top banner

Romanii inlocuiesc asigurarea facultativa cu polita PAD

15 Martie 2016 | Autor: Conso

Romanii inlocuiesc politele facultative pentru asigurarea locuintei cu politele obligatorii. Potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Finaciara (ASF), in 2015 numarul asigurarilor facultative a scazut cu aproximativ 45.000, dar cel al asigurarilor obligatorii a urcat cu 100.000.
La finalul anului trecut erau in vigoare 1.786.112 polite facultative de locuinte, in scadere fata de 2014, cand au fost contabilizate 1.830.996 de polite. In acelasi timp, erau in vigoare 1.590.954 de polite de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD) , fata de 1.491.329 in anul precedent.
Politele scad, daunele cresc
Si ca valoare, primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor facultative de locuinte s-au diminuat in 2015 pentru al treilea an consecutiv, ajungand la nivelul de 335,55 milioane de lei, de la 348,81 milioane de lei in 2014, conform datelor ASF.
In schimb, valoarea indemnizatiilor brute platite de companii in anul 2015 pe aceasta linie a crescut usor la 60,75 milioane de lei, dupa ce in anul precedent au achitat daune in valoare de 60 milioane de lei.
Pe de alta parte, asigurarile obligatorii de locuinte au inregistrat cresteri anul trecut, raportand subscrieri in valoare de 134,86 milioane de lei, fata de 126,63 in 2014.
Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor - PAID, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, a achitat despagubiri in valoare de 3,88 milioane de lei in perioada analizata, in conditiile in care, in urma cu un an, despagubirile insumau 2,96 milioane de lei.
Intreaga piata de asigurari de locuinte (obligatorii si facultative) a insumat prime brute subscrise in valoare de 470,41 milioane de lei in scadere usoara fata de 2014, cand subscrierile au totalizat 475,45 milioane de lei.
In acelasi timp, despagubirile totale s-au majorat la 64,63 milioane de lei, de la 63 milioane de lei in anul anterior.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Autoritatile de reglementare din Lituania au in vedere facilitarea refinantarilor pentru creditele ipotecare prin eliminarea costurilor pentru debitori, o initiativa de care sunt atrase de asemenea Estonia si Letonia. Conso.ro a consultat propunerea si o prezinta, in exclusivitate, in atentia decidentilor din Romania.

02 Iul 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsurile ING Bank, Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank publicate anterior, acum trecem in revista exemplul oferit de BCR.

05 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsul ING Bank publicat anterior, acum trecem in revista exemplele oferite de Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank.

04 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC

Conso a cerut celor mai importante 9 banci de pe piata locala sa calculeze cat a castigat in ultimii 2 ani o familie care a luat pe 15 aprilie 2019 un credit de 500.000 lei pe 30 de ani cu dobanda variabila formata din ROBOR si o marja fixa, pe care l-ar fi convertit in 15 aprilie 2022 intr-un imprumut cu dobanda legata de IRCC.

03 Iun 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul