Cateva banci au decis sa revina asupra costurilor practicate de creditele de nevoi personale in lei. Acestea sunt de altfel tot cam cele au operat reduceri pe acest segment in ultima perioada. Costurile coboara in general ca urmare a eliminarii comisioanelor sau a scaderii dobanzii.
BCR a redus din nou dobanzile, de data aceasta cu pana la 0,6 puncte procentuale. Rata dobanzii este stabilita in functie de profilul de risc al clientilor si porneste de la un nivel de 8% pentru o perioada de creditare de maxim 3 ani, respectiv de la 8,5% pentru un imprumut de peste 3 ani.
Nivelul maxim al dobanzii poate atinge insa 20%, printre factorii care influenteaza nivelul acesteia numarandu-se modul de incasare a venitului, istoricul cu banca, comportamentul de plata anterior etc.
UniCredit Tiriac Bank este o alta banca care practica costuri mai mici la finantarea in lei, aceasta reducand inca o data dobanda in cadrul ofertei creditelor fara niciun comision de analiza dosar sau de administrare. In acest sens, banca redus cu pana la 2 puncte procentuale rata de dobanda fixa, astfel ca imprumuturile cu o valoare intre 6.000 si 90.000 lei sunt acordate la o dobanda de 13,8%, iar cele de pana in 6.000 lei - la o dobanda de 17,5%.
Creditele cu dobanda variabila presupun o dobanda cu un 1 punct procentual mai mica decat cele cu dobanda variabila.
CEC Bank pe de alta parte, a lansat o promotie valabila pana la finele lunii mai 2014, prin care a eliminat comisionul de analiza dosar si comisionul de administrare lunara concomitent cu majorarea marjei fixe de dobanda peste Robor cu 1 punct procentual.
Si BRD ofera credite la un cost redus in continuare, prelungind cu inca o luna, pana la finele lunii martie, promotia prin care nu percepe niciun comision aditional la creditele de consum. Rata dobanzii standard este de 10%, iar in cazul in care se deschide un cont de salariu aceasta scade la 8,9%.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News