top banner

Societatile de credit de consum opteaza pentru carduri

27 Noiembrie 2006 | Autor: Alin Iacob

TBI Credit este a doua societate de credit de consum, alaturi de Cetelem, care a anuntat saptamana trecuta lansarea unui card de credit sub sigla MasterCard. Apare tot mai evidenta tendinta institutiilor financiare nebancare de a diversifica modalitatea de acordare a imprumuturilor, cardul de credit urmand sa joace un rol tot mai important.
Cardul TBI MasterCard este un card de credit standard, emis in lei, care poate fi utilizat atat in tara, cat si in strainatate. Limita de finantare este cuprinsa intre 150 si 5.000 euro (echivalentul sumei in moneda nationala), in functie de ratingul stabilit pentru solicitant. Cristian Artemi, director de carduri la TBI Credit afirma ca produsul se adreseaza persoanelor cu venituri mici si mijlocii, inclusiv pensionarilor.
Dobanda pentru sumele utilizate este de 28%, nivel explicat de oficialii TBI Credit prin aceea ca instititutiile financiare nebancare nu au acces la fondurile ieftine atrase de la populatie. In plus, cardul nu dispune de perioada de gratie, nici macar pentru cumparaturile la comercianti. Suma minima lunara de rambursat este formata din 5% din sumele utilizate, plus dobanzi si comisioane.
Cardurile TBI MasterCard vor inlocui, fara nici un fel de formalitati, vechile carduri proprietar TBI. Cu o exceptie ? cardurile emise impreuna cu reteaua de magazine Fidelio, unde din ratiuni care tin de fidelizarea clientilor vor fi mentinute si vechile carduri.
Posesorii cardurilor TBI MasterCard le vor putea utiliza nu doar la POS fizice, ci si la cele virtuale, instalate la o parte dintre comerciantii parteneri. POS virtuale reprezinta, in opinia lui John Chrissoveloni, presedinte Smart Pay Network ? compania care va procesa cardurile TBI MasterCard, viitorul in materie de dispozitive de acceptare, intrucat ?noile terminale vor fi de tip PC, iar autorizarea platilor se va face tot mai mult prin internet si nu prin solutiile de telecomunicatii clasice?.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

Te gândești să îți renovezi casa, să îți achiziționezi noi piese de mobilier care să spună o nouă poveste sau, poate, să îți schimbi mașina? Pentru dorințe împlinite și planuri viitoare, ING oferă creditul de nevoi personale cu o dobândă fixă avantajoasă între 5,99% - 15,49% pe an, redusă de la 6,24%-16,49%.

15 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Reducerea dobanzii de politica monetara nu va produce deocamdata efecte majore pe piata creditelor, dar deponentii bancilor ar putea simti mai repede scaderea dobanzii la facilitatea de depozit a BNR.

09 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Noile oferte promotionale lansate de banci coboara dobanda fixa la creditele de nevoi personale pana la 6,25%, nivel foarte apropiat de indicele IRCC din prezent.

14 Mar 2024 | Credite nevoi personale
Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

In conditiile in care BNR se pregateste sa dea startul scaderii dobanzii de politica monetara in 2024, imprumuturile cu dobanzi variabile la creditele de nevoi personale ar putea fi de preferat celor fixe, la valori comparabile.

20 Feb 2024 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul