Rabla 2011 si-a propus casarea a cel putin 60.000 de masini vechi

Bugetul total alocat pentru programul Rabla 2011 este de 228 milioane lei, echivalentul a 60.000 de vouchere in valoarea de 3.800 lei fiecare, acordate pentru casarea unui autoturism vechi.


Suma poate fi insa suplimentata in conditiile in care plafonul se va epuiza. Conditiile de functionare a programului in 2011 sunt similare celor din anul anterior: pentru fiecare autoturism nou achizitionat se poate obtine o reducere maxima echivalenta cu trei prime de casare, prin utilizarea a trei vouchere de 3.800 lei.

“Programul va fi operational incepand cu partea a doua a lunii martie. Scopul acestui program este de a contribui la casarea maşinilor vechi si la reducerea poluarii, dar in acelasi timp, de a sustine industria constructoare de automobile din România”, a precizat premierul Emil Boc.

In 2010, prin intermediul programului Rabla au fost casate 190.000 de autoturisme vechi si au fost achizitionate 63.000 de autoturisme noi, dintre care 26.000 au fost din productie autohtona.

Mai multe detalii in legatura cu derularea programului in 2011 regasiti in Ghidul Programul Rabla.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele
Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele

In aceasta luna se pot subscrie titluri de stat atat prin Trezorerie, cat si prin bancile si brokerii care intermediaza listarea la bursa a acestor instrumente.

19 Noiembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus