75 ani, pragul de varsta de la care sofatul devine foarte periculos

Conform unui studiu realizat de Allianz Tiriac, odata ce soferii trec de pragul de varsta de 75 ani, numarul accidentelor rutiere produse de acestia creste puternic, in ciuda experientei acumulate.


Cauza accidentelor este reprezentata de faptul ca persoanele mai in varsta se pierd mai rapid in situatii complexe.

“Grupul persoanelor cu varsta de peste 75 ani prezinta un risc de producere a accidentelor in trafic mai mare cu 45% fata de celelalte categorii de cetateni, cu varste inferioare acestui prag”, a precizat Cristoph Lauterwasser, managing director in cadrul Allianz Center for Technology.

Mai mult, numerosi cetateni in varsta raman in pericol si daca renunta la sofat si devin pietoni. Doua treimi din varstnicii care mor in accidente nu sunt vinovati, ci victime. Prin comparatie tinerii sunt victime ale accidentelor in doar o treime din cazuri. In doua treimi, ei sunt soferii care produc accidentele.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele
Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele

In aceasta luna se pot subscrie titluri de stat atat prin Trezorerie, cat si prin bancile si brokerii care intermediaza listarea la bursa a acestor instrumente.

19 Noiembrie 2020 | Auto

Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet
Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet

In contextul in care deplasarea clientilor la sediul asiguratorului este mai dificila in actualul context epidemiologic, companiile de asigurari au pus la dispozitia clientilor platforme online prin care isi pot raporta daunele. Iata cateva exemple

4 Noiembrie 2020 | Auto

Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti
Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti

Cu un deficit bugetar in crestere si cu dobanzi de refinantare a datoriei publice printre cele mai mari din Europa, cu un buget ale carui venituri merg aproape exclusiv pe plata salariilor si pensiilor, viitorul economiei romanesti nu suna deloc bine iar ajustarile dure ne pandesc dupa colt.

10 Septembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus