top banner

Litoralul romanesc asteapta vremuri mai bune

16 Iunie 2006 | Autor: Bogdan Barligea

Vara aceasta nu se anunta a fi prea buna pentru turismul romanesc. Litoralul autohton, destinatia preferata de majoritatea romanilor, nu se bucura pana acum nici de prea multi turisti, nici de soare. Paradoxal, nu gripa aviara a alungat turistii, ci scandalurile legate de administrarea plajelor.
Semnele rele s-au vazut de 1 mai, cand multi romani au preferat litoralul bulgaresc. Aproximativ 10.000 de turisti romani au vazut atunci Marea Neagra din Albena sau Nisipurile de Aur. In fiecare weekend, alte cateva mii de romani trec granita catre aceleasi statiuni bulgaresti.
La jumatatea lui iunie, plajele statiunilor romanesti sunt mai mult goale. In afara de vremea destul de rece pentru aceasta perioada, sunt si alte cauze care afecteaza inceputul de sezon. In primul rand aspectul plajelor, cu cateva exceptii, este departe de ceea ce trebuie sa fie. Licitatiile pentru concesionarea plajelor au inceput tarziu, multi s-au concentrat pe statiunile cele mai profitabile si au ignorat total alte zone. Lucrarile de amenajare sunt departe de a fi terminate in unele locuri, totul aratand ca un santier.
Sunt plaje unde majoritatea teraselor, restaurantelor, barurilor sau cluburilor sunt inca inchise, desi sezonul a inceput oficial pe 1 mai.
Cu toate ca hotelurile nu sunt asaltate de turisti, de la 1 iunie, preturile de cazare s-au majorat. Astfel, o camera dubl? ?ntr-un hotel de dou? stele, costa acum 65-75 de lei pe noapte, cel putin 85 lei pe noapte ?ntr-un hotel de trei stele ?i minim 145 de lei pe noapte ?ntr-un hotel de patru stele. O noua majorare a tarifelor urmeaza sa aiba loc la jumatatea lunii iulie.
Cea mai cautata statiune este, si in acest an, Mamaia. In oferta ONT Carpati, 4 nopti de cazare, in regim de demipensiune, la hotel Majestic din Mamaia costa 725 de lei de persoana in iunie si 1.270 de lei in iulie si august. 5 nopti de cazare tot la un hotel de 3 stele din aceeasi statiune, hotel Caraiman, costa 452 de lei de persoana in iunie si 763 lei in iulie-august. Oferta include doar micul dejun.
La agentia CMB Travel un sejur la hotel Comandor din Mamaia costa 1.230 de lei de persoana, in regim de demipensiune, la sfarsitul lunii iulie.
Cei care prefera statiunea Costinesti gasesc la CMB Travel o oferta pentru un sejur la Hotel Club Vox Amiral. Doar cazarea costa 503 lei de persoana in luna august.
In statiunea Olimp 4 nopti de cazare la hotel Apollo costa 170 de lei de persoana, cu mic dejun inclus, in luna iunie si ajung la 354 lei in august.
Agentia Nova Travel propune un sejur in statiunea Eforie Nord, la hotel Astoria. Cazarea este 518 lei de persoana.
In ciuda unui inceput de sezon mai slab, atat autoritatile, cat si hotelierii de pe litoral spera ca din a doua parte a acestei luni lucrurile se vor imbunatatii si numarul turistilor va creste semnificativ.
Pentru a contracara efectele provocate de scandalul administrarii plajelor, hotelierii de pe litoral pregatesc oferte speciale de genul ?platesti 10 zile, stai doua saptamani? sau ?platesti 5 zile, stai o saptamana?. Noile oferte vor fi in curand promovate de agentiile de turism.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

Ce banci ofera credite de nevoi personale cu dobanzi apropiate de IRCC?

Ce banci ofera credite de nevoi personale cu dobanzi apropiate de IRCC?

Nu doar creditele ipotecare pot avea dobanzi fixe care rivalizeaza cu ROBOR sau IRCC, ci si creditele de nevoi personale, in anumite conditii.

17 Sep 2024 | Credite nevoi personale
Overdraftul, concurent pentru creditul de consum?

Overdraftul, concurent pentru creditul de consum?

Intr-o perioada in care marea majoritate a dobanzilor la creditele de consum sunt fixe si nu foarte mici, exista o campanie pentru un card de debit cu overdraft si dobanda IRCC+3,5%.

04 Sep 2024 | Credite nevoi personale
30 de rate egale și fără dobândă oriunde în lume, cu cardul de credit ING - pentru plăți peste 1.500 lei, până pe 30 septembrie

30 de rate egale și fără dobândă oriunde în lume, cu cardul de credit ING - pentru plăți peste 1.500 lei, până pe 30 septembrie

Vrei să îți modernizezi o cameră din casă sau să îți schimbi electrocasnicele cu unele clasa A, însă nu ai reușit încă să pui suficienți bani deoparte? Sau poate ai în plan o altă achiziție importană, care trece granițele țării? Până pe 30 septembrie, cu ING Credit Card, poți face orice cumpărături în 30 de rate egale, fără dobândă, oriunde în lume (excepția țărilor Iran, Siria, Sudan, Coreea de Nord și Cuba). Singurele condiții sunt ca tranzacția să fie peste 1.500 de lei și să o efectuezi până pe 30 septembrie. În cazul în care cumparăturile sunt sub valoarea de 1500 de lei, primești 3 rate (sau mai multe în funcție de partenerii selectați ING).

30 Aug 2024 | Credite nevoi personale
Ce a generat explozia creditelor de consum in 2024?

Ce a generat explozia creditelor de consum in 2024?

Soldul creditelor de consum a crescut de la 66,2 miliarde lei in iunie 2023 la 74,3 miliarde lei in iunie 2024 si pe fondul unei reduceri a dobanzilor medii la creditele noi cu putin peste 2 procente.

21 Aug 2024 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul