top banner

Programul Prima casa continua cu fondurile destinate locuintelor ANL

25 Septembrie 2014 | Autor: Conso

Guvernul Romaniei a aprobat la inceputul acestei saptamani hotararea prin care  sumele neutilizate din plafonul total de 500 milioane lei destinat initial achizitionarii locuintelor construite de ANL sa poate fi utilizate ca plafon general de garantare pentru achizitionarea tuturor tipurilor de locuinte.
Bancile vor putea utiliza aceste sume in scopul cumpararii oricaror tipuri de locuinte imediat dupa publicarea hotararii in Monitorul Oficial.
Decizia a fost luata dupa ce mai multe banci au solicitat suplimentarea plafonului in conditiile in care multe dintre acestea si-au epuizat sumele alocate in prima jumatate a anului.
Plafonul destinat finantarii locuintelor ANL s-a ridicat la 500 milioane de lei, din care au fost utilizate de catre banci doar 314,5 milioane lei.
Analizele facute pe baza actualului nivel al cererii si estimarile bancilor, indica faptul ca bugetul total neutilizat de circa 710 milioane lei, buget ce include si plafonul realocat, va fi suficient pentru aprobarea tuturor solicitarilor pana la sfarsitul anului 2014, se arata intr-un comunicat de presa al FNGCIMM.
In acest sens, in perioada imediat urmatoare, se preconizeaza ca numarul de solicitari depuse de beneficiarii programului Prima Casa va atinge un varf, generat de realocarea sumelor destinate initial pentru locuintele ANL.
„In acest sens, au fost luate toate masurile organizatorice pentru mobilizarea structurilor operationale implicate in aprobarea garantiilor. Ii asiguram pe clientii nostri ca nu vor fi probleme in procesarea solicitarilor pe care le vom primi in aceasta perioada pentru a ne incadra in continuare in termenul de maxim patru zile lucratoare de acordare a garantiilor, de la data depunerii dosarelor complete si  corect intocmite”, a declarat Silvia Ciornei, presedinte-director general FNGCIMM.
In 2014, FNGCIMM a acordat in cadrul programului Prima Casa circa 17.400 de garantii pentru finantari accesate de circa 2,8 miliarde lei, valoarea medie pentru acest an fiind de 160.000 lei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Apropierea sarbatorilor de Paste, cand lumea cheltuie mai mult, si previzibila reducere a dobanzii BNR, ce stimuleaza creditele ipotecare, au reprezentat pretextul pentru a trece in revista starea dobanzilor la toate tipurile de credite.

04 Apr 2024 | Credite imobiliare
Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Să-ți cumperi o locuință este fără îndoială un pas important pentru oricine. Vestea bună este că dacă nu dispui de (toată) suma necesară și ai găsit deja locuința visurilor tale, poți aplica la creditul ipotecar ING cu dobândă fixă cuprinsă între 5.59% - 6.59% în primii 5 ani și ulterior variabilă.

12 Mar 2024 | Credite imobiliare
Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Marjele practicate de unele banci pentru creditele ipotecare verzi sunt apropiate de cele intalnite in cazul imprumuturilor cu garantie guvernamentala avand insa avantajul unei dobanzi fixe in primii ani sub IRCC.

06 Mar 2024 | Credite imobiliare
Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

In conditiile in care sumele zilnice acumulate in facilitatea de depozit la BNR bat record dupa record, ROBOR la 6 luni a avut nevoie de 10 luni pentru a pierde un procent.

08 Feb 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul