Leasing auto in lei: ofertele isi fac incet loc pe piata

Piata de leasing auto a fost in mod traditional axata pe finantari in euro, deoarece toate autoturismele au preturi in euro. Mai nou, companiile pun acum accent pe leasing auto in lei.


Criza financiara a taiat accesul companiilor de leasing la imprumuturi ieftine de la actionarii din strainatate. In aceste conditii, acordarea de finantari auto in euro a devenit mai dificil de realizat, astfel ca piata de leasing a fost nevoita sa acorde o sansa si finantarilor in lei.

In urma cu cativa ani, leasing-ul auto in lei era un contract neobisnuit, astfel de oferte fiind putin promovate. Acum au ajuns chiar si obiectul unor promotii. BRD Sogelease a lansat o oferta in acest sens pentru persoane juridice, unde avansul minim este de 15%, iar rata dobanzii incepe de la 10,9%.

“Oferta in lei completeaza gama noastra de produse si suntem convinsi ca vom avea tot mai multe solicitari de finantare in moneda nationala in perioada urmatoare”, afirma directorul general al BRD Sogelease, Vorles Morlot.

Prin urmare, ne putem astepta ca tot mai multe companii sa intre pe acest segment, mai ales ca dobanzile la lei au scazut semnificativ in ultimele luni. Acest lucru ar putea usura tranzitia de la leasing auto in euro la unul in lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

6 Ianuarie 2022 | Auto

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noiembrie 2021 | Auto

Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei
Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a impus in august noi reguli privind modul in care companiile fac schimb de informatii legate de clienti, astfel incat sa fie ingreunate strategiile de impartire a pietei si fixarea anumitor preturi, care constituie practici anticoncurentiale.

2 Septembrie 2021 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus