2 miliarde lei, cresterea restantelor la credite in 2012

Anul 2012 a adus o crestere a valorii restantelor inregistrare de populatie la credite cu 2 miliarde lei, pana la 9,5 miliarde lei. Suma include restantele mai mari de 30 zile.


Valoarea restantelor a ajuns la finalul lui 2012 la 9,5 miliarde lei, conform datelor BNR,  iar numarul persoanelor care au datorii restante la banci a urcat in ultimul an cu 47.000, pana la peste 737.000 de clienti.

2012 a fost si primul an in care numarul restantelor a depasit pragul psihologic de 1 milion inca din luna februarie. Ulterior situatia s-a ameliorat pentru o scurta perioada, ca apoi numarul restantelor sa revina pe crestere.

Cele mai multe restante, aproximativ 65%, sunt aferente creditelor in valuta, ponderea mentinandu-si tendinta de crestere pe tot parcursul anului.

Situatia este cu atat mai problematica cu cat cea mai mare parte a restantelor, respectiv 9,2 miliarde din totalul de 9,5 miliarde lei, reprezinta intarzieri mai mari de 90 zile sau sunt restante aflate deja in faza de colectare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani
Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani

Bancile pot folosi în acest scop parghia oferita de un regulament al BNR din iulie 2020 care lasa mai mult spatiu de manevra finantatorilor in contextul in care debitorii se confrunta cu probleme pe fondul pandemiei.

12 Aprilie 2021 | Credite de consum

Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite de consum

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite de consum

Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?
Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?

Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.

6 Ianuarie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus