Pagubitii Forte Asigurari incep sa isi recupereze banii

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) anunta ca a inceput plata despagubirilor catre creditorii Forte Asigurari, companie aflata in faliment. Institutia anunta ca a platit, deja, despagubiri in valoare totala de 662.767 lei, pentru 207 dosare avizate.

Pana la 31 ianuarie 2017, fondul a avizat, in cadrul Comisiei Speciale, 249 de cereri de plata in cazul companiei mentionate. Dintre acestea, 245 de cereri, in valoare de 765.253 lei, au fost aprobate, in timp ce 4 dosare, cu o valoare de 33.826 lei, au fost respinse.

„Initierea platilor catre creditorii de asigurari ai societatii Forte Asigurari Reasigurari, in faliment, survine ca urmare a ramanerii definitive, prin neapelare, a sentintei civile nr. 6956/07.11.2016, privind deschiderea procedurii de faliment impotriva acestui asigurator, conform prevederilor legale”, precizeaza institutia intr-un comunicat de presa.


Pana la sfarsitul lunii ianuarie 2017, FGA a preluat de la societatea mentionata 1.626 de dosare de dauna si 3.220 de contracte de asigurare. Pana la aceeasi data, fondul a primit 976 de cereri de plata, precum si 249 de cereri de deschidere dosare noi de dauna.

In urma inregistrarii cererilor de deschidere a dosarelor de dauna la FGA, pana in prezent, s-au deschis 238 dosare, mentioneaza institutia.

Pana cand se mai pot cere despagubiri?

Legislatia in vigoare permite FGA sa primeasca cereri de deschidere a dosarelor de dauna pentru Forte Asigurari Reasigurari, pana la 6 februarie 2017, data la care se implineste termenul maxim de 90 de zile in acest scop. Termenul se calculeaza de la data deschiderii, in instanta, a procedurii de faliment.

In schimb, „in vederea incasarii indemnizatiilor/ despagubirilor, orice persoana care pretinde un drept de creanta de asigurari impotriva asiguratorului in faliment poate formula o cerere motivata in acest sens, adresata fondului, in termen de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv pana la data de 24 aprilie 2017, sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior”, se mai arata in comunicat.

Consiliul ASF a decis, la finalul lunii iunie 2016, ridicarea licentei companiei Forte Asigurari si formularea unei cereri pentru intrarea in faliment a firmei care asigura militarii romani aflati pe teatrele de operatiuni din afara tarii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA
Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA

In primele 9 luni ale anului, piata RCA a fost caracterizata de o crestere cu 4% a valorii primelor brute subscrise, in vreme ce prima medie anualizata a scazut cu aproximativ 1% fata de trimestrul al treilea din 2019.

23 Decembrie 2020 | Asigurari

SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA
SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA

Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin), organism creat în interiorul ASF, poate aduce pe aceeasi lungime de unda pretentiile pagubitiilor RCA cu oferta asiguratorilor.

17 Decembrie 2020 | Asigurari

Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini
Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini

Companiile de asigurari ofera asigurari de raspundere civila pentru persoane fizice in cazul unor daune produse tertilor, fie ca acestia sunt chiriasi, proprietari, pietoni loviti de biciclisti etc, in ideea ca un simplu “pardon, scuzati” poate fi de multe ori insuficient.

7 Decembrie 2020 | Asigurari

Uniqa Asigurari: Informatii cheie despre asigurarea RCA
Uniqa Asigurari: Informatii cheie despre asigurarea RCA

Uniqa este una dintre societatile autorizate sa vanda asigurari RCA. Conso iti prezinta cele mai importante aspecte pe care sa le ai in vedere la cumpararea unei polite.

29 Noiembrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

GHIDURI


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Inapoi sus