top banner

Proiectele rezidentiale se aduna la targ

07 Aprilie 2006 | Autor: Bogdan Barligea

Casele si vilele sunt tot mai cautate de cei care vor sa scape de agitatia marilor orase si de apartamentele vechi de bloc. Ansambluri rezidentiale de acest tip sunt deja in constructie sau vor fi incepute in acest an. O mare parte dintre aceste proiecte pot fi gasite la Targul National Imobiliar.
La World Trade Plaza in Bucuresti, pliante viu colorate sau machete prezinta cartiere compacte de case, asa cum se vad in filmele americane. Si numele acestor locatii au rezonanta englezeasca: American Village, Sunny Village, Sydney sau Swan Lake Village.
In zonele din jurul Capitalei se construiesc, incepand in special de anul trecut, multe astfel de ansambluri rezidentiale. American Village, amplasat in zona Pipera, va avea 161 de vile, cu parter, etaj si mansarda. Suprafata construita a unei locuinte se situeaza intre 235 si 410 mp. Pretul unui metru patrat de constructie este de aproximativ 700 euro.
Pe malul lacului Mogosoaia va aparea Sunny Village, un complex de 8 vile, din care 5 de tip duplex. Suprafata construita va fi in jur de 237 mp, distribuita pe subsol, parter, un etaj si, optional, mansarda. Pretul unei astfel de case, impreuna cu terenul aferent, pleaca de la 144.000 euro, si difera in functie de finisaje.
Si in zona Tunari va incepe in curand constructia ansamblului Sydney, care va avea 112 case. Suprafata construita variaza intre 142 mp si 225 mp, functie de tipul de imobil ales.
Avantajele cumpararii unei case sau vile tin de siguranta mai mare in caz de cutremur, solutiile moderne de constructie si, nu in ultimul rand, de amplasarea departe de zgomotul orasului. Preturile sunt destul de mari, insa solutiile de finantare existente pe piata fac mai accesibila cumpararea unei locuinte intr-un asemenea ansamblu.
Si in unele cartiere din Bucuresti se deruleaza proiecte de ansambluri de locuinte. Se prefera insa constructia pe verticala. In zona Unirii va aparea in acest an ansamblul New Heaven, care va cuprinde 38 de apartamente. E vorba de garsoniere, apartamente si duplexuri cu 4 sau 5 camere. Metrul patrat pentru un asemenea apartament ajunge la 1.200 -1.400 euro, fara TVA.
Ansambluri similare de apartamente sunt planificate a se construi si in zona Decebal si in cartierul Militari.
Cei interesati de spatii de birouri vor putea gasi la unul din standurile targului, proiectul unui Business Park la Brasov. Lucrarile au inceput deja, iar planul de constructie cuprinde cladiri de birouri, sali de conferinte si chiar un hotel de 4 stele.
In plus, de la targ nu lipsesc nici institutiile de credit. BCR, Bancpost, Emporiki Bank si Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Domenia Credit prezinta propriile solutii de finantare pentru domeniul imobiliar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Autoritatile de reglementare din Lituania au in vedere facilitarea refinantarilor pentru creditele ipotecare prin eliminarea costurilor pentru debitori, o initiativa de care sunt atrase de asemenea Estonia si Letonia. Conso.ro a consultat propunerea si o prezinta, in exclusivitate, in atentia decidentilor din Romania.

02 Iul 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsurile ING Bank, Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank publicate anterior, acum trecem in revista exemplul oferit de BCR.

05 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsul ING Bank publicat anterior, acum trecem in revista exemplele oferite de Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank.

04 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC

Conso a cerut celor mai importante 9 banci de pe piata locala sa calculeze cat a castigat in ultimii 2 ani o familie care a luat pe 15 aprilie 2019 un credit de 500.000 lei pe 30 de ani cu dobanda variabila formata din ROBOR si o marja fixa, pe care l-ar fi convertit in 15 aprilie 2022 intr-un imprumut cu dobanda legata de IRCC.

03 Iun 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul