top banner

Rambursare anticipata leasing auto: Care sunt costurile?

06 Iulie 2014 | Autor: Catalin Rizea

O inchidere anticipata a contractului se poate realiza doar dupa 1 an de contract, calculat de la data livrarii obiectului in leasing (implicit, trebuie sa fi fost facturate minimum 12 rate lunare). Daca aceasta conditie e indeplinita, urmatorul pas este un calcul de inchidere anticipata.
In ceea ce priveste dobanda, aceste detalii se regasesc in contractul de leasing pe care l-ati semnat. In general, lucrurile difera daca sunteti client persoana fizica sau client persoana juridica si, eventual, in functie de tipul de dobanda a contractului (fixa sau variabila). In principiu, veti avea de rambursat capitalul, inclusiv valoarea reziduala, precum si un comision de rambursare anticipata, conform contractului.
In ceea ce priveste polita CASCO, aceasta se finalizeaza conform conditiilor de asigurare pe care se presupune ca le-ati primit si le-ati agreat odata cu activarea politei. In principiu, orice contract de asigurare presupune plata tuturor ratelor pana la finalul anului de asigurare, in cazul inchiderii anticipate a unei polite de asigurare pe care au fost decontate daune in anul curent de asigurare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto