Cererea de credite de consum se mentine redusa

Bancherii se asteapta ca cererea de credite de consum sa se mentina la un nivel redus, atat pe segmentul creditelor de nevoi personale cat si in zona cardurilor de credite, conform sondajelor BNR.


Estimarile sunt in linie cu evolutiile semnalate de bancheri in primul trimestru din 2013, cand s-a observat o scadere semnificativa a cererii.

Interesul populatiei pentru credite de consum nu a fost insa stimulat nici de banci, care au mentinut nemodificate standardele de creditare in ultimele 2 trimestre.

Cel mai afectat produs este creditul de nevoi personale cu ipoteca. Limitarea de catre BNR a termenului maxim de creditare la 5 ani a facut ca acest produs sa devina neatractiv pentru consumatori. Acest tip de imprumut era utilizat de clienti pentru a obtine sume mai mari, pe perioade de pana la 30 ani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Bancile scad marjele la creditele de consum
Bancile scad marjele la creditele de consum

Dobanzile fixe pleaca in acest moment de la 6% pe an, iar veniturile primite in cont aduc costuri mai mici debitorilor, ca si sumele mai mari solicitate de acestia pentru imprumuturile de nevoi personale.

27 Mai 2021 | Credite de consum

Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani
Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani

Bancile pot folosi în acest scop parghia oferita de un regulament al BNR din iulie 2020 care lasa mai mult spatiu de manevra finantatorilor in contextul in care debitorii se confrunta cu probleme pe fondul pandemiei.

12 Aprilie 2021 | Credite de consum

Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite de consum

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus