top banner

Femeile sunt clientii BCR cu cele mai multe contracte de economisire-creditare

08 Martie 2012 | Autor: Marius Serban

Femeile reprezinta majoritatea clientilor care incheie contracte de economisire cu BCR Banca pentru Locuinte, conform unui sondaj realizat in randul clientilor BCR. Persoanele care aleg aceste produse ca solutie de economisire trebuie sa astepte 5 ani pentru a fructifica avantajele oferite. In caz contrar, risca sa suporte chiar si pierderi.
Din totalul contractantilor, 54% sunt femei si 46% sunt barbati, conform datelor publicate de BCR.
Initial, contractele de acest tip au fost concepute pentru a ajuta persoanele cu venituri mici sa isi modernizeze locuinta. In acest scop, clientul este obligat sa economiseasca pana cand sumele acumulate ating minim 40% din valoarea lucrarilor de modernizare, restul banilor urmand a fi acoperiti prin credit.
Perioada de economisire nu poate fi mai mica de 18 luni, iar anual clientul are dreptul  sa primeasca de la stat o prima.
Pe masura ce economia a intrat in recesiune si populatia si-a pierdut interesul pentru credit, aceste produse au fost promovate mai intens ca solutie de economisire.
Chiar daca rata dobanzii este una foarte scazuta, prima de la stat poate face ca randamentul sa devina avantajos.
Clientii trebuie insa sa stie ca perioada de economisire este de 5 ani. Retragerile anticipate sunt costisitoare din 2 motive:
  • toate primele de la stat se returneaza, daca clientul nu economiseste minim 5 ani; astfel ca elementul cheie care facea acest produs profitabil pentru client dispare;
  • comisionul platit la semnarea contractului este posibil sa nu fie acoperit din dobanzi, astfel ca suma retrasa poate fi chiar mai mica decat banii depusi. Acest comision desi este de numai 1%, se calculeaza la suma totala ce urmeaza a fi economisita de client in urmatorii 5 ani.
Numarul de clienti care au incheiat contracte cu BCR Banca pentru Locuinte a crescut rapid in ultimii ani, de la aproape 50.000 in 2008 la peste 250.000 la sfarsitul lui 2011.
Un rol important in cresterea numarului de clienti l-au avut unitatile BCR, unde clientii au fost indrumati de consilieri catre aceste produse. Nu intotdeauna modul de functionare a produsului a fost inteles in mod corespunzator de clienti, asa cum arata mai multe postari ale utilizatorilor Conso.ro la rubrica Vocea clientului.
In anumite cazuri, persoanele care ne-au scris au semnalat ca isi doreau doar un depozit, care sa le permita acces oricand la banii din cont, dar au fost indrumati de functionarii bancii catre aceste produse, care nu li se potriveau.
Pentru a evita astfel de probleme este important sa solicitati detalii suplimentare de la angajatii bancii. De asemenea, este bine sa nu semnati pe loc un contract de economisire-creditare in cazul in care va este propus, ci sa analizati documentele primite acasa pentru a studia mai atent conditiile contractuale.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Autoritatile de reglementare din Lituania au in vedere facilitarea refinantarilor pentru creditele ipotecare prin eliminarea costurilor pentru debitori, o initiativa de care sunt atrase de asemenea Estonia si Letonia. Conso.ro a consultat propunerea si o prezinta, in exclusivitate, in atentia decidentilor din Romania.

02 Iul 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsurile ING Bank, Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank publicate anterior, acum trecem in revista exemplul oferit de BCR.

05 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsul ING Bank publicat anterior, acum trecem in revista exemplele oferite de Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank.

04 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC

Conso a cerut celor mai importante 9 banci de pe piata locala sa calculeze cat a castigat in ultimii 2 ani o familie care a luat pe 15 aprilie 2019 un credit de 500.000 lei pe 30 de ani cu dobanda variabila formata din ROBOR si o marja fixa, pe care l-ar fi convertit in 15 aprilie 2022 intr-un imprumut cu dobanda legata de IRCC.

03 Iun 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul