75 ani, pragul de varsta de la care sofatul devine foarte periculos

Conform unui studiu realizat de Allianz Tiriac, odata ce soferii trec de pragul de varsta de 75 ani, numarul accidentelor rutiere produse de acestia creste puternic, in ciuda experientei acumulate.


Cauza accidentelor este reprezentata de faptul ca persoanele mai in varsta se pierd mai rapid in situatii complexe.

“Grupul persoanelor cu varsta de peste 75 ani prezinta un risc de producere a accidentelor in trafic mai mare cu 45% fata de celelalte categorii de cetateni, cu varste inferioare acestui prag”, a precizat Cristoph Lauterwasser, managing director in cadrul Allianz Center for Technology.

Mai mult, numerosi cetateni in varsta raman in pericol si daca renunta la sofat si devin pietoni. Doua treimi din varstnicii care mor in accidente nu sunt vinovati, ci victime. Prin comparatie tinerii sunt victime ale accidentelor in doar o treime din cazuri. In doua treimi, ei sunt soferii care produc accidentele.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

6 Ianuarie 2022 | Auto

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noiembrie 2021 | Auto

Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei
Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a impus in august noi reguli privind modul in care companiile fac schimb de informatii legate de clienti, astfel incat sa fie ingreunate strategiile de impartire a pietei si fixarea anumitor preturi, care constituie practici anticoncurentiale.

2 Septembrie 2021 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus