Până pe 15 octombrie, ING Ipotecar are dobânda fixă între 5,99%-7,49% în primii 5 ani, apoi variabilă

27 Septembrie 2023 | Autor: ING Bank

Până pe 15 octombrie, ING Ipotecar are dobânda fixă între 5,99%-7,49% în primii 5 ani, apoi variabilă

ING Bank

Achiziționarea propriei locuințe, fie că este vorba despre un apartament sau o casă, este un obiectiv important pentru mulți dintre noi. Dacă nu dispui de (toată) suma necesară și ai găsit deja locuința care corespunde dorințelor tale, până pe 15 octombrie poți apela la creditul ipotecar ING cu dobândă fixă și redusă, ulterior variabilă. 

Ce avantaje oferă creditul Ipotecar 5Fix de la ING?

ING vine în întâmpinarea clienților săi și pune la dispoziție o ofertă limitată pentru creditul ipotecar cu dobândă fixă în primii 5 ani și ulterior variabilă. Valabilă până pe 15 octombrie 2023, inclusiv, oferta presupune o dobândă fixă avantajoasă, cuprinsă, în funcție de întrunirea anumitor criterii (detaliate mai jos), între 5,99% și 7,49% pe an, timp de 5 ani. 

Ulterior, dobânda devine variabilă, fiind alcătuită dintr-o marjă fixă (cuprinsă între 2,49% și 3.99 %) la care se adaugă valoarea IRCC. Oferta de dobânzi este valabilă și în cazul refinanțărilor, nu doar al creditelor nou contractate. În plus, beneficiezi de zero comision pentru analiza dosarului (în loc de 900 de lei în mod standard), atunci când refinanțezi un credit de la alta bancă.

Printre avantajele standard ale creditului ipotecar ING se numără faptul că aprobarea financiară a creditului se poate obține pe loc, când veniturile clienților se regăsesc (sunt raportate) în evidențele ANAF. 

Totodată, clienții care trebuie să facă plata locuinței în euro beneficiază de curs valutar preferențial.  

Un calcul aproximativ al ratelor este disponibil accesând simulatorul de credit ipotecar de aici.

După acordare, clienții au oricând posibilitatea de a efectua online rambursări anticipate ale creditului, cu reducere de perioadă sau rată. 

Cum se poate obține un credit ipotecar de la ING?  

Criteriile minime de eligibilitate pentru obținerea unui credit ipotecar de la ING sunt:
-    contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu venitul lunar net cel puțin egal sau mai mare decât salariul minim pe economie;
-    minim 1 an vechime în muncă și minim 6 luni vechime la actualul angajator, fără întreruperi mai mari de o lună în ultimul an;
-    maxim o locuință deținută deja în proprietate la momentul aplicației la credit.

Cum se poate obține dobânda fixă de 5,99%, în primii 5 ani? 

În cadrul promoției active până pe 15 octombrie 2023, ca să beneficiezi de cea mai mică dobândă fixă oferită de bancă în primii 5 ani pentru creditul Ipotecar 5Fix (cea de 5,99%), pe lângă criteriile minime de eligibilitate enumerate mai sus, trebuie să îndeplinești simultan următoarele condiții:

-    să încasezi deja salariul la ING sau să îți rulezi veniturile în viitor prin contul curent de la ING (acest criteriu asigură un discount de 1%);
-    să închei o asigurare de viață ce îi va proteja pe membrii familiei tale în caz de un eveniment nefericit (acest criteriu asigură un discount 0,3%);
-    să cumperi un imobil certificat energetic clasa A și construit începând cu anul 2021 (acest criteriu asigura un discount 0,2%). 

Ce este, mai exact, un credit ipotecar? 

Pe scurt, creditul ipotecar presupune contractarea unui împrumut de la o bancă pentru a cumpăra o locuință (casă, apartament), garanția/ipoteca fiind reprezentată, obligatoriu, doar de locuința respectivă.  

Creditul ipotecar poate avea și scopul de refinanțare a unui alt credit ipotecar.

Ofertele din piață sunt destul de multe, motiv pentru care este important să analizăm cu grijă condițiile și să o alegem pe cea potrivită cerințelor noastre.  

Nu ai găsit încă locuința? Nicio problemă, oferta rămâne rezervată timp de 90 de zile din momentul primirii aprobării financiare în perioada campaniei.

Promoția ING de mai sus este valabilă pană pe 15 octombrie 2023, așa că solicită mai multe informații aici sau vino în orice office ING pentru sta de vorbă cu un consultant ING și a rezerva oferta!

Exemplu reprezentativ valabil până la data 15.10.2023:

Când vii să iei un credit ipotecar cu dobândă fixă, ulterior variabilă în valoare de 276.000 de lei, acordat pe o perioadă de 22 ani și rambursat în 264 de rate lunare egale, cu asigurare de viață și salariu la ING, ai: dobândă anuală fixă în primii 5 ani de 6,19%/an și variabilă de 8,63%/an, începând cu anul 6 (formată din marjă fixă de 2,69% + indice IRCC, acum 5,94%) și DAE 9,98%/an. Plătești lunar în primii 5 ani o rată de 1.916,40 lei, apoi din anul 6, o rată lunară de 2.260,46 lei (care se va actualiza în funcție de evoluția IRCC și a soldului rămas de plată) și returnezi în final 601.176,81 lei, sumă care include asigurarea de viață (pe 22 ani): 13.592,18 lei. Exemplul de calcul este valabil până la 15 octombrie 2023 și are în vedere următoarele ipoteze: dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului. În calculul DAE și al sumei totale de rambursat au fost incluse asigurările de imobil (PAD 20 EUR/an și asigurarea facultativă 0,10% /an cotă de primă din suma asigurată), comision analiza dosar 900 lei, comision de administrare credit 0 lei, comision administrare cont curent 0 lei (cost valabil dacă încasezi venituri recurente de min. 700 lei/lună și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii, altfel plătești 9 lei/lună), taxele către Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM), Notar și Evaluator - detalii pe site-ul bancii la secțiunea Taxe și comisioane. Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară asupra imobilului achiziționat prin credit. Trebuie să ai în vedere că variația ratei dobânzii sau fluctuația veniturilor tale pot afecta îndeplinirea obligațiilor de plată. Poți alege modalitatea în care faci rambursarea creditului, respectiv în rate egale (opțiune valabilă în Home’Bank/ Office ING) sau în rate descrescătoare, opțiune valabilă în orice Office ING). Pentru mai multe detalii intră pe https://ing.ro/persoane-fizice/credite/ipotecar#faq
 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Protectia debitorilor cu probleme este stipulata intr-o noua OUG

Protectia debitorilor cu probleme este stipulata intr-o noua OUG

Minsterul Economiei a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta privind administratorii si cumparatorii de credite, urmarind transpunerea in legislatia interna a Directivei UE 2167/2021, proiect in care se regasesc si masuri concrete pentru protectia debitorilor.

23 Noi 2023 | Credite imobiliare
Cine are grija de debitori in Uniunea Europeana?

Cine are grija de debitori in Uniunea Europeana?

Practica la nivel european arata ca exista destul de multe banci centrale care si-au asumat protectia consumatorilor de servicii bancare, in ciuda unui potential conflict de interese intre supravegherea bancara prudentiala si protectia consumatorilor.

03 Oct 2023 | Credite imobiliare
Cum au evoluat dobanzile la credite fata de cele la depozite in ultimele 12 luni?

Cum au evoluat dobanzile la credite fata de cele la depozite in ultimele 12 luni?

Dobanzile la depozitele noi in lei si-au inceput scaderea in ianuarie, in vreme ce dobanzile la credite noi au avut maximul in aprilie.

01 Sep 2023 | Credite imobiliare
Creditele imobiliare cu dobanda fixa sub IRCC isi fac loc pe piata

Creditele imobiliare cu dobanda fixa sub IRCC isi fac loc pe piata

Mai multe banci au lansat oferte de creditare pe segmentul ipotecar cu dobanzi fixe introductorii in lei sub valoarea IRCC si cu marje comparabile cu cele practicate la imprumuturile Noua Casa.

13 Iul 2023 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul