Pagubitii Forte Asigurari incep sa isi recupereze banii

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) anunta ca a inceput plata despagubirilor catre creditorii Forte Asigurari, companie aflata in faliment. Institutia anunta ca a platit, deja, despagubiri in valoare totala de 662.767 lei, pentru 207 dosare avizate.

Pana la 31 ianuarie 2017, fondul a avizat, in cadrul Comisiei Speciale, 249 de cereri de plata in cazul companiei mentionate. Dintre acestea, 245 de cereri, in valoare de 765.253 lei, au fost aprobate, in timp ce 4 dosare, cu o valoare de 33.826 lei, au fost respinse.

„Initierea platilor catre creditorii de asigurari ai societatii Forte Asigurari Reasigurari, in faliment, survine ca urmare a ramanerii definitive, prin neapelare, a sentintei civile nr. 6956/07.11.2016, privind deschiderea procedurii de faliment impotriva acestui asigurator, conform prevederilor legale”, precizeaza institutia intr-un comunicat de presa.


Pana la sfarsitul lunii ianuarie 2017, FGA a preluat de la societatea mentionata 1.626 de dosare de dauna si 3.220 de contracte de asigurare. Pana la aceeasi data, fondul a primit 976 de cereri de plata, precum si 249 de cereri de deschidere dosare noi de dauna.

In urma inregistrarii cererilor de deschidere a dosarelor de dauna la FGA, pana in prezent, s-au deschis 238 dosare, mentioneaza institutia.

Pana cand se mai pot cere despagubiri?

Legislatia in vigoare permite FGA sa primeasca cereri de deschidere a dosarelor de dauna pentru Forte Asigurari Reasigurari, pana la 6 februarie 2017, data la care se implineste termenul maxim de 90 de zile in acest scop. Termenul se calculeaza de la data deschiderii, in instanta, a procedurii de faliment.

In schimb, „in vederea incasarii indemnizatiilor/ despagubirilor, orice persoana care pretinde un drept de creanta de asigurari impotriva asiguratorului in faliment poate formula o cerere motivata in acest sens, adresata fondului, in termen de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv pana la data de 24 aprilie 2017, sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior”, se mai arata in comunicat.

Consiliul ASF a decis, la finalul lunii iunie 2016, ridicarea licentei companiei Forte Asigurari si formularea unei cereri pentru intrarea in faliment a firmei care asigura militarii romani aflati pe teatrele de operatiuni din afara tarii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor
Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor

Cu prime subscrise de aproape 500 milioane euro anul trecut si nu mai putin de 45% din piata RCA (20% din cea a asigurarilor generale), prabusirea City Insurance zguduie sistemul financiar local.

20 Septembrie 2021 | Asigurari

Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare
Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare

Problemele cu care se confrunta liderul pietei asigurarilor RCA, City Insurance, companie care si-a crescut agresiv cota de piata in principal pe baza unor preturi mici ale politei de asigurare, vor putea conduce la repozitionari din partea principalilor jucatori.

12 August 2021 | Asigurari

Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat
Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat

Daca asigurarile de calatorie acopera riscurile pe care le poti intampina la destinatie, o asigurare storno te protejeaza in cazul in care, dintr-un motiv sau altul, nu mai poti pleca de acasa.

29 Iulie 2021 | Asigurari

Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet
Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet

Companiile de asigurari au inteles ca in aceasta perioada gasirea unui profesionist pentru lucrari urgente in locuinta nu e tocmai usoara si asigura asistenta tehnica la domiciliu, in limitele unei anumite sume, in cazul producerii evenimentelor asigurate.

19 Mai 2021 | Asigurari

Mai multe articole

GHIDURI


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Asigurari de viata

O asigurare de viata este o modalitate de a ne proteja financiar, pe noi sau familia noastra, in cazul producerii unor riscuri specifice, in schimbul platii unei prime de asigurare. Care sunt riscurile acoperite, cine are nevoie de o asigurare de viata, avantaje si exceptii in Ghidul complet Asigurari de viata.

Inapoi sus