Numarul de inmatriculari noi a scazut cu 32% in august

Numarul inmatricularilor de vehicule noi a scazut in luna august cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 7.560 de unitati, conform DRPCIV.


In cazul autoturismelor scaderea anuala a fost si mai puternica, de peste 42%, pana la 5.044 se arata in statistica Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Dacia ramane cea mai vanduta marca, in luna august fiind inmatriculate 1.107 exemplare. Numarul este insa in scadere cu 53% fata de luna august 2011.

Pe locul secund in topul marcilor se claseaza Volksbank, cu 753 unitati si Skoda, cu 574 unitati. Marcile Ford si Renault se claseaza pe locurile imediat urmatoare.

In cadrul categoriei de lux, in luna august a fost inmatriculat o masina marca Infiniti si una Ferrari, precum si sase autoturisme Lexus.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele
Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele

In aceasta luna se pot subscrie titluri de stat atat prin Trezorerie, cat si prin bancile si brokerii care intermediaza listarea la bursa a acestor instrumente.

19 Noiembrie 2020 | Auto

Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet
Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet

In contextul in care deplasarea clientilor la sediul asiguratorului este mai dificila in actualul context epidemiologic, companiile de asigurari au pus la dispozitia clientilor platforme online prin care isi pot raporta daunele. Iata cateva exemple

4 Noiembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus