top banner

Romanii inlocuiesc asigurarea facultativa cu polita PAD

15 Martie 2016 | Autor: Conso

Romanii inlocuiesc politele facultative pentru asigurarea locuintei cu politele obligatorii. Potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Finaciara (ASF), in 2015 numarul asigurarilor facultative a scazut cu aproximativ 45.000, dar cel al asigurarilor obligatorii a urcat cu 100.000.
La finalul anului trecut erau in vigoare 1.786.112 polite facultative de locuinte, in scadere fata de 2014, cand au fost contabilizate 1.830.996 de polite. In acelasi timp, erau in vigoare 1.590.954 de polite de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD) , fata de 1.491.329 in anul precedent.
Politele scad, daunele cresc
Si ca valoare, primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor facultative de locuinte s-au diminuat in 2015 pentru al treilea an consecutiv, ajungand la nivelul de 335,55 milioane de lei, de la 348,81 milioane de lei in 2014, conform datelor ASF.
In schimb, valoarea indemnizatiilor brute platite de companii in anul 2015 pe aceasta linie a crescut usor la 60,75 milioane de lei, dupa ce in anul precedent au achitat daune in valoare de 60 milioane de lei.
Pe de alta parte, asigurarile obligatorii de locuinte au inregistrat cresteri anul trecut, raportand subscrieri in valoare de 134,86 milioane de lei, fata de 126,63 in 2014.
Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor - PAID, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, a achitat despagubiri in valoare de 3,88 milioane de lei in perioada analizata, in conditiile in care, in urma cu un an, despagubirile insumau 2,96 milioane de lei.
Intreaga piata de asigurari de locuinte (obligatorii si facultative) a insumat prime brute subscrise in valoare de 470,41 milioane de lei in scadere usoara fata de 2014, cand subscrierile au totalizat 475,45 milioane de lei.
In acelasi timp, despagubirile totale s-au majorat la 64,63 milioane de lei, de la 63 milioane de lei in anul anterior.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Să-ți cumperi o locuință este fără îndoială un pas important pentru oricine. Vestea bună este că dacă nu dispui de (toată) suma necesară și ai găsit deja locuința visurilor tale, poți aplica la creditul ipotecar ING cu dobândă fixă cuprinsă între 5.59% - 6.59% în primii 5 ani și ulterior variabilă.

12 Mar 2024 | Credite imobiliare
Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Marjele practicate de unele banci pentru creditele ipotecare verzi sunt apropiate de cele intalnite in cazul imprumuturilor cu garantie guvernamentala avand insa avantajul unei dobanzi fixe in primii ani sub IRCC.

06 Mar 2024 | Credite imobiliare
Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

In conditiile in care sumele zilnice acumulate in facilitatea de depozit la BNR bat record dupa record, ROBOR la 6 luni a avut nevoie de 10 luni pentru a pierde un procent.

08 Feb 2024 | Credite imobiliare
Protectia debitorilor cu probleme este stipulata intr-o noua OUG

Protectia debitorilor cu probleme este stipulata intr-o noua OUG

Minsterul Economiei a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta privind administratorii si cumparatorii de credite, urmarind transpunerea in legislatia interna a Directivei UE 2167/2021, proiect in care se regasesc si masuri concrete pentru protectia debitorilor.

23 Noi 2023 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul