Leasing auto in lei: ofertele isi fac incet loc pe piata

Piata de leasing auto a fost in mod traditional axata pe finantari in euro, deoarece toate autoturismele au preturi in euro. Mai nou, companiile pun acum accent pe leasing auto in lei.


Criza financiara a taiat accesul companiilor de leasing la imprumuturi ieftine de la actionarii din strainatate. In aceste conditii, acordarea de finantari auto in euro a devenit mai dificil de realizat, astfel ca piata de leasing a fost nevoita sa acorde o sansa si finantarilor in lei.

In urma cu cativa ani, leasing-ul auto in lei era un contract neobisnuit, astfel de oferte fiind putin promovate. Acum au ajuns chiar si obiectul unor promotii. BRD Sogelease a lansat o oferta in acest sens pentru persoane juridice, unde avansul minim este de 15%, iar rata dobanzii incepe de la 10,9%.

“Oferta in lei completeaza gama noastra de produse si suntem convinsi ca vom avea tot mai multe solicitari de finantare in moneda nationala in perioada urmatoare”, afirma directorul general al BRD Sogelease, Vorles Morlot.

Prin urmare, ne putem astepta ca tot mai multe companii sa intre pe acest segment, mai ales ca dobanzile la lei au scazut semnificativ in ultimele luni. Acest lucru ar putea usura tranzitia de la leasing auto in euro la unul in lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele
Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele

In aceasta luna se pot subscrie titluri de stat atat prin Trezorerie, cat si prin bancile si brokerii care intermediaza listarea la bursa a acestor instrumente.

19 Noiembrie 2020 | Auto

Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet
Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet

In contextul in care deplasarea clientilor la sediul asiguratorului este mai dificila in actualul context epidemiologic, companiile de asigurari au pus la dispozitia clientilor platforme online prin care isi pot raporta daunele. Iata cateva exemple

4 Noiembrie 2020 | Auto

Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti
Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti

Cu un deficit bugetar in crestere si cu dobanzi de refinantare a datoriei publice printre cele mai mari din Europa, cu un buget ale carui venituri merg aproape exclusiv pe plata salariilor si pensiilor, viitorul economiei romanesti nu suna deloc bine iar ajustarile dure ne pandesc dupa colt.

10 Septembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus