie de stat

Finantari pentru studenti, cu si fara subventie de stat

Pentru al doilea an consecutiv,  CEC Bank acorda  credite in cadrul programelor Student Invest si Family Start cu dobanzi subventionate. BRD si Banca Transilvania au la randul lor credite pentru studenti, dar fara implicarea statului.

17 Noi 2023 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul