top banner

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

14 Martie 2024 | Autor: Cristian Dogaru

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Foto Unsplash.com

Noile oferte promotionale lansate de banci coboara dobanda fixa la creditele de nevoi personale pana la 6,25%, nivel foarte apropiat de indiciele IRCC din prezent. 
O astfel de campanie deruleaza in prezent BCR in intervalul 8 martie -8 iunie 2024 sub sloganul “Alege bine pentru tine” si include oferte pentru creditele de consum, creditele ipotecare verzi, cardurile de credit si de debit, depozitele la termen de 5 luni. 
Pe partea creditelor de nevoi personale, oferta din campanie presupune acordarea pentru creditul George (nou sau care se refinanteaza de la alta banca) a unei dobanzi fixe de 6,25% pe an pentru clientii ce incaseaza sau vor incasa venitul recurent in conturile deschise la BCR (minim 1.000 lei lunar venituri) si opteaza pentru asigurarea de viata oferita prin intermediul bancii (prima de asigurare este de 0,14% pe luna) sau a unei dobanzi fixe de 6,75% pe an pentru clientii ce incaseaza sau vor incasa venitul recurent in conturile deschise la BCR si nu opteaza pentru asigurarea de viata oferita prin intermediul BCR.
In rest, cardurile de debit achizitionate in aceasta perioada vin cu promisiunea unui comision zero pentru conversiile valutare, cardurile de credit promit cashback pentru tranzactiile in benzinarii si la supermarketuri, depozitul la termen are o dobanda de 6,7% pentru sumele noi, creditul ipotecar Casa Mea Natura are o dobanda fixa in primii 5 ani de 5,79%, conditia comuna fiind incasarea de venituri in cont. 
Exim Banca Romaneasca are la randul sau o promotie pentru creditele de consum pana la finalul lunii mai ce presupune acordarea unui credit nou sau de refinantare cu dobanda fixa de 9,5% pe an (fara comision de analiza in perioada campaniei pentru cei care primesc veniturile in cont si fara comision de administrare) la care se adauga promisiunea ca dobanzile ar putea fi chiar mai mici daca angajatorul are la randul sau conturile deschise la aceeasi banca. 
„Dupa aparitia creditelor imobiliare cu dobanzi fixe in primii ani foarte atractive, bancile incep sa lanseze oferte cu dobanzi fixe avantajoase si pentru creditele de nevoi personale astfel incat cei care au imprumuturi mai vechi pot lua in calcul acum o refinantare si in cazul acestora”, spune Robert Merlusca, director general CMG Broker. 
Unde se plaseaza restul ofertelor
Daca analizam ofertele bancilor pentru un credit de nevoi personale in valoare de 20.000 lei pe 5 ani, observam ca exista teoretic si oferte mai bune, numai ca in acele cazuri bancile isi prezinta dobanzile intr-un interval foarte generos. 
De pilda, creditul de nevoi personale cu virare venit de la Intesa Sanpaolo Bank are dobanzi fixe cuprinse intre 6.7% si 16.9%, in functie de o serie de criterii luate in considerare de banca, fapt ce face ca DAE sa fie cuprinsa intre 8% si 18,3%. 
Similar in cazul OTP si Bancii Transilvania , unde dobanzile fixe sunt cuprinse in intervalul 7.9%-18,9% , respectiv 8,9%-18,5% iar DAE pleaca de la 9,3 sau 9,7%, cu dobanzile minime. 
Sau in cazul BRD, pentru creditul Expresso online, unde dobanzile fixe sunt cuprinse intre 8,9% si 20,4% iar DAE oscileaza intre 11,5% si 24,9%
In cazul Exim Banca Romaneasca, respectiv BCR, creditul de 20.000 lei acordat pe 5 ani genereaza DAE de 9,9%, respectiv.10%. 
O oferta similara ca atractivitate si unde dobanzile sa nu fie incluse intr-un interval gasim doar la ProCredit Bank, unde dobanda este in prezent 9,25% (variabila insa, IRCC+3,2%) iar DAE este de 9,6% dar numai pentru achizitia de panouri fotovoltaice. 
Pentru a alege creditul de nevoi personale potrivit consultati comparatorul Conso. 
 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

In conditiile in care BNR se pregateste sa dea startul scaderii dobanzii de politica monetara in 2024, imprumuturile cu dobanzi variabile la creditele de nevoi personale ar putea fi de preferat celor fixe, la valori comparabile.

20 Feb 2024 | Credite nevoi personale
Noua directiva europeana pentru creditele de consum a intrat in vigoare

Noua directiva europeana pentru creditele de consum a intrat in vigoare

Noua directiva europeana a creditelor de consum a intrat in vigoare pe 19 noiembrie. Este doar inceputul unui proces laborios de transpunere si de implementare, la finalul caruia consumatorii vor fi mai bine protejati si vor avea mai multe drepturi.

21 Noi 2023 | Credite nevoi personale
Finantari pentru studenti, cu si fara subventie de stat

Finantari pentru studenti, cu si fara subventie de stat

Pentru al doilea an consecutiv,  CEC Bank acorda  credite in cadrul programelor Student Invest si Family Start cu dobanzi subventionate. BRD si Banca Transilvania au la randul lor credite pentru studenti, dar fara implicarea statului.

17 Noi 2023 | Credite nevoi personale
Oferte bancare in sezonul reducerilor

Oferte bancare in sezonul reducerilor

Black Friday a avut in ultimii ani versiuni pentru retailul bancar ce au propus dobanzi mai mici la credite, pachete de cont curent fara costuri, depozite mai atractive, etc. Iar 2023 nu face exceptie.

07 Noi 2023 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul