Leasing auto in lei: ofertele isi fac incet loc pe piata

Piata de leasing auto a fost in mod traditional axata pe finantari in euro, deoarece toate autoturismele au preturi in euro. Mai nou, companiile pun acum accent pe leasing auto in lei.


Criza financiara a taiat accesul companiilor de leasing la imprumuturi ieftine de la actionarii din strainatate. In aceste conditii, acordarea de finantari auto in euro a devenit mai dificil de realizat, astfel ca piata de leasing a fost nevoita sa acorde o sansa si finantarilor in lei.

In urma cu cativa ani, leasing-ul auto in lei era un contract neobisnuit, astfel de oferte fiind putin promovate. Acum au ajuns chiar si obiectul unor promotii. BRD Sogelease a lansat o oferta in acest sens pentru persoane juridice, unde avansul minim este de 15%, iar rata dobanzii incepe de la 10,9%.

“Oferta in lei completeaza gama noastra de produse si suntem convinsi ca vom avea tot mai multe solicitari de finantare in moneda nationala in perioada urmatoare”, afirma directorul general al BRD Sogelease, Vorles Morlot.

Prin urmare, ne putem astepta ca tot mai multe companii sa intre pe acest segment, mai ales ca dobanzile la lei au scazut semnificativ in ultimele luni. Acest lucru ar putea usura tranzitia de la leasing auto in euro la unul in lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare
Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare

Din 24 mai si pana pe 4 iunie investitorii pot subscrie actiuni aferente ofertei publice Transport Trade Services (TTS) la un pret cuprins intre 19 si 21 lei/actiune. Elemente cheie: PER de 13, indatorare redusa, stabilizare a cotatiilor post IPO, suma minima de participare 5.040 lei.

24 Mai 2021 | Auto

Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus