Pretul autoturismelor a crescut cu 4,7% in 2010

Pretul autoturismelor noi vandute in Romania s-a majorat cu 4,7% in 2010, conform unui raport al Comisiei Europene. In Bulgaria, insa, masinile s-au ieftinit anul trecut cu 9,2%.


Raportul Comisiei semnaleaza ca exista discrepante mari de preturi (fara taxe) pentru aceleasi modele de autoturisme intre statele membre. Cele mai mici diferente de pret se inregistreaza la modelele din clasa de lux si executive, iar cele mai mari discrepante – la masinile din clasa mica si medie.

Dintre tarile din zona euro, Grecia a devenit tara cu cele mai mici preturi (fara taxe) la masini, urmata de Slovenia si Malta.

Un alt aspect semnalat de raport este ca, pentru prima data in ultimii 10 ani, au scazut tarifele percepute pentru lucrarile de intretinere din service-urile auto.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele
Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele

In aceasta luna se pot subscrie titluri de stat atat prin Trezorerie, cat si prin bancile si brokerii care intermediaza listarea la bursa a acestor instrumente.

19 Noiembrie 2020 | Auto

Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet
Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet

In contextul in care deplasarea clientilor la sediul asiguratorului este mai dificila in actualul context epidemiologic, companiile de asigurari au pus la dispozitia clientilor platforme online prin care isi pot raporta daunele. Iata cateva exemple

4 Noiembrie 2020 | Auto

Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti
Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti

Cu un deficit bugetar in crestere si cu dobanzi de refinantare a datoriei publice printre cele mai mari din Europa, cu un buget ale carui venituri merg aproape exclusiv pe plata salariilor si pensiilor, viitorul economiei romanesti nu suna deloc bine iar ajustarile dure ne pandesc dupa colt.

10 Septembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus