75 ani, pragul de varsta de la care sofatul devine foarte periculos

Conform unui studiu realizat de Allianz Tiriac, odata ce soferii trec de pragul de varsta de 75 ani, numarul accidentelor rutiere produse de acestia creste puternic, in ciuda experientei acumulate.


Cauza accidentelor este reprezentata de faptul ca persoanele mai in varsta se pierd mai rapid in situatii complexe.

“Grupul persoanelor cu varsta de peste 75 ani prezinta un risc de producere a accidentelor in trafic mai mare cu 45% fata de celelalte categorii de cetateni, cu varste inferioare acestui prag”, a precizat Cristoph Lauterwasser, managing director in cadrul Allianz Center for Technology.

Mai mult, numerosi cetateni in varsta raman in pericol si daca renunta la sofat si devin pietoni. Doua treimi din varstnicii care mor in accidente nu sunt vinovati, ci victime. Prin comparatie tinerii sunt victime ale accidentelor in doar o treime din cazuri. In doua treimi, ei sunt soferii care produc accidentele.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti
Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti

Cu un deficit bugetar in crestere si cu dobanzi de refinantare a datoriei publice printre cele mai mari din Europa, cu un buget ale carui venituri merg aproape exclusiv pe plata salariilor si pensiilor, viitorul economiei romanesti nu suna deloc bine iar ajustarile dure ne pandesc dupa colt.

10 Septembrie 2020 | Auto

OTP Leasing lanseaza campania “6 luni perioada de gratie” pentru companii
OTP Leasing lanseaza campania “6 luni perioada de gratie” pentru companii

OTP Leasing Romania, cu o experienta de peste 12 ani in domeniul leasingului financiar, ramane un partener de incredere al afacerilor locale. Tinand cont de nevoile curente din mediul de business, OTP Leasing lanseaza o campanie pentru noile contracte de leasing menita sa sprijine relansarea activitatii economice.

6 Iulie 2020 | Articol sponsorizat

Programul Rabla 2020: Cum puteti profita la maxim?
Programul Rabla 2020: Cum puteti profita la maxim?

Renault, Ford, Dacia, Toyota, Volkswagen, Nissan, Suzuki sunt pe primele locuri la intalnirile cu click-urile clientilor la cautarea pe Google dupa “programul Rabla 2020” intr-un an in care, in premiera, si posesorii de motociclete vechi pot aplica pentru schimbarea lor cu unele noi, chiar cu unele electrice.

11 Mai 2020 | Auto

Conso te ajuta sa obtii finantari auto prin OTP Leasing
Conso te ajuta sa obtii finantari auto prin OTP Leasing

Conso a extins sectiunea de Leasing auto, prin adaugarea unui nou partener, OTP Leasing. Compania ofera finantari in leasing auto pentru persoane juridice, clientii putand solicita finantare direct de pe Conso.

6 Noiembrie 2019 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus