Euribor a scumpit creditele in euro. Finantarea in lei devine mai accesibila

In ultima luna oferta de credite in euro s-a scumpit cu peste 0,20 puncte procentuale, aproape exclusiv pe seama cresterii Euribor. Pe de alta parte, finantarea in lei se ieftineste.
 

Cotatiile Euribor au continuat sa urce iar in prezent nivelul Euribor la 3 luni a sarit de 1,6%, in conditiile in care in urma cu un an nivelul indicelui era de aproximativ 0,9%.

Odata cu cresterea Euribor si costurile finantarilor noi in euro au urcat corespunzator, in conditiile in care rata dobanzii trebuie legata de fluctuatiile acestui indice.

Rata medie a dobanzii in cazul unui credit ipotecar era la finalul lunii iulie de 7%, conform datelor agregate de Conso.ro, cu 0,2 puncte procentuale mai mult decat luna anterioara.

In cazul creditelor de nevoi personale cu ipoteca rata medie de dobanda este de 8% in timp ce in cazul creditelor negarantate, rata dobanzii este in medie de 13,80%.

Aceste procente nu includ insa restul comisioanelor percepute de banci la acordarea creditului si nici comisioanele de administrare.

Daca imprumuturile in euro s-au scumpit, finantarile in lei au cunoscut o tendinta de ieftinire. Dobanda medie in cazul creditelor ipotecare a scazut de la 10,40% la 10,30% in timp ce in cazul creditelor negarantate s-a mentinut constant nivelul de 14,70%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus