Depozitele standard isi rasplatesc clientii cu valori incadrate intre 7% si 7,5%, in timp ce depunerile in euro ofera dobanzi incadrate intre 2,25% si 3%. Suma minima necesara constituirii unui astfel de produs este 1.000 lei sau euro.
Cea mai mare valoare pe care o pot obtine insa deponentii este practicata in cazul conturilor de economii, a caror grila de dobanzi a ramas neschimbata. In acest caz, banca plateste o dobanda de 9% la lei, respectiv 3,5% la euro, pentru sume de peste 40 lei sau 10 euro.
Informatii detaliate despre ofertele bancilor sunt disponibile pe Conso in sectiunile de Comparatii Depozite la termen si Conturi de economii.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.
27 Octombrie 2020 | Depozite
Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.
13 Iulie 2020 | Depozite
Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.
7 Iulie 2020 | Depozite
Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.
3 Iunie 2020 | Depozite