top banner

Garantia auto se pastreaza si cand cumpar o masina din strainatate?

27 August 2012 | Autor: Alexandra Popa

Conform celor mai recente reglementari ale Comisiei Europene, un consumator care a cumparat un autovehicul de la un dealer autorizat ar trebui sa poata beneficia de garantie si in alt stat membru UE, desi se pot aplica unele limite.
Daca furnizorii de autovehicule nu respecta obligatiile aflate in sarcina lor privind garantia sau nu includ obligatii contractuale in sarcina reparatorilor autorizati in acest sens, acest lucru ar presupune prezenta unei restrictii asupra vanzarilor. Iar acordurile de distributie selectiva sunt contrare normelor de concurenta ale UE, se arata in notele explicative ale Comisiei Europene.
Garantiile masinilor cumparate de la dealeri autorizati din alte state membre ar trebui, de asemenea, sa nu fie supuse unor proceduri administrative suplimentare care sa duca la intarzieri in efectuarea lucrarilor.
Cu toate acestea, conditiile garantiei pot varia de la un stat membru la altul iar furnizorii tin seama de costul legat de respectarea unui anumit set de conditii ale garantiei atunci cand stabilesc pretul recomandat de achizitie.
In cazul in care un autovehicul este exportat, furnizorul nu este obligat sa aplice conditiile mai avantajoase de garantie care ar putea fi incluse in cazul autovehiculelor comercializate in statul membru de import.
De asemenea, in cazul in care un client a platit separat pentru un program de mobilitate, acesta poate fi limitat la un anumit stat membru.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto