top banner

Programul Casa Verde s-ar putea vesteji daca nu primeste fonduri noi

27 Iunie 2012 | Autor: Conso

Fondurile alocate in 2012 pentru programul Casa Verde abia au acoperit cererile ramase restante din 2011. Guvernul promite fonduri noi pentru acest an, dar doar daca bugetul o permite.
Programul Casa Verde a demarat in 2010 si presupune acordarea de subventii de stat pentru inclocuirea centralelor vechi sau achizitia de centrale noi pentru casa, ecologice.
Subventia variaza intre 6.000 si 8.000 lei si acopera in totalitate costurile de achizitie si montare a centralelor pe paleti sau pe baza de panouri solare.
In 2010 si 2011, bugetele alocate au fost de 110 si 100 milioane lei, pentru a se reudce la 90 milioane leipentru anul curent. Totusi, suma a fost alocata preponderent pentru acoperirea cererilor ramase restante din anii trecuti.
“In anul 2012, din lipsa fondurilor, nu a fost organizata nicio sesiune pentru programul Casa Verde, pana la acest moment”, au precizat pentru Conso.ro reprezentantii Ministerului Mediului.
De altfel, cu putin timp in urma, Rovana Plumb, noul ministrul al Mediului a declarat ca va avea in vedere la urmatoarea rectificare bugetara si majorarea plafonului alocat pentru Casa Verde, in cazul in care vor exista fonduri.
In contrast, programul vedeta al ministerului Mediului, Rabla, a primit deja in 2012 fonduri de 171 milioane lei  si se doreste suplimentarea acestora pana la nivelul de 228 milioane lei.
Alocarile mari, in detrimentrul altor proiecte, au nemultumit organizatiile neguvernamentale, care au ridicat de curand in discutie mai multe probleme, printre care lipsa unui studiu concret privind impactul efectiv pe care il are asupra mediului.
“MMP nu a indicat niciodata volumul de gaze cu efect de sera care a fost redus datorita acestui program si nici care a fost, de exemplu, costul unei tone de CO2, care nu a mai ajuns in atmosfera. In acest fel s-ar fi putut face o comparatie cu pretul unei tone de CO2, tranzactionata pe bursa de carbon”, au precizat intr-o scrisoare deschisa reprezentantii Asociatiei Terra Milenium III.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Protectia debitorilor cu probleme este stipulata intr-o noua OUG

Protectia debitorilor cu probleme este stipulata intr-o noua OUG

Minsterul Economiei a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta privind administratorii si cumparatorii de credite, urmarind transpunerea in legislatia interna a Directivei UE 2167/2021, proiect in care se regasesc si masuri concrete pentru protectia debitorilor.

23 Noi 2023 | Credite imobiliare
Cine are grija de debitori in Uniunea Europeana?

Cine are grija de debitori in Uniunea Europeana?

Practica la nivel european arata ca exista destul de multe banci centrale care si-au asumat protectia consumatorilor de servicii bancare, in ciuda unui potential conflict de interese intre supravegherea bancara prudentiala si protectia consumatorilor.

03 Oct 2023 | Credite imobiliare
Până pe 15 octombrie, ING Ipotecar are dobânda fixă între 5,99%-7,49% în primii 5 ani, apoi variabilă

Până pe 15 octombrie, ING Ipotecar are dobânda fixă între 5,99%-7,49% în primii 5 ani, apoi variabilă

Achiziționarea propriei locuințe, fie că este vorba despre un apartament sau o casă, este un obiectiv important pentru mulți dintre noi. Dacă nu dispui de (toată) suma necesară și ai găsit deja locuința care corespunde dorințelor tale, până pe 15 octombrie poți apela la creditul ipotecar ING cu dobândă fixă și redusă, ulterior variabilă.

27 Sep 2023 | Credite imobiliare
Cum au evoluat dobanzile la credite fata de cele la depozite in ultimele 12 luni?

Cum au evoluat dobanzile la credite fata de cele la depozite in ultimele 12 luni?

Dobanzile la depozitele noi in lei si-au inceput scaderea in ianuarie, in vreme ce dobanzile la credite noi au avut maximul in aprilie.

01 Sep 2023 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul