Pagubitii Forte Asigurari incep sa isi recupereze banii

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) anunta ca a inceput plata despagubirilor catre creditorii Forte Asigurari, companie aflata in faliment. Institutia anunta ca a platit, deja, despagubiri in valoare totala de 662.767 lei, pentru 207 dosare avizate.

Pana la 31 ianuarie 2017, fondul a avizat, in cadrul Comisiei Speciale, 249 de cereri de plata in cazul companiei mentionate. Dintre acestea, 245 de cereri, in valoare de 765.253 lei, au fost aprobate, in timp ce 4 dosare, cu o valoare de 33.826 lei, au fost respinse.

„Initierea platilor catre creditorii de asigurari ai societatii Forte Asigurari Reasigurari, in faliment, survine ca urmare a ramanerii definitive, prin neapelare, a sentintei civile nr. 6956/07.11.2016, privind deschiderea procedurii de faliment impotriva acestui asigurator, conform prevederilor legale”, precizeaza institutia intr-un comunicat de presa.


Pana la sfarsitul lunii ianuarie 2017, FGA a preluat de la societatea mentionata 1.626 de dosare de dauna si 3.220 de contracte de asigurare. Pana la aceeasi data, fondul a primit 976 de cereri de plata, precum si 249 de cereri de deschidere dosare noi de dauna.

In urma inregistrarii cererilor de deschidere a dosarelor de dauna la FGA, pana in prezent, s-au deschis 238 dosare, mentioneaza institutia.

Pana cand se mai pot cere despagubiri?

Legislatia in vigoare permite FGA sa primeasca cereri de deschidere a dosarelor de dauna pentru Forte Asigurari Reasigurari, pana la 6 februarie 2017, data la care se implineste termenul maxim de 90 de zile in acest scop. Termenul se calculeaza de la data deschiderii, in instanta, a procedurii de faliment.

In schimb, „in vederea incasarii indemnizatiilor/ despagubirilor, orice persoana care pretinde un drept de creanta de asigurari impotriva asiguratorului in faliment poate formula o cerere motivata in acest sens, adresata fondului, in termen de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv pana la data de 24 aprilie 2017, sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior”, se mai arata in comunicat.

Consiliul ASF a decis, la finalul lunii iunie 2016, ridicarea licentei companiei Forte Asigurari si formularea unei cereri pentru intrarea in faliment a firmei care asigura militarii romani aflati pe teatrele de operatiuni din afara tarii.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Asigurare RCA Asirom: Riscuri si beneficii
Asigurare RCA Asirom: Riscuri si beneficii

Asirom este una dintre societatile autorizate sa vanda asigurari RCA. Conso analizeaza principalele avantaje si dezavantaje ale asigurarii oferite de Asirom.

16 Octombrie 2020 | Asigurari

Allianz Tiriac: Ce beneficii ofera asigurarea RCA
Allianz Tiriac: Ce beneficii ofera asigurarea RCA

Asigurarea RCA oferita de Allianz Tiriac este valabila in Romania si statele din sistemul Carte Verde. Conso iti prezinta riscurile si gradul de acoperire al asigurarii.

9 Octombrie 2020 | Asigurari

Asigurari RCA: Cati romani sunt nemultumiti si ce societati sunt reclamate la ASF
Asigurari RCA: Cati romani sunt nemultumiti si ce societati sunt reclamate la ASF

In prima jumatate a anului s-au inregistrat peste 17.200 de petitii si informari de neconformitate pe segmentul asigurarilor RCA si Carte Verde, in vreme ce in tot anul 2019 numarul acestora fusese de 23.300.

30 Septembrie 2020 | Asigurari

Asigurarea RCA in format electronic este acceptata la controalele Politiei
Asigurarea RCA in format electronic este acceptata la controalele Politiei

Soferii pot face dovada incheierii asigurarii RCA si prin prezentarea unui document electronic cu polita emisa, in cazul unui control al Politiei.

9 Septembrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus