Pagubitii Forte Asigurari incep sa isi recupereze banii

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) anunta ca a inceput plata despagubirilor catre creditorii Forte Asigurari, companie aflata in faliment. Institutia anunta ca a platit, deja, despagubiri in valoare totala de 662.767 lei, pentru 207 dosare avizate.


Pana la 31 ianuarie 2017, fondul a avizat, in cadrul Comisiei Speciale, 249 de cereri de plata in cazul companiei mentionate. Dintre acestea, 245 de cereri, in valoare de 765.253 lei, au fost aprobate, in timp ce 4 dosare, cu o valoare de 33.826 lei, au fost respinse.

„Initierea platilor catre creditorii de asigurari ai societatii Forte Asigurari Reasigurari, in faliment, survine ca urmare a ramanerii definitive, prin neapelare, a sentintei civile nr. 6956/07.11.2016, privind deschiderea procedurii de faliment impotriva acestui asigurator, conform prevederilor legale”, precizeaza institutia intr-un comunicat de presa.


Pana la sfarsitul lunii ianuarie 2017, FGA a preluat de la societatea mentionata 1.626 de dosare de dauna si 3.220 de contracte de asigurare. Pana la aceeasi data, fondul a primit 976 de cereri de plata, precum si 249 de cereri de deschidere dosare noi de dauna.

In urma inregistrarii cererilor de deschidere a dosarelor de dauna la FGA, pana in prezent, s-au deschis 238 dosare, mentioneaza institutia.

Pana cand se mai pot cere despagubiri?

Legislatia in vigoare permite FGA sa primeasca cereri de deschidere a dosarelor de dauna pentru Forte Asigurari Reasigurari, pana la 6 februarie 2017, data la care se implineste termenul maxim de 90 de zile in acest scop. Termenul se calculeaza de la data deschiderii, in instanta, a procedurii de faliment.

In schimb, „in vederea incasarii indemnizatiilor/ despagubirilor, orice persoana care pretinde un drept de creanta de asigurari impotriva asiguratorului in faliment poate formula o cerere motivata in acest sens, adresata fondului, in termen de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv pana la data de 24 aprilie 2017, sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior”, se mai arata in comunicat.

Consiliul ASF a decis, la finalul lunii iunie 2016, ridicarea licentei companiei Forte Asigurari si formularea unei cereri pentru intrarea in faliment a firmei care asigura militarii romani aflati pe teatrele de operatiuni din afara tarii.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Asigurari


Generali permite notificarea online a daunelor auto
Generali permite notificarea online a daunelor auto

Generali Asigurari a introdus un formular pe propriul website, prin care asiguratii sau persoanele pagubite pot notifica producerea unei daune.

23 Octombrie 2019 | Asigurari

Asigurare Casco cu fransiza garantata de prieteni
Asigurare Casco cu fransiza garantata de prieteni

Un nou tip de asigurare Casco este disponibil pentru consumatori, prin care costul cu fransiza poate fi impartit cu prietenii. In acest fel, prima de asigurare scade.

16 Iulie 2019 | Asigurari

Asigurare auto 2 in 1 - RCA plus optiuni din CASCO
Asigurare auto 2 in 1 - RCA plus optiuni din CASCO

Proprietarii de masini care vor sa detina o singura polita de asigurare, cu protectie totala, au la dispozitie un astfel de produs. Este vorba de o asigurare care cuprinde polita RCA, la care se pot adauga optiuni specifice asigurarii CASCO, de la cele de baza, la varianta full.

26 Februarie 2019 | Asigurari

Cum poti obtine o reducere consistenta la RCA?
Cum poti obtine o reducere consistenta la RCA?

Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) reprezinta o cheltuiala obligatorie pentru posesorii de autoturism. Aceasta, insa, poate fi mai mare sau mai mica, pentru acelasi tip de masina, in functie de comportamentul soferului la volan. Diferenta se stabileste dupa aplicarea sistemului bonus-malus. Cum obtii reducerea maxima?

5 Decembrie 2018 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus