Cererea de credite de consum se mentine redusa

Bancherii se asteapta ca cererea de credite de consum sa se mentina la un nivel redus, atat pe segmentul creditelor de nevoi personale cat si in zona cardurilor de credite, conform sondajelor BNR.


Estimarile sunt in linie cu evolutiile semnalate de bancheri in primul trimestru din 2013, cand s-a observat o scadere semnificativa a cererii.

Interesul populatiei pentru credite de consum nu a fost insa stimulat nici de banci, care au mentinut nemodificate standardele de creditare in ultimele 2 trimestre.

Cel mai afectat produs este creditul de nevoi personale cu ipoteca. Limitarea de catre BNR a termenului maxim de creditare la 5 ani a facut ca acest produs sa devina neatractiv pentru consumatori. Acest tip de imprumut era utilizat de clienti pentru a obtine sume mai mari, pe perioade de pana la 30 ani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite de consum

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite de consum

Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?
Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?

Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.

6 Ianuarie 2021 | Credite de consum

CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii
CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii

Concilierile dintre IFN-uri si clientii acestora au rezultate slabe, chiar si dupa cinci ani de la infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar. Desi cererile adresate IFN-urilor sunt cu aproape 60% mai multe decat anul trecut, acestea au acceptat spre negociere doar 22 de solicitari ale consumatorilor.

16 Noiembrie 2020 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus